torstai 19. heinäkuuta 2012

Kesäsukkaset

Viime viikon lämpimien päivien aikana tuli kotona oleskeltua paljon sukatta. En oikein tykkää siitä, miten paljas jalka tarttuu parkettiin varsinkaan, jos jalkojen mukana kulkeutuu myös hiekkaa eteisestä. Mieleeni pompahti Stine Hoelgaard Johansenin Suloiset sukat -kirjassa näkemäni kepoisten kesäsukkien ohje, joista arvelisin saavani ratkaisun ongelmaan. Minulla sattui vieläpä olemaan vajaa kerä ohjeen suosittelemaa Dropsin puuvillaista Safrania ja ajattelin pääseväni samalla eroon jämälangasta. Valitettavasti näihin ei kuitenkaan kulunut kuin 18 grammaa ja kerään jäi vielä melkein toinen mokoma, joten sen suhteen hyöty ei ollut kovin suuri.


Mitä: Muokatut kesäsukat / Stine Hoelgaard Johansen: Suloiset sukat
Miten: Sukkapuikot + virkkuukoukku
Mistä: Drops Safran, 18 g + pari pätkää satiininauhaa

Ohje oli hyvin yksinkertainen ja ainakin minun tapauksessani suurin osa ajasta meni reunojen virkkaamiseen. Sen verran sovelsin, että tein rapuvirkkausta vain etureunaan ja takareunan tein yksinkertaisesti kiinteillä silmukoilla. Nappien sijaan laitoin pienet rusetit paidasta irtileikkaamastani mustasta satiininauhasta (tiedättehän ne lenksut, joiden avulla paita ei tipu henkarista mutta jotka käytössä tuppaavat inhottavasti pilkistämään kaula-aukosta). Rapuvirkkaus olikin minulle uusi juttu enkä kirjan ohjeen perusteella tullut paljon viisaammaksi, mutta onneksi netistä löytyy pelastaja pulaan joutuneelle käsityönharrastajalle.


En vielä tullut rapuvirkkausmestariksi ja sukkasten etureuna jäi vähän turhan löysäksi. Minun oli tarkoitus laittaa näihin huomaamatonta kuminauhaa kiristämään suuaukkoa vähän tiukemmaksi, mutta eipä sellaista tietenkään löydä silloin kun tarvitsisi. Saa nyt sitten kelvata tällaisenaan. Kun vaan tulisi taas niitä lämpöisiä säitä...

Lisäsimme muuten blogiin uuden välilehden, jossa esittelemme hyödyntämiämme käsityökirjoja sitä mukaa kun niitä tulee vastaan. Alkuun esittely Suloisista sukista.

Terkuin Vyyhti

12 kommenttia:

 1. Voi miten suloiset :). Rapuvirkkaus oli miustakin hankala hahmottaa, kun yritin sitä jostain käsityökirjasta aluksi opetella.

  VastaaPoista
 2. Oi miten söpöt sukkaset! En ollut aiemmin kuullut rapuvirkkauksesta, kiitos kun vinkkasit.

  VastaaPoista
 3. Tosi hauskat, vielä tommosella pirtsakalla keltaisella tehtynä! BTW, ovathan Fabelit tulleet turvallisesti perille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, unohdin kokonaan laittaa kiitosviestin! Ovat tulleet perille ja ovat aivan ihanat! Vielä kun osaisi päättää, mihin ne raaskii käyttää...

   Poista
  2. Juu ei mitään, piti vaan tarkistaa, kun postipaketteja katoaa mystisesti aina johonkin aika-ulottuvuusaukkoon.

   Poista
 4. Kiitos kaikille! Toivotaan, että näille nyt löytyisi käyttöäkin. :)

  VastaaPoista
 5. Onpahan ovelat ja jotenkin kauhean somat!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...