tiistai 10. heinäkuuta 2012

Pientä ja hempeää

Yhden aikuisten neuleen jälkeen jatketaan taas vauvanvaatteiden parissa. Tämäkin on Englannin peruja, mutta en viitsinyt esitellä aiemmin, koska oli menossa ystävän tulevalle vauvalle. Nyt kun paketti on kuulemma saapunut perille, niin raaskin julkaista kuvat.


Mitä: Baby Flower Hat / Evelina Murach
Miten: Lyhyet sukkapuikot 3 mm
Mistä: Debbie Bliss Baby Cashmerino, 21 g

Ohje on Ravelrysta, Evelina Murachin Baby Flower Hat, joka mielestäni näytti oikein suloiselta pipolta pienelle tytölle. Malli aloitettiin hauskasti kukan keskeltä. Lähes tyhjästä neulominen oli hieman haastavaa kaikessa pienuudessaan, mutta muuten idea oli oikein virkistävä.


Langaksi löysin suloisesta bathilaisesta neulepuodista ihanan pehmoista vaaleankeltaista Debbie Blissin Baby Cashmerinoa, jota pipoon kului 21 grammaa. Hyvin riittäisi siis kerästä vielä toiseenkin myssyyn. Käytin tässä Tallinnasta hankkimiani lyhyitä 3 mm puikkoja, mitkä sopivat mainiosti näin pikkuiseen työhön.


Sopivan pään puutteessa pipoa oli vähän haastava kuvata, mutta tässä nyt vielä tällainen epämääräinen esitys, jotta päähinestä saisi paremman kokonaiskuvan. Kukan neulomisen jälkeen jatkettiin ensin sileää neuletta ja sitten joustinneuletta haluttu määrä. Se on näissä ylhäältä neulottavissa pipoissa kiva, että voi lopettaa juuri sitten, kun pituutta on sopivasti. Tässä tapauksessa ei tosin päässyt sovittelemaan, mutta toivotaan, että mitta riittää.

Terkuin Vyyhti

10 kommenttia:

 1. Mä oon kans neulonut pipoja ylhäältä päin, alhaalta aloitettavien ohjeidenmukaan :D se on kyllä niin kätevää! :) en meinaan voi sietää jo piposta tulee liian lyhyt tai sit jos malli joka on tarkotettu pään myötäseks meneeki lörtölle sieltä päältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole itse koskaan tullut kokeiltua nurinpäin neulomista, näinköhän osaisin? Kätevää kyllä olisi! Minulla meinaa aina jäädä pipoista vähän liian lyhyitä, niin olisi kyllä käytännöllistä että pääsisi sovittamaan ennen kuin ainoa ratkaisu on purkaa.

   Poista
 2. Onpa söpö pikkumyssy! Pitää napata ohje talteen :)

  Minä olen kutonut kerran aiemmin pipon ylhäältä alas, että sain kudottua koko lankakerän loppuun (+ vähän toista lankaa jatkoksi). Tuli istuva ja sopivan mittainen, kätevä tapa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska ohje oli kyllä ja ainakin sen perusteella voin suositella. Sitä en toki tiedä, miten kätevä on käytännössä.

   Nyt kun mietin, niin kyllähän minäkin yhden turkoosin pipon olen neulonut ylhäältä alas ennen tätäkin. Olen jopa esitellyt sen täällä blogissa. Tulipa tosiaan kerrankin sopivan kokoinen pipo!

   Poista
 3. Arvonnan palkinto saapui tänään ja kylläpäs se lämmitti mieltä! Aivan ihana! Kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tuli perille ja on mieluinen! Pahoittelen, että lähteminen vähän viivästyi. Täällä yksi raskausdementikko luki viestin ja unohti saman tien koko asian...

   Poista
  2. Hehee, eipä mitään. Olisin saanut sen jo maanantaina, jos olisin ollut kotona postinjakoaikaan :)

   Poista
 4. Suloinen myssy! Minä neuloin juuri Muikkuset-myssyn. Se aloitettiin myös päälaelta.

  http://hepsi20.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...