lauantai 2. helmikuuta 2013

Kenraaliharjoitus

Keksinpäs sanaleikin, khih. Nämä ovat siis ensimmäiset harjoituskappaleeni General Hogpufferin sukkaohjeista.


Mitä: Stripe Tease / General Hogpuffer
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Schoppel-Wolle Zauberball, 71 g

Ja eräälle nimeltämainitsemattomalle vielä kerran selvennykseksi, stripe tease ei ole sama kuin striptease. :D

Sukkien ohje oli hieman reseptimäinen, mutta aika hyvin saatoin vain seurailla Kenraalin sukkien mittoja ja tehdä perässä. Sukat neulotaan kaistale kerrallaan. Edellisen kaistaleen reunasta poimitaan silmukat puikolle ja seuraavaa kaistaletta neulottaessa neulotaan reunimmainen silmukka yhteen yhden poimitun kanssa. Näistä tuli todella kaunista jälkeä.

Tarkkuutta vaaditaan lähinnä kantapään kohdalla. Kantapäässä ja viimeistä kaistaletta neuloessa poimitaan reunasilmukoita kahdessa erässä, jotta päästään aloittamaan seuraava kaistale oikean puolen kerroksella. Ensin poimitaan ja neulotaan joka toinen silmukka ja joka toinen nostetaan neulomatta. Sitten käännetään työ ja poimitaan ja neulotaan äsken neulomatta jätetyt silmukat. Äsken neulotut taas nostetaan nyt neulomatta. Tässä kohtaa kannattaa kyllä olla tarkkana, että poimii sen reunasilmukan eikä ensimmäisen kerroksen langanjuoksua. Muuten seuraksena on reikäinen reuna. Kuulostaa kenties sekavalta, mutta selkiytyy kyllä sukkia tehdessä. Tämä siis vinkiksi itselle ja muille Stripe Teasien neulojille, sillä itse mokasin tämän jutun ensimmäisen sukan kantapäässä ja sain aikaan ruman reikäkerroksen.


Sukkia tehdessä pitäisi tietysti osata määrittää jalkaterän pituus itselle sopivaksi. Jos joku muu 38-39 jalan omaava tekee näitä, voin kertoa, että 48 kerrosta jalkaterään on liian vähän. Nyt näistä tuli 36-37 kokoiset. Onneksi Vyyhdillä on minua pienemmät jalat.

Testasin ensimmäistä kertaa Zauberballia ja tykkäsin. Iki-ihana veljenpoika oli käynyt päiväkodin kanssa Toivolan vanhassa pihassa ja Titityyssä. Poika oli sitten innoissaan selittänyt vanhemmilleen, että tädille on ehdottomasti ostettava sieltä lankakerä joululahjaksi. Erittäin viisas pieni mies, etten sanoisi! Kaiken huipuksi sain kaksi kerää. Ja koska nämä sukat eivät olleet vielä ennestään riittävän hullunkuriset, päätin käyttää kumpaakin väriä.

Asiasta toiseen, mihinköhän numeroon voisin soittaa yhden hyvin kiukkusen asiakaspalvelupuhelun? Rakas kevätaurinko, käsittääkseni tilasin sinut jo useampi viikko sitten, etkä vieläkään ole hilannut takalistoasi paikan päälle. Missä viivyt? Maksat minulle kallista blogikuvausaikaa joka kerta, kun et tule sovitusti paikalle. Valmiina olisi vaikka mitä ihanuuksia, joita ei pääse esittelemään blogissa, kun ei niitä kerran saa kuvattua ikinä.

Neulisti

30 kommenttia:

 1. Kivat sukat! Haluaisikohan minun zauberballini muuntua tälläisiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi hyvinkin haluta. Tässä mallissa näkyy ainakin tosi kivasti ne langan värin vaihtelut.

   Poista
 2. Onpa hauskan näköiset sukat! Tosin ohje vaikuttaa hieman monimutkaiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta helppo näitä oli neuloa. Toki auttaa paljon, jos on sen kokoinen jalka, että voi seurailla ohjetta suoraan, eikä tarvi itse laskea mitään.

   Poista
 3. Hauskat ovat!
  Toivotaan sitä aurinkoista päivää ja suotuisia kuvaushetkiä, jotta saadaan blogiin kuvia niistä ihanista keltaisista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan! Mun piti jo se suurempi keltainen pistää jäähylle, ettei nukkaannu piloille ennen kuvausta.

   Poista
 4. Nämä on kyllä kauniit. Minullakin on sateenkaaren väristä Zauberballia näitä varten odottamassa... Kiitti vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti niistä on hyötyä ja vältät turhat reikärivistöt. :)

   Poista
 5. Hienot sukat! Mielenkiintoinen idea niissä.

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä niin hauska malli ja hieno toteutus! En tiedä riittäiskö mun kärsivällisyys näihin ikinä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tällaiset erikoisemmat sukkamallit on hyviä nimenomaan kärsimättömälle neulojalle, kun niissä tapahtuu koko ajan jotain mielenkiintoista.

   Poista
 7. Todella hauskat sukat! Aivan jotain uutta minulle, joten todellakin houkuttaisi kokeilla. :)

  VastaaPoista
 8. Liukuvärjätty lanka sopii tähän malliin Todella Hyvin! Mahtavat sukat! Tekotapa ei kuulosta liian monimutkaiselta mutta epäilen silti riittäisikö kärsivällisyyteni... Ehkä joskus kun aikaa on yllin kyllin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. En usko, että tykkäisin tässä mallissa tavallisesta raitalangasta

   Poista
 9. Kivat! Minäkin olen tuota mallia katsellut sillä silmällä. Kiitos vinkeistä ohjeen suhteen. :)

  VastaaPoista
 10. Upeat sukat ja mahtava idea, mutta nyt kyllä mä vähän pelästyin tuota kantaselitystä ja en takuulla ikinä uskalla neuloa tuolla ohjeella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, en yhtään tarkoittanut pelotella. Nämä ovat ihan helpot neuloa, tuossa yhdessä asiassa vaan pitää katsoa, mitä tekee.

   Poista
 11. Ihanat! Ite tykkään tosta ohjeesta tosi paljon! Mahtava idea tehä kahesta noin hyvin yhteensopivasta langasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo suunnitelmat selvillä, mitä noista lopuista langoista tulee...

   Poista
 12. Hauskaa että minä sain juuri äsken ensimmäisen sukan valmiiksi samasta ohjeesta! On muutn koukuttavat sukat neuloa :) minulla kerroksia on 52 kantapäästä jalkaterään ja tuli ihan sopiva 38 jalkaan. Lankana fabel. Vaikka stripe tease ja striptease ei olekaan sama asia niin googlettamalla stripe tease tuli kyllä ihan toisenlaisia sukkia vastaan kuin nämä lun ohjetta etsin :D sinun sukista tuli tosi kauniit!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...