maanantai 25. helmikuuta 2013

Päivän väri

Tällä kertaa valmistuivat kovasti tunteita herättäneet sukat. Kävin läpi suunnilleen seuraavat sukanneulomisen vaiheet:

1. Riemu
Neuloja on intona aloittaessaan uuden projektin. Lanka on ihanaa. Malli näyttää kauniilta. Elämä hymyilee kaikin puolin.
2. Kieltäminen
Neuloja ei usko virhettä todeksi. Se joko kielletään tai ei toimita saadun tiedon mukaan. Esimerkiksi purkaminen saattaa viivästyä tästä syystä.
3. Vihantunteet
Hukkaan mennyt neulomisaika ja huonosti kirjoitettu ohje herättää vihantunteet. Tunteet kohdistuvat itseen, perheenjäseniin, puikoille olevaan työhön ja ohjeen tekijään. Kysytään: "Miksi juuri minä?" "Miksi juuri nyt?"
4. Kaupankäynti
Ohjeen ongelmat ja myös itse tehdyt virheet tiedostetaan, mutta nyt alkaa tinkiminen. Ehkä muutaman hyvin piiloitetun kavennuksen avulla selviän. Pääsisinpä vain tämän kantapään yli.
5. Masennus
Tulevaisuus tuntuu synkältä. Mieli on masentunut ja tahto lamaantunut. Tuntuu kuin kaikki neulomistaidot olisivat kadonneet. Neule saatetaan jättää nurkkaan häpeämään jopa viikoiksi.
6. Hyväksyminen
Tilanne hyväksytään, neule puretaan, tehdään uudestaan ja pystytään jälleen iloitsemaan neulomisesta.Mitä: Portland gusset / Yarnissima
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Shibui Knits Sock, 87 g

Vikaa aivan varmasti oli myös neulojassa, mutta kyllä tuo ohje oli kirjoitettu jotenkin ihan turhan hankalasti. En oikein edes ymmärrä, miten näin simppelin näköisistä sukista on voitu kirjoittaa 12-sivuinen ohje. Löysin ohjeesta useammankin virheen (joita en tietenkään muistanut laittaa ylös). Ohjetta orjallisesti seuraamalla ei olisi ihan kuvien näköisiä sukkia saanut aikaan. Jalkaterä ja varsi olivat ongelmattomat. Kantapää sen sijaan oli todellinen murheen kryyni. Ensimmäinen sukka vielä meni, kunhan uskoin omia laskujani ohjeen sijaan. Toisen sukan kantapään sen sijaan purin kolmeen kertaan, eikä se vieläkään ole täysin virheetön, mutta pääsinpä sentään siitä ohi. En ymmärrä, miten oli mahdollista, mutta silmukoita oli yhteensä oikea määrä ja kuitenkaan ne eivät täsmänneet kantapäätä varten. Huoh. Onneksi se on nyt ohi! Varmaan neuloin näitä jotenkin kahdella vasemmalla kädellä tms. sillä en ole huomannut muiden valittavan ohjeesta. Vyyhtikin sai omansa tehtyä suurin piirtein ongelmitta.


Olen neulonut Shibuista ison kasan puffeja, mutten vielä yhtään sukkia. Sen kestävyydestä sukkalankana en vielä tiedä, mutta tuntuma on neuloessa aivan ihana. Varpaista varteen neulottavien sukkien kanssa oli tosi kätevää, että tuo lanka myydään 50g kerissä. Niiden kanssa oli helppo neuloa sukkiin mahdollisimman pitkät varret. Ei tarvinut pohtia, riittääkö lanka, kun kumpaakin sukkaa varten oli oma keränsä. Lankaa riitti niin hyvin, että pohkeen puolella piti jo tehdä muutama lisäys, jotta varret mahtuvat jalkaan hyvin.


Olivat muuten ensimmäiset varpaista aloittamani sukat. Tykkäsin. Ja Judy's magic cast-on ihan nimensä veroinen. Tuntui ihan taialta, miten aloituskohtaa ei näy ollenkaan. Hurjaa. Vähän turhan pitkät jalkaterät tuli kyllä tehtyä, vaatinee harjoittelua tämä varpaista varteen -tekniikka.

Neulisti

29 kommenttia:

 1. Superihanaiset! Nuo vaiheet ovat kyllä tuttuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surun vaiheet sopi lähes muokkaamattomina suoraan epäonniseen sukanneulontaan. :D

   Poista
 2. Nätit ja jotenkin hienostuneet!

  VastaaPoista
 3. Musta noi on tosi kauniit! :) Olivat siis kaiken tuon säätämisen arvoiset <3

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot ja ihanan väriset!

  VastaaPoista
 5. Kaikesta huolimatta selvisit ja sukat tuli valmiiksi! Ja ne on vielä ihanatki ja kaikkee. Uuuh. <3

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä luomistavasta, siinä on taikaa ;) Ja sukat on kyllä upeat! Miulla oli Shibui sock-vyyhdeissä heikkoja kohtia, toinen säie oli katki ja eihän sitä uskaltanut sukkaan sellaisenaan jättää. Koko neule joutui jäähylle kun NELJÄS katkinainen kohta löytyi, ehkä mie taas kohta otan ne esille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Mä olen neulonut jo monta kerää puffeiksi, eikä vastaan ole tullut tuommoista. Jos sulle on vaan sattunut huono kerää..?

   Poista
  2. Niin varmaankin, kun vaan toisessa kerässä oli noita virheitä. Luulis kyllä niin arvokkaan langan olevan useimmiten moitteetonta...

   Poista
 7. Neulomisen vaiheet kuulostaa aika tutuilta. Mutta sinulla lopputulos on kyllä hieno! Ihana värikin näissä. :) Tämä on aika vekkuli malli.

  VastaaPoista
 8. Ihanan väriset sukat! Minullakin on puikoilla pitkästä aikaa sukat, ja varpaasta varteen menetelmällä. Ensimmäinen meni purkuun, kun tuli liian pieni. En millään osannut hahmottaa, missä kohtaa se kantapää pitää aloittaa:)

  VastaaPoista
 9. Ihanat sukat! Onneksi jaksoit tehdä loppuun! :)

  VastaaPoista
 10. Juuri oikea väri tuolle sukalle. Upeat. Kannatti sinnitellä valmiiksi asti.

  VastaaPoista
 11. Olipahan valaisevaa lukea tämä neulekokemus, sillä olen aina tasaisin väliajoin kuolannut kyseistä sukkamallia. Mutta ei, en todellakaan jaksa 12-sivuista ohjetta... Kerran olen neulonut jättipitkästä ohjeesta (Aragornit) ja se sai kyllä riittää. Vaan on nuo kyllä kauniit.

  VastaaPoista
 12. Yarnissiman ohjeet on jopa tuskallisen seikkaperäisiä aina. Mutta ihanat sukat! Itse tykkään älyttömästi shibui sockista, unisukkia olen siitä tehnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh. Enpä taida sitten muista yarnissiman ohjeista haaveilla, jos ne on kaikki tällaisia.

   Poista
 13. Ihanat! Mikä on langan sävyn nimi? Niin tuttuja vaiheita, just tänään linkasin neuleen huoneen poikki ja toivoin, et maagisesti lattialla käyminen tasaisi silmukkaluvut, mut ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmukkalukujen täsmäämisongelmat voi kyllä pilata päivän tosi tehokkaasti! Tämä sävy oli Flinch.

   Poista
 14. Malli on kaunis ja värikin ihana!

  VastaaPoista
 15. Hyvin taisteltu valmiiksi, tosi hienot sukat, ihan kuin kimppu auringonsäteitä! Sopivat hyvin kun aurinko vihdoinkin suvaitsi näyttäytyä :)

  VastaaPoista
 16. Kiitoksia suuresti kaikille ihanista kehuista. Lämmittävät mieltä, kun neulominen oli tällä kertaa niin taistelua.

  VastaaPoista
 17. On miten osuva kuvaus neuleprojektin etenemisestä :D Mulla on tuolla laatikossa piilossa viime kesästä asti odotellut pusero/toppi, jota on 3/4 osaa tehtynä ja oikeasti pitäis purkaa koko homma... ARGH! Itsekin tein vastikään ekat varpaista varteen neulottavat sukat ja tykkäsin kyllä! Ja sama vika kuin sinulla, aavistuksen liian pitkä tuli jalkateräosiosta :D

  VastaaPoista
 18. Miten sievät sukat, tulee mieleen auringonpaiste! Hienosti kuvailtu vaihe sukkien neulomisesta, jotenkin kuulostaa tutulta;) Joskus ohjeet ovat täyttä hebraa, etenkin jos ovat älyttömän pitkästi selitettyjä. Neulekaavioista on mielestäni helpompi hahmottaa ohje.

  VastaaPoista
 19. Kauniit sukat sait kuitenkin valmiiksi asti, hyvä sinä!
  Varpaista aloitetuissa sukissa onkin tärkeää aloittaa kantapää ajoissa - minulla on nyrkkisääntönä aloittaa kp silloin koko pituudesta puuttuu 3 tuumaa tai 7,5 cm. Mutta tämä riippuuu myös kantapään mallista! Mielummin inasen liian lyhyt kuin liian pitkä pohja :)

  VastaaPoista
 20. Nuo vaiheet on niiiiin TOTTA! :D Olen elänyt tuon rimpsun läpi monta monituista kertaa. Mutta lopputuloksena sait todella kauniit sukat, kiva malli ja hauska pirtsakka väri! :)

  VastaaPoista
 21. Kauniit sukat. Mä oon jo kaksi kertaa yrittänyt neuloa Cookien slide sukkia. Ohje on hirveen helppo vissiin koko muun maailman mielestä mut mä en vaan tajuu sitä lisäys kohtaa...ja ilman sitä on paha jatkaa. Huoh! Nyt pidän taukoa ja toivon et se seuraavan kerran vaan aukee se ohje. Kaikkein harmittavinta on kun kellään muulla ei oo ongelmia ohjeen kanssa vaan minulla.

  VastaaPoista
 22. Oi, niin keltaiset! :) Ja muutenkin kivat.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...