tiistai 12. helmikuuta 2013

Söpöilyä

Voi sitä onnea, kun neuloja on saanut pienen veljentytön ja ikioman kummitytön, joille neuloa suloisia pieniä mekkoja. Tyttöset saivat joululahjaksi samanlaiset mekot.


Mitä: Claudine Layered Dress / Lisa Chemery
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: BC Garn Allino, vihreä, petrooli ja valkoinen, yht. 201 g

Tähän piti ehdottomasti löytää konepestävää lankaa ja Allinossa oli ihanan eläväisiä värejä tarjolla. Tein kummallekin tytölle yhtä kokoa suuremman kuin minkä ikäisiä he ovat nyt. Molemmista tuli juuri sopivat. Pienten lasten kanssa on minusta kamalan vaikea arvioida sopivaa kokoa, mutta osuinpa tällä kertaa nappiin. Ja napeista puheenollen, Popperin napeista löytyi ihan täsmälleen oikean väriset napit näihin mekkoihin.  Ihan kuin ne olisi suunniteltu Allinon kaveriksi. Lankaa ostin kaksi kerää sinistä, kolme vihreää ja yhden valkoisen. Niistä riitti sopivasti kahteen mekkoon.


Mekko neulottiin muuten yhtenä kappaleena ja lopuksi poimittiin pääntieltä ja hihansuista silmukat kaulusta ja puhvihihoja varten. Tämä oli hyvin nopea ja ennen kaikkea älyttömän suloinen projekti. Ja mikäpä sen palkitsevampaa kuin heti joulupäivänä veljellä vieraillessa vastaan tassutteli pieni päivänsäde tädin tekemä mekko yllään.

Neulisti

11 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...