lauantai 23. maaliskuuta 2013

Väriliukuja

Kankaankudonnassakin on valmistunut välillä jotain. Tähän asti kankaankudonta on tuntunut mielenkiintoiselle, mutta ei ole herättänyt sen suurempia intohimoja. Nyt materiaaliksi otettiin villaa ja johan alkoi heti kiinnostaa. Saatuani villaa käsiini, tunsin vihdoin voivani taas hyvin. Ei siis taida olla minun juttuni tuo kudonta, täytynee pitäytyä euforisessa neulomisessa ja kehräämisessä.
Mitä: Huiveja
Miten: Kangaspuilla, sidontana toimikas
Mistä: Schoppel-Wolle Zauberball Stärke 6,  400 g

Kudoin kaksi huivia, toinen itselle, toinen lahjaksi. Huiveilla on mittaa 2,5 m x 0,39 m ja ne ovat ihanan isot. Käyvät kaulahuiveiksi, mutta myös vaikka mekon kaveriksi hartiahuiviksi. Toimikas oli helppo kudottava ja teki kudelangasta kauniit vinoraidat. Aiemmin kutominen on ollut aika tuskaisaa, mutta huiveissa piti pitää huolta, että kudottu kangas on riittävän väljää ja pehmoisaa. Nyt kutominen olikin niin leppoisaa, että olin suorastaan zen.


Huiveissa on sekä loimi- että kudelankana Zauberballia samassa värissä. En liiemmin muissa yhteyksissä ole liukuvärjäysten ystävä, mutta tähän se sopii kuin otsatukka porsaalle. Huiveista tuli juuri sellaiset kuin haaveilinkin. Hapsut kierittelin yhteen.

Neulisti

18 kommenttia:

 1. Otsatukka porsaalle :DDD Nauran loppuillan! Mut tosi nätti huivi! Mie kudon mieluiten sellasta mitä saa paukuttaa voimiensa takaa, purkautuupahan ylimääräiset aggressiot :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen oppinut tämän sanonnan ystäviltä ja se ilm. on ihan yleisesti tunnettu sanonta. Koskaan ei vielä ole kyllä selvinnyt, miksi ihmeessä otsatukka muka sopisi porsaalle. :D

   Poista
 2. Voi miten ihana! Minä haaveilen kutomisesta. Olen suunnitellut tilaavani pienet sievät sylikangaspuut ja opettelen kutomaan huiveja ja kaitaliinoja yms. Ehkäpä kesällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivien kutominen oli kyllä tosi kivaa ja onnistuu varmasti sylikangaspuillakin erinomaisesti. Jään odottelemaan kuvia. :)

   Poista
 3. Hienot! Kyllä kangaspuillakin voi päästä zen-tilaan :)
  Kovasti himoittelis itselläkin päästä pitkästä aikaa kutomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villalanka ja hellävarainen kutominen mahdollistivat tällä kertaa zen-tilan. Sen sijaan hieman aiemmin tehdyt pyyhkeet mahdollistivat lähinnä kiroilemisen.

   Poista
 4. Tosi kauniita huiveja! Ois kyllä kiva päästä itsekin kokeilemaan kangaspuita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan, että pääsisit jossain testaamaan.

   Poista
 5. Hei, tosi kivaa nähdä tämä nyt livenä! Oletan siis, että teitä oli useampi samalla loimella (ja että Zauberit oli ostettu meiltä)? Väriliu'ut asettuivat yllättäen kauniisti tuohon :) Oi että, mulla olis tuolla kangaspuut kasattuna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Zauberit on haettu teiltä.:) Siihen loimeen on eri kutojat kokeilleet jo turkoosia, harmaata, punaista kudelankaa tämän mun Zauberkokeilun lisäksi.

   Poista
 6. Kaunis! Väri liukuu tosi nätisti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällä langalla sai aikaan juuri sopivasti vaihtelua mutta kuitenkin harmonisen kokonaisuuden.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...