torstai 2. toukokuuta 2013

Pieni ihanuus

Sainpas valmiiksi jotain itselleni, pitkästä aikaa. Tämä bolero on ollut suunnitteilla jo viime kesästä, mutta en saanut sitä edes puikoille ennen kuin vasta helmikuussa. Vaate on saman neljän rivin toistoa alusta loppuun, joten neuloin tätä muiden projektien lomassa aina pätkän silloin toisen tällöin, etten ihan täysin ehtisi kyllästyä.


Mitä: Kohoneuleinen bolero / Drops
Miten: Pyöröpuikot 4,5 mm
Mistä: BC Garn Silkbloom Fino, 57 g


Merinovillasta ja silkistä koostuva Silkbloom Fino oli aivan ihana lanka neuloa ja myös mukava iholla. Lankaa meni vain vähän toista kerää, joten saan nautiskella tästä vielä toisenkin työn tiimoilla joskus myöhemmin.


Ohje oli kaikessa yksinkertaisuudessaan muuten oikein nätti, mutta koska siihen neulottiin vain yksi suora kappale ilman minkäänlaisia muotoiluja, jäi vaate repsottamaan kainaloiden kohdalla todella rumasti. Ratkoin ongelman kiristämällä hihanaukkoa rinnan kohdalta. Pujottelin ensin langanpätkän reunaan ja mallailin suunnilleen sopivan kireyden ja virkkasin sitten rypytyksen tasavälisillä kiinteillä silmukoilla. Ei ehkä täydellinen ratkaisu, mutta valmiin työn kanssa en keksinyt parempaakaan. Ihan riittävän siisti lopputulos sillä tuli minun käyttööni.


Bolero on jo saanut toimia imettävän äidin rinnanlämmittimenä viileämmällä säällä ja kesällä sitä tulee varmasti käytettyä hartioita suojaamaan ja miksei myös juhlavammissakin yhteyksissä.

Hyvää toukokuuta toivottaen

Vyyhti


17 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen! Kertakaikkisen ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä siitä tosiaan tuunattuna tuli aika kiva. :)

      Poista
  2. Todella kaunis! Jotain samanlaista olen itsellenikin halunnut, täytyy pitää tämä ohje mielessä! :)

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos teet samalla ohjeella, niin kannattaa tosiaan tehdä vähän niitä muotoiluja joko ihan neuloessa tai sitten ainakin jälkikäteen. Muuten ei istu varmasti kenenkään kropalle tuo malli.

      Poista
  3. Onpa sievä! Ei kyllä minun isolle rintamukselle varmaan istuisi sitten lainkaan :(

    VastaaPoista
  4. Sievä on! Tuo lanka on ihanaa, mutta harmittavasti omassa samaisesta langasta tehdyssä rinnanlämmitinliivissäni olen havainnut jo pientä nöyhtääntymistä kainaloissa..

    VastaaPoista
  5. Nätti pieni bolero, ja hienosti korjattu kädenaukko; ei edes huomaa, että säätämättä lörpöttäisi. Takaosassa on oivallusta. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Ihmeen hauskan vaatteen sitä saa suorastakin kappaleesta, kun vähän ompelee sieltä ja virkkailee täältä. :)

    VastaaPoista
  7. Onpa kaunis, varmasti unelmanpehmeä :) Ehkä tuohon vois neuloa kylkiin lyhennettyjä kerroksia että istuisi valmiina paremmin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, lyhennetyt kerrokset olisi varmasti toimiva ratkaisu, tai miksei ihan perinteiset lisäykset ja vähennyksetkin voisi toimia. Vähänhän siinä olisi toki sovittelua matkan varrella, että tulisi istuva.

      Poista
  8. Näppärän näköinen bolero ja ihana lankavalitna! Toimii varmasti hyvin rintojenlämmittimenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on tosiaan aivan ihana lanka, ainakin vielä nyt uutena. :)

      Poista
  9. Todella hieno ja näppärä bolero!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...