tiistai 24. joulukuuta 2013

24. joulukuuta

Viimeistä viedään. Jatka sukkaa A neulomalla 24 kerrosta lankavarastosi hallitsevalla värillä.


Neulistin stashista löytyy eniten vihreitä lankoja.

Nyt raitaosuus on molemmista sukista valmis. Neulo vielä kumpaankin sukkaan vapaavalintaisella värillä 8 kerrosta resoria: 1o takareunasta, 1n. Päättele sitten silmukat joustavasti. Tähän soveltuu hyvin Jeny's surprisingly stretchy bind off -tekniikka, jossa tehdään aina langankierto, neulotaan seuraava silmukka, vedetään sekä langankierto että edellinen silmukka juuri neulotun yli.


Lopuksi neulotaan kantapäät vapaavalintaisella värillä. Pidä sukkaa edessäsi siten, että varpaat ovat alhaalla ja resori ylhäällä. Poimi 30s kantapään jämälangan päältä ja alta (yht. 60s).Pura jämälanka pois ja jaa silmukat neljälle puikolle.Reikien välttämiseksi, voit poimia myös yhdet silmukat puikkojen 1&4 ja 2&3 välistä, jotka kavennat sitten ensimmäisellä kerroksella pois. 
Aloita neulominen oikeasta alanurkasta. Neulo 6 kerrosta oikein suljettuna neuleena.

Kavennuskerros: Neulo jokaisen puikon lopussa 2o yhteen.

Toista kavennuskerros joka 4. kerros vielä 3 kertaa, joka toinen kerros 3 kertaa ja vielä joka kerros 3 kertaa. Jäljellä on 20s. Siirrä 2. puikon silmukat ensimmäiselle ja 4. puikon silmukat kolmannelle puikolle. Katkaise lanka jättäen riittävän pitkä häntä ja silmukoi loput silmukat. (Kantapään ohje on suomennettu näistä Crystal-sukista.)

Valmis kantapää näyttää kutakuinkin tältä.Sama homma toisella sukalla. Päättele loput langanpäät ja ilakoi uusista räsymattosukista.

Loppuun vielä kuvaa valmistuneesta sukkaparista.


Kalenterin alussa oli puhetta siitä, että arvotaan lopuksi meidän sukat. Seuraa tekijöiden mainospuheet asianosaisista sukista:

Neuletiheys ei täsmää, toinen on varmaan sentin kapeampi kuin toinen ja ehkä pikkuisen lyhyempikin, ja muutenkin on sukat vähän eriparia. Ei me osattu täsmätä, vaikka kuinka neulottiin mallitilkut ja kaikki. Eräs nimeltämainitsematon Vyyhti on semmoinen tiukkis, että kolmosen puikotkin oli näköjään liian vähän. Jos joku nuo nyt kaikesta huolimatta haluaa, niin mikäpä minä olen estämään.
-Vyyhti

Hyvältä tuntuvat jalassa. Käyvät 38–39 jalkoihin. Toinen pikkuisen tiukempaa käsialaa, mutta käyttäessä se ei haittaa, eikä sitä edes sukat jalassa huomaa. Hyvältä tuntuvat takatassuissa. Värityksen oli tarkoituskin olla räsymattoa. Ihanat sukat! Tykkään! Ylläolevat vähättelyt olivat Vyyhdin ehtona sukkien arpomiselle. :D
-Neulisti

Pitäähän sitä nyt rehellisesti kertoa sukkien ominaisuuksista. Ihan vinkkinä muuten, että jos pitäisi saada kaksi samanlaista sukkaa, niin kannattaa käyttää samaa neulojaa. Yhteisneulonta ei taatusti onnistu muualla kuin ehkä Strömsössä.
-Vyyhti

Siis, mikäli haukuista ja kehuista huolimatta tahdotten osallistua arvontaan, se onnistuu jättämällä kommentin joko tänne tai Facebookin puolelle. (Älä vaan mene mainostamaan tätä missään, lisäarpoja ei ole tulossa. -Vyyhti) Anonyymit, huomaattehan jättää jonkun puumerkin. Osallistumisaikaa on vuoden loppuun ja sukat arvotaan sitten kun ehditään.

Ja ihan huippua olisi, jos pistäisitte meille kuvia omista uusista sukistanne, niin päästäisiin kasaamaan niistä kollaasi. Sähköpostiosoitteet löytyvät sivun oikeasta ylälaidasta.

Mitä ihaninta joulua teille rakkaat lukijat,
Vyyhti & Neulisti

39 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa. Näyttää vahvasti siltä, että onnistun saamaan eriparisukat aikaan ihan itsekseni, joten jos en saa toista omistani mahtumaan jalkaani, ehkä Neulistin sukka mahtuu.

  VastaaPoista
 2. Ei sillä, että ihan vielä pääsisin kantapäätä neulomaan, mutta voiko sitä jotenkin tehdä vahvistettuna? Kun nää on mun ensimmäiset varpaista varteen -sukat enkä tiedä...

  Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiseen sädekavennuksin tehtyyn kantapäähän ei taida oikein olla siistiä tapaa tehdä vahvistettua kantapäätä.

   Poista
  2. Kiitos, täytyy sitten tyytyä vahvistamattomiin :)

   t. Jaana

   Poista
 3. Niin se on minunkin sukkani erikokoiset, toinen 1,5cm leveämpi. Jouduin tekemään kirurgisen toimenpiteen eli poistamaan karvalankaisen kerroksen, joten meni sitten sukka osittain uusiksi.Kiitos tästä mielenkiintoisesta kalenterista. Iloista joulua teille. Laitetaan kuvaa tulemaan kunhan ensin ehtii kutiloimaan valmiiksi. Eilisestä raidasta puuttuu 3 krs:ta joten ei kovasti jäljessä olla.

  VastaaPoista
 4. Osallistun arvontaan. Sukkia en ehtinyt tekemään kun mulla oli joululahjakiiresukkaprojekti käynnissä vielä viime viikon loppupuolelle. Ehkä teen nämä jäljestäpäin.

  VastaaPoista
 5. Osallistun arvontaan. Kuvia laitan sukista kunhan saan ne valmiiksi. Taitaavat olla eriparia ne mun sukatkin. Mukavaa Joulua :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä mukavasta joulukalenterista! Omat kalenteri sukkani valmistuvat lähipäivinä, laitan kuvan sitten blogiini. Ensimmäistä kertaa teen kantapään tällä tavalla, jännää. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Osallistun arvontaan. Omat jämis joulukalenterisukkani menevät miehelleni joululahjaksi, hänen mielestän ne ovat tosi päheät. :)

  VastaaPoista
 8. Eriparisukat täälläkin valmistuvat joulun jälkeen.
  Kiitos kivasta kalenteristanne. Tästä sa jotain ideaa jatkojalostettavaksikin....

  VastaaPoista
 9. Kiitos kivasta joulukalenterista. Hyvin tuli jämälankoja tuhottua, mutta kyllä niitä vielä muutamiin sukkiin jäi ;)

  Odotan mielenkiinnolla miten kantapää istuu. En ole ennen tehnyt aivan samanlaista.

  VastaaPoista
 10. Huippu joulukalenteri! Siitä huolimatta, että en ajanpuutteen vuoksi osallistunut. Ja kommentoin, vaikken toivo voittavani sukkaparia, joka on jalkoihini liian pieni. Mutta tuota yhteisneulomisanalyysiä on vaikea vastustaa. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 11. Tää oli kyllä hauska kalenteri! Että pakkohan sitä on olla mukana :) Ihanaa joulua teille!!

  VastaaPoista
 12. Ennen kantapäätä oli pakko jättää nämä tauolle, ja keskittyä lahjaneuleisiin. Ne sain valmiiksi aaton aaton yönä neljältä, joten nyt pääsen jatkamaan nämä loppuun...

  VastaaPoista
 13. Kiitos kivasta kalenterista!
  Minun polvisukista tuli siskokset. Samaa kokoa ovat, mutta eriväriset. Istuvat jalkaan todella hyvin. Kantapään tein ohjeesta poiketen tiimalasikantapäänä.

  VastaaPoista
 14. Tahdon räsymattosukat, eli mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana projekti, sukat löytyy blogistani. Korjailin jälkikäteen kärkiä kun ei kantapäät osuneet kohdilleen. Laitan kuvan sähköpostiinne.

  VastaaPoista
 16. Tehtävä tehty paitsi, että kantapäitä pitää vielä joskus fiksata. Kuvia löytyy blogista http://osakainen.blogspot.fi/2013/12/joulukalenterisukat.html

  VastaaPoista
 17. Valmista tuli mullakin. Kuva ja viimeisten raitojen tarinat löytyy täältä: http://amria2.vuodatus.net/lue/2013/12/valmiit-jamalankavillasukat

  VastaaPoista
 18. mä en tehnyt sukkia, kun just ennen kalenteria neuloin itelleni yhet toiset. mutta ideana ihan loistava tää joulukalenteri! vois neuloa tuollaiset jossain vaiheessa :D mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 19. Joulukalenterisukat ovat valmiit! Ihan pikkuisen sävelsin itse värien kanssa kun alkoi tulla synkän väristä sukkaa. Ylpeä olen näistä eka kertaa varpaista varteen neulotuistani ja passelisti istuvista sukista mutta se kantapään silmukoiminen... Taisi tulla kantapäästä lopulta kokoonkursittu-malli!

  VastaaPoista
 20. Omistani ovat kolme neljästä sukasta jo valmiita. Eli jänistin jossain vaiheessa (kun sisäinen vaakani pelkäsi näistä tulevan ihan liaan erilaiset värimaailman suhteen) ja päätin tehdä yhteensä neljä sukkaa. Kaksi kumpaakin ohjetta. Nyt voin sitten antaa toisen parin lahjaksi, tai käyttää identtistä paria, tai epäidenttistä paria, tai ihan mitä vaan. (Juu-u, tarvitsin itselleni ihan aikuisten oikeasti uudet villasukat, siksi oli helppo tehdä tämä päätös). Lpaseni kolme vee tilasi itselleen jo samanlaiset. Ai juu, mukana arvonnassa olen! Jos onni potkii, niin sittenhän minulla olisi kolme paria sukkia, joita voi käyttää sikinsokin! :D

  VastaaPoista
 21. Kiitos kovasti tästä joulukalenterista!!
  Näitä sukkia oli hauska tehdä :)
  Kuvaa omistani lähettelin jo sähköpostissa.
  Arvontaan mun reilu neliykkösen koipi on armotta liian jykevä, joten annan tällä kertaa toisille pykälän verran paremmat mahdollisuudet.
  Pienen toiveen heitän vielä - joulukalenteri uusiksi vuonna 2014!

  VastaaPoista
 22. Kiitos teille! Idea oli loistava! Omat sukkani valmistuivat mutta eivät olleet itselleni sopivat - onneksi perheessä on mies, joka ei vieroksunut niitä. Onhan ne värikkäät... :) Kuva blogissa & lähetän piakkoin spostiinne.

  VastaaPoista
 23. Mun oli kovasti tarkotus ja hyvin suuri innostus kutoa nää sukat kalenterin kanssa samaan tahtiin mutta.... mun sukat taitaa valmistua ihan omaa tahtiaan. Ohjeet kuiteski tallella ja se aloitettu sukan reppana jonossa neulepussissa! Ehkä sit ens jouluna jalassa. Joten kiva ois voittaa arvonnassa nää eriparit, ovat sentään valmiit ja kovin somatkin :)

  VastaaPoista
 24. Kiitos tästä huippukivasta kalenterista!!!! Omat sukkani eivät ole likikään täydelliset, mutta tykkään niistä ja ovat jo käytössä. Kuvia löytyy http://maallamelkeinkaupungissa.blogspot.fi/2013/12/joulukalenterisukat.html

  VastaaPoista
 25. Ihanat sukat! Osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 26. Miekin sain omani valmiiksi, jo jouluaattona. Blogissa on kuvia niistä. Kiitos paljon ihanasta joulukuusta, jonka sain viettää tein seurassa. Joulupäivänä tuli nukuttua pitkään, liekö alitajunnassakin ollut ettei enää tartte pohtia seuraavaa väriä.. :D

  VastaaPoista
 27. Pakko kokeilla onnea, kun on niin ihana palkinto. Mulle kyllä kelpais noi sukat.
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
 28. Tuli vielä sellainen mieleeni, että mihin mennessä noita kuvia tulisi teille laittaa? Itse kun pääsen kuvaamaan nuo varmaan vasta vuodenvaihteen jälkeen... Ja toki haluan saada kuvia teille hyvissä ajoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oltu mitään tarkkaa päivää päätetty. Jos vaikka loppiaiseen mennessä?

   Poista
 29. Tänään bloggasin omista raitasukistani. Kiitos teille hauskasta joulukalenterista!

  http://kaisanvillalangat.blogspot.fi/2013/12/joulukalenterin-jamaraitasukat.html

  VastaaPoista
 30. Siis varmaan paras kalenteri ikinä!
  taidan alkaa tekee itselleni sukkia tähän malliin =D

  VastaaPoista
 31. Kalenteri oli aivan mahtava, kiitos teille! Ensi vuonna uudestaan, joohan?

  VastaaPoista
 32. Täältä löytyy mun kalenteri sukat :)
  http://kaesankasityot.blogspot.fi/2013/12/joulukalenterisukat-ovat-valmiit.html

  VastaaPoista
 33. Hauska Joulukalenteri - en vaan itse ehtinyt osallistumaan, mutta sukat kyllä kelpais - niitä ei ole koskaan liikaa! Just taisin ehtiä vielä mukaan ... ;o)

  VastaaPoista
 34. Valmistuivat tapanina ja nyt kerkesin tekemään postauksen. Eli täältä löytyy! Laitan kuvan vielä spostilla. =)

  http://suhisee.blogspot.fi/2014/01/jamalankavillasukkajoulukalenterin.html

  VastaaPoista
 35. Sukista tuli juuri niin hassun hauskan raidalliset kuin etukäteen arvella saattoikin, ja ne tulevat varmasti tuomaan hymyn huulille vielä monta monta kertaa. Ihan huippu joulukalenteri, kiitos! Ensi vuonna uudelleen...? :)

  VastaaPoista
 36. No niin, nyt on blogattu nämäkin. :)

  http://daadeli.blogspot.fi/2014/01/nyt-ei-jalkoja-palella.html

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...