torstai 19. joulukuuta 2013

Pitkävedosta männynkäpyihin

Istuin marraskuisen illan ihanan ystävän kera Poppelin järjestämällä rukkikurssilla. Olin monasti käynyt kerjäämässä, voisiko kurssiin sisältyä pitkävedon opettelua ja sehän järjestyi. Opin pitkävedon ideankin, ainakin noin niin kuin suunnilleen.



Mitä: Navajokerrattu 163 m / 119 g
Miten: Martin malliin pitkävedohkosti
Mistä: Cloth & String, BFL

Olin napannut kuitukaapista vähän villoja varmuuden varalta mukaan ja halusin heti kokeilla, sujuisiko pitkäveto myös omilla kuiduilla. En osaa oikeastaan millään tavalla kuvailla, kuinka se pitkäveto toimii. Toimi nääs paremmin aina, kun en ajatellut, mitä teen. Mutta sen verran opin, että olin ihan vahingossa, tietämättäni ostanut oikeanlaisia villoja. Kurssilla siis selvisi, että "combed top" -nimikkeellä myytävissä villoissa kuidut on kammattu kulkemaan nätisti samassa suunnassa. Sen sijaan pitkävetoon soveltuvat "roving"-nimikkeellä myytävät villat, joissa kuidut ovat mahdollisimman sekaisin. Olinkin aina ihmetellyt näitä erilaisia nimityksiä nettikaupoissa, mutta fiksuna tyttönä en ollut koskaan kysynyt keltään.

Takaisin asiaan: nappasin siis kotoa jotain ei yhtään minun väristä kuitua, jottei harmita, jos kehruu menee solmuun. Langasta tuli kuitenkin kelvollista ja sille piti keksiä loppusijoituspaikka. Kurssilla kanssani istunut ystävä ilmoitti mielellään loppusijoittavansa langan valmiina neuleena ylleen.



Mitä: Männynkäpy / Pirkko Jokela
Miten: Sukkapuikot 4.0 mm
Mistä: Oma rukkikehruu, 106 g

Taas tuli liiskattua kaksi kärpäsrassua kerralla, koska olinkin kovasti halunnut neuloa uudesta KipAkat 2014 -kalenterista nuo lapaset. (Pssst, justiinsa ehditte vielä kalenterin ensi vuodelle tilata. Siellä on minultakin yksi ohje.)


Lapasten mallineule näytti kivalle, mutta olin kuvasta katsovinani lapasten reunan olevan taitettu. Ei se sitten ollutkaan, mutta mitäpä tuosta, muokkasin semmoisen reunuksen näihin lapasiin. Neuloin siis ohjeen mukaisesti alkuun kaksi mallikertatoistoa, mutta sitten taitoin lapastenalun kahtia ja neuloin seuraavalla kerroksella taitteen kiinni. Tuli muhevat ja rinsessaiset lapaset. Ja koska jotkut lahjansaajat ovat kertakaikkisen mahdottomia hätähousuja, voin hyvin nämäkin esitellä blogissa jo ennen joulua.



Koittakaapa nyt vaan malttaa aattoon asti!

Neulisti

11 kommenttia:

  1. Väri on oikea herkku. Rrrakastan vihreää! Nyt vain ihmettelen, miksei kukaan ystävistäni kehrää ja lahjo minua tuollaisilla ihanuuksilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin pidän kovasti vihreästä, mutta tämä yksilö oli turhan raju tapaus. Onneksi oli kaveri, joka huoli yrittää kesyttää sen. :)

      Poista
  2. Nämä on upeat, sainpa pitää kädessäkin ja oli ihanat. Kaunis kehruu.

    VastaaPoista
  3. Ihanan rouheet, just täydellistä lankaa tommoseen luontoaiheiseen ohjeeseen! Mä aloin miettii, et miten veikkaaminen (pitkäveto) liittyy kehräämiseen :D

    VastaaPoista
  4. Kaunis lanka ja hienot lapaset! Onneksi on kalenteri hankittuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasitko nämä neuloa ekaksi vai minkä? :)

      Poista
    2. Lapaset, kämmekkäät tai myssy - en ole vielä päättänyt... :)

      Poista
  5. Lanka ja lapaset on kyllä iiiiihhanat! Ja katos kun on avattu paketti jo ennen joulua, niin pääsee lapaset heti käyttöönkin. :)
    Lämmintä ja rauhaisaa joulua sullen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä. Hyvää joulua, sisältäköön se paljon pehmeitä paketteja. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...