sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lämmikettä

Vielä riittää joululahjoja esiteltäväksi. Tällä kertaa hoitelin kaksi kärpästä päiviltä yhdellä iskulla ja neuloin helppoja sekä nopeita joululahjoja ja onnistuin vieläpä löytämään langat lipastoni kätköistä.Mitä: Navooh / LondonLeo
Miten: Pyöröpuikko 3.5 ja 4.0 mm
Mistä: Malabrigo Arroyo, 64 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/navooh-2

Tämän pipon tein jo aiemmin tänä talvena omalle kullalle ja se on erittäin hyväksi käytössä todettu. Lanka oli viime kerran tapaan ohjetta ohuempaa, joten muokkasin taas silmukkamäärää. 115s oli oikein hyvä. Pipossa edelleen on parasta korkea käännetty reunus, joka huolehtii korvien lämpöisenä pysymisestä. Langan olin napannut syksyllä alennuskorista. En ollut koskaan aiemmin kokeillut Arroyoa. Ihanan tuntuinen lanka, mutta pikkuisen turhan kirjava makuuni.Mitä: Kujeillen / Tiina Kuu
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Schoppel-Wolle Zauberball, 27 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/kujeillen-2

Nämäkin kämmekkäät olen tehnyt jo kerran aiemmin. Viimeksi katkoin rakkaan ruusupuisen puikkoni, kun yritin nyppyjä varten neuloa 7s yhteen. Tällä kertaa käytössä olivat metalliset ja pienemmät puikot, eikä ongelmia ollut. Kämmekkäistä tuli pikkuisen pienet. Mutta se oikeastaan vain lämmitti kivasti, kun ne pehmoisina puristuivat käsien ympärille. Malli on niin kiva, etten lupaa näidenkään jääneen viimeisiksi kujeillen-kämmekkäiksi.


Ihkuista kuvista paistanee läpi, että mulla oli taas neulekuvaustreffit mahtikuvaaja Knittintinin kanssa. Kiitos! Onneksi kukaan ei tullut häätämään meitä vieraista porttikongeista, koska siellä nyt vaan sattui olemaan hyviä kaiteita tai juuri oikean värisiä kuplavolkkareita kuvaustaustoina.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Upeita neuleita. Kämmekkäiden ohjeen laitoin heti talteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kujeillen on ihan huippuohje. Sillä tulee supermukavia kämmekkäitä.

   Poista
 2. Kiva pipo ja kaunis väri! Kauniit ovat kämmekkäätkin. Kun itse tein ne, sain apua Ravelryn ohjesivun vinkistä nyppyjen tekoon, kannattaa käydä katsomassa, ellet käynytkin. Mulle 7 yhteen neulominen on mahdottomuus, mutta ohjeen tavalla meni näppärästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, en ollutkaan tuommoista vinkkiä huomannut. Mulla tosiaan se puikkojen paksuus vaikutti tosi paljon siihen, miten hankalaa/helppoa oli neuloa nyppyjä.

   Poista
 3. kaunis pipo ja kämmekkäät. Itse oon aina kauheen tyytyväinen kun saan varastosta neulottuja lankoja pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. Arroyon olin napannut mukaan testattavaksi, kun alekorista löysin. Oli kiva, kun se pääsi aika nopeasti käyttöön, eikä jäänyt hautumaan lipaston uumeniin.

   Poista
 4. Hieno pipo - tuollainen pitää ehdottomasti tehdä! Kujeillen-kämmekkäitäkin olen ihastellut kovasti, mutta ajatuskin nyppyjen neulomisesta ahdistaa... Olitpa löytänyt tosi kauniin värisen Zauberballin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin kuin JennyF tuolla vinkkasikin, niin Ravelryn ohjesivulla on vinkattu helpompi tapa tehdä nypyt, jos ne ahdistavat.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...