maanantai 6. tammikuuta 2014

Villasukkahittivillityshulabaloo

Eipä yhtään aavistettu blogin joulukalenteria suunnitellessamme, että siitä tulee tämmöinen nettihitti. Mietittiin, lähteeköhän kukaan mukaan tähän sukkahullutteluun... Ja voi, miten paljon teitä olikaan! Oli huikeaa seurata blogissa ja ravelryn kolmessa eri KAListeluketjussa (Knit-ALong, eli KimppAneuLonta), miten maanisesti seuraavan päivän luukkua ja sen sisältämää värivinkkiä odotettiin. Ja nyt kalenterin päätyttyä olemme saaneet hukkua teidän hurmaaviin sukkakuviin.


Saimme luvan yli 60 neulojan sukkakuviin (toivottavasti kenenkään sukat eivät jääneet tästä ulkopuolelle, oli jo aika vaikea pysyä perässä). Ravelryn puolella joulukalenteriprojekteja näkyi olevan 126, osa seurasi kalenteria facebookin välityksellä ja ihan mahdotonta on tietää, monetko jämälankavillasukkajoulukalenterisukat ympäri Suomea on kaikkiaan neulottu. Blogin kävijämäärätkin pomppasivat yli viisinkertaisiksi ja olemme saaneet vaikka kuinka monta pyyntöä ottaa uusiksi ensi jouluna. Eikä kalenterineulonta rajoittunut edes Suomeen, vaan omistautunein osanottaja käänsi ystävän avulla kalenterivihjeet itselleen japaniksi!


Samainen sukankutoja panosti melkoisesti myös kuviin projektin etenemisestä. Yllä näette mm. talon seinien, lakanoiden, suosikkiunivormun ja haaveiden matkakohteen perusteella neulotut raidat.

Tässä taas muutamia poimintoja meidän suosikkisukistamme, jotka tässä kalenterissa valmistuivat. Ihania väripläjäyksiä.


Lisäksi erikseen on mainittava erinäisiä erityisen eksakteja raitoja, kuten alla näkyvä kissankarvojen peitossa oleva sohva -raita, norsukuvioinen paitaraita, lehmäkäsilaukkuraita ja moni muu.


Kaikki halukkaat eivät ehtineet mukaan neulomaan, mutta se ei osallistumista häirinnyt. Saimme yhdeltä lukijalta nimittäin tämmöiset sukkasuunnitelmat:


Loppuun vielä erikoismainintana ihanan ystävän sukat. Talvi oli keksinyt laittaa jokaisen raidan väliin yhden kerroksen mustaa. Näin sukista tuli yhtenäisemmän näköiset.


Ja luvattiinhan me sitten vielä pistää omat sukkamme arpoen. Osallistujia piisasi sekä blogin että fb:n puolella. Voittajaksi arpoutui Tanja. Onnittelut! Laitahan meille osoitetta, niin lykätään sukat itelloonin kyytiin.

Ja koska kysyntä oli niin hirmuisen hurmaavan suurta, tekee jämälankavillasukkajoulukalenteri ensi jouluna comebackin uusin kujein.

Ps. Tiedoksi niille, jotka suunnittelivat sukkien neulomista omalla ajalla: Tuolla Varpaista varteen -välilehdellä on nyt sukkaohjeiden lisäksi koottuna kaikki kalenterin raitaohjeet.

Loppiaisterveisin,
Neulisti & Vyyhti


35 kommenttia:

 1. Hei,
  seurasin sukka -joulukalenteria ja aloitinkin omat sukat, mutta kesken jäi muiden joulukiireiden takia. Otin kyllä luukkujen vinkit muistiin, että kudon tässä talven mittaan sukat loppuun. Ihana idea. Voisiko samalla ajatuksella tehdä vaikka helmikuun lapaset tai kaulahuivin tai villapaidan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan tämä idea soveltuu moneen, hyvin saisi pitkävartiset lapaset tai huivin nyt varsinkin. Villapaidassa olisikin sitten jo enemmän soveltamista, mutta varmaan siitäkin tulisi hauska. :)

   Poista
 2. Aivan mahtava joulukalenteri, johon en ikävä kyllä päässyt mukaan mut kävin joka päivä kurkkaamassa päivän värin ja unelmoin samaa matkaa sukista ko vihjeitä tuli! Loistokalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mä tein ihan samaa!

   Poista
  2. Hihi! Hauskaa, että olette kuitenkin olleet hengessä mukana. :)

   Poista
 3. Huiman upeita sukkia ... Minä onneksi voitin nuo valmiit! KIITOS!
  Ahkeraa alkuvuotta kaikille! ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea voittajalle! Pysykööt jalkasi lämpiminä koko talven. :)

   Poista
 4. Ensi vuonna sitten uusiksi, mutta 'Joulukalenterisukat - näin monta yötä jouluun!'. Oli nimittäin suht haastavaa keretä juuri joulunpyhien alla neuloa ne 21-22-23-24 kerrosta.
  Idea oli tosi mahtava ja valmiit sukat vallan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ollaan tosiaan mietitty ensi vuodelle, samoin kuin muutamaa muutakin hyvää ideaa, joita teillä neulojilla oli. Onneksi omat sukat saa joka tapauksessa tehdä juuri niin kuin tykkää, niin saa varmasti mieluiset.

   Poista
 5. Toi oli ihana idea, aloitin ne, mut jäin nii paljon jälkeen saksanreissun takia et jäi kesken.. Ihanaa että ootte kerännyt kaikki vihjeet yhteen, just mietin et vois olla mun talvisukkaset x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii tehdä vielä joulun jälkeenkin. :)

   Poista
 6. Ou vau, hienoa tytöt! Hyvä te! Tämä oli kyllä tosiaan erinomainen idea, varmaan mielenkiintoisin blogijoulukalenteri ikinä! Ehkä mä oon sit ens vuonna mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Ei kyllä arvattu, mikä suksee tästä tuleekaan... Huippua, että innokkaita sukanneulojia on ollut niin runsaasti. Tervetuloa mukaan vuoden päästä!

   Poista
 7. Tiedättekö, mä suorastaan herkistyn täällä kaikista noista sukista! Nuo kuvat, raitajutut.. Paljon hymyä! Toivon todellakin, että voin ensi vuonna osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huikean hienoja sukkia, toden totta! Tervetuloa mukaan tänä vuonna!

   Poista
  2. Niin, siis tietenkin tänä vuonna :D Jätkä elää menneessä!

   Poista
 8. En päässyt linkistä japanilaiseen blogiin, oliko linkki väärä vai vika täällä päässä? Olisi ollut kiva katsoa millaisia kuvia sieltä löyty :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä koneella linkki ainakin toimii. Tuolta linkin takaa ei tosin löydy lisää kuvia näistä sukista, mutta Ravelryn projektisivun kautta pääsee niitä katsomaan kyllä. :)

   Poista
 9. Aivan mahtavia luomuksia on todellakin syntynyt joulukalenterinne myötä! Itsekin intoa puhkuen aloitin ensimmäisen sukan, mutta kesken jäivät, kun jonossa oli sen sata ja yksi muutakin juttua ennen joulua. Tänä vuonna mukana toivottavasti vähän paremmalla lopputuloksella! Ai niin, käytin mä juuri sitä silmukoiden luomistapaa kämmekkäiden sormihuppuihin, että jotain tuli tästä kuitenkin opittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että oltiin hyödyksi, vaikka sukat jäivätkin. Ensi jouluna uudella innolla. :)

   Poista
 10. Onpa hienoja, hauskoja ja pirteitä raitasukkia kaikilla!

  Kyllä joulukuu sujuikin kivasti näitä sukkia kutoessa ja uutta värivihjettä odotellessa, kiitokset teille koukuttavasta kalenterista! Ensi vuotta varten täytyy siis alkaa pistämään sukkalankoja jemmaan ;)

  VastaaPoista
 11. Kiva että tulee ensi vuonnakin kalenteri! Omat sukkani ovat kantapäitä vaille valmiit, nyt kun oikea arki alkaa vois nekin viimeistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kohta pääset siis sinäkin nauttimaan uusista sukistasi. :)

   Poista
 12. Tämä oli hauskaa, muutaman päivän jälkeen miestäkin kiinnosti niin että kysyi aamulla ensimmäiseksi päivän vihjettä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ensi jouluna useampikin mies vaatii joulukalenterisukkia! :D

   Poista
 13. Tämä oli paras joulukalenteri naismuistiin! Lapsillekin jäi mieleen äidin joulukalenteri, ja taidan ensi jouluna joutua kutomaan useamman parin kalenterisukkia:) Kiitos vielä teille mahtavasta KALista!

  VastaaPoista
 14. Ihania sukkia! Mullakin kävi niin kuin monelle, että alkoi tulla liikaa kerroksia neulottavaksi joulukiireiden keskelle. Mutta sukkien neulominen oli niin kivaa, että puserran ne kyllä jossain välissä loppuun, niin hauskoja raitoja sain aikaiseksi :) Ens vuonna todellakin uusiksi!

  VastaaPoista
 15. Kivoja sukkia! :) Minä en lähtenyt tuohon mukaan, koska en kestä a) eriparisukkia b) keskeneräisiä töitä, joita ei voi heti jatkaa. ;) Tuohon a-kohtaan hoksasin jostain toisesta blogista, että voihan niille sukille kutoa sitten jälkikäteen identtiset parit! :) B-kohtaan ratkaisuna voisi olla se, että alkaisinkin nyt kutoa jämäsukkia teidän ohjeidenne mukaan, kun kaikkien päivien osuudet on julkaistu... ;) Mukava on ollut tätä seurata ja miettiä, että jos olisin osallistunut, minkä väriset niistä olisi tullut. Ei kyllä olisi löytynyt läheskään kaikkia värejä lankavarastosta, olisi pitänyt mennä joka aamu ostoksille. :D

  VastaaPoista
 16. Olis niin tehny mieli osallistua ja toteuttaa omat kalenterisukat, mutta jäi tällä kertaa väliin kun piti neuloa niitä joululahjasukkia. Mutta ensi vuonna taatusti olen mukana :)

  VastaaPoista
 17. Mahtava joulukalenteri!! Tulen mukaan tänä vuonna.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...