keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lehvä

Nyt on ollut tekeillä niin monta isoa ja salaista neuleprojektia, että ihan pakko tempaista väliin jotain helppoa ja nopeaa. Muutenhan tässä alkaa tuntua, ettei mitään saa aikaan.


Mitä: Sprig cloche / Alana Dakos
Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 4.0 mm
Mistä: Handu Handdyed Merino Sport, 54 g

Viime viikonloppuna järjestettiin Jyväskylässä, Toivolan vanhassa pihassa käsityökortteli. Suuntasin heti kärppänä lauantaiaamusta Handun kellarimyymälään ja rakastuin varmaan viiteen eri vihreään vyyhtiin. Kyllä oli sävyjä tarjolla! Mahdottoman vaikeiden valintojen jälkeen kannoin kaksi mukanani kotiin ja ensimmäisestä valmistui tämä myssy.


Lanka on ihanan muhkeaa ja väri täydellinen. Niin oli pehmoista neulottavaa ja pää on ihan pumpulissa, kun tämän kiskaisee kupolinsa suojaksi.


Ohje oli hauska. Ensin neulottiin poikittain pipon alareuna. Se on takaa kapeampi ja edessä siihen taituroitiin kaunis lehtikuvio. Reunuksen päät ommeltiin kiinni (itse käytin reippaasti tässä ihan vaan kolmen puikon päättelyä, ei se tuolta takaa mihinkään näy) ja sitten poimittiin yläreunasta silmukat varsinaista pipoa varten. Hetki suoraa sileää neulosta ja kavennukset. Tadaa! Valmista tuli ihan hetkessä ja langanpäitä jäi pääteltäviksi tasan kaksi. Jos ei kammoa paria ylimääräistä langanpäätä, niin vielä siistimpää jälkeä saisi, jos alussa loisi silmukat väliaikaisella aloituksella ja sitten yhdistäisi reunuksen päät silmukoimalla. Tässä minun käyttämässäni kolmen puikon päättelyssä ei tarvinut katkaista lankaa, mutta eihän se yhtä siisti ole.


Myssy on hurjan hauskan mallinen. Alunperin pistin tämän puikoille ajatuksenani, että pistän sen jouluna pukinkonttiin. Vaan PAH! Se on niin söpö, että tasan pidän itse.

Neulisti

23 kommenttia:

 1. On se kyllä ihana ja sopii sinulle todella hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Onpa söötti runotyttömyssy!

  VastaaPoista
 3. Tää on tosi ihana ja väri mitä parhain! Muutit myös mieltäni myös mallista, ehkä se pääseekin vielä puikoille. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, musta tää on aivan mahtavan mallinen myssy. Suosittelen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ja kyllä sitä väriä valittiinkin huolella. :D Ilulla oli niin monta vihreää tarjolla, että puoli päivää vierähti arpoessa, kun olin päättänyt kaksi vyyhtiä ottaa mukaan.

   Poista
 5. Tosi kaunis myssy! Hirmu hyvin sopii sulle.

  VastaaPoista
 6. On kyllä niin ihana ettei kukaan varmaan raaskisi antaa tuollaista pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei huolta. En varmana raaski lahjoittaa tätä kellekään. :)

   Poista
 7. Ihana myssy. Pidä ihmeessä itselläsi. Näyttää niin kauniilta päässäsi. Upea.

  VastaaPoista
 8. Ihana, ihana, ihana! Ja väri on ihan just paras!

  VastaaPoista
 9. Naps ja omalle neulontalistalle jonoon. Ihana!!

  VastaaPoista
 10. Kaunis! Miten korkea myssystä tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takaa, missä tuo reunus oli ehkä vain 2cm korkea, mittailtiin, että sileää neulottiin 14 cm ennen kavennuksia, joista sitten vielä pari senttiä pituutta lisää. Eli yhteensä joku 18-20cm.

   Poista
 11. On se kyllä kaunoinen! Miekin oisin toiminut samoin takaosan kanssa, turhaan hifistellä kun sitä ei kukaan saisi koskaan tietää :D

  VastaaPoista
 12. Taivas, miten kaunis! Noora

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis malli :)
  Kiitos ohjelinkistä. Taitaa lähteä tämä malli taas puikoille.

  VastaaPoista
 14. Niin kaunis! Mahtava malli ja ihana vihreä! Lääh! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Ei oo vaikea arvata, että tää olis sun mieleen. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...