perjantai 23. tammikuuta 2015

Rakkaudella tehty

Kuten monesti olen blogissa kertonut, en turhan usein saa neuloa omalle armaalleni. Se jos mikä neulojaa pännii. Vaan kuulkaa! Eräänä kauniina syksyisenä iltana selvisi, että mies kaipaisi lisää sukkia. Vaan ajatteli, ettei raaski pyytää. Anteeksi mitä?! Siis, että se, kenelle kaikista mieluiten neuloisin, tahtoisi neuleitani, mutta ei viitsi vaivata? Järki hoi, äly älä jätä. Sukkia puikoille ja heti.

Heti vauhdilla käytin miehen läpi koko sukkalankavarastoni, mutta jemmassa ei ollut yhtään toivottua punaista lankaa, joten homma jäi hetkeksi muhimaan. Syksyn kuitupitoisissa kokoontumisajoissa sitten kehräsin letillisen räimeän väristä sukkalankaa. Ja epähuomiossa tarjosin sitä miehelle, jotta kävisikös tämä. Se ryökäle tarttui tarjoukseen, vaikka sen piti olla mun sukkalanka. Vaan eihän tuota hennonut toiselta kieltää. Joku voisi jopa väittää, että oma syy, kun itse tarjosin. Tikulla silmään semmoisia tyyppejä.


Mitä: Navajokerrattu 338 m / 111 g
Miten: Martin Malliin
Mistä: Sweet Georgia Yarns, SW BFL värissä Midnight Garden
http://www.ravelry.com/people/NeulistiMNK/handspun/sweet-georgia-yarns-bfl

Raidallinen lanka on haastava paritettava ohjeiden kanssa. Ihan tavallista sileää tai joustinneulesukkaa en tahtonut tehdä, mutta kovin monimutkainen kuvio ei erotu värikkäässä langassa. Täydellinen kaveri löytyi Villavyyhdin klubin ohjeesta, joka on siis nykyisin tarjolla kaikelle kansalle.Mitä: Swipe / Yarnissima
Miten: Pyöröpuikot 2.25 mm
Mistä: Oma rukkikehruu, 87 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/swipe

Tässä mallissa oli juuri sopivasti mielenkiintoa simppelin pinnan lisäksi. Täydellistä. Ohjeen kanssa ei sitten tultu ihan toimeen parhaalla mahdollisella tavalla. Ensin ärsytti se, ettei toiseen jalkaan tarjottu peilikuvakaaviota. Sitten kiukutti moni muu asia, mutta ne osoittautuivat loppujen lopuksi vain huonoksi sisälukutaidoksi.


Kehräsin langan valmiiksi kahdelle vyyhdille, jotta voin neuloa sukat yhtä aikaa. Piti vielä valita malli, joka aloitetaan varpaista, mutta en lopulta jaksanut ihan kaikkea lankaa kuitenkaan käyttää. Minulla käy herkästi niin, että jos kehrustaa langan kahdessa osassa, niin eihän niistä ihan saman paksuisia tule. Ei tälläkään kertaa. Yritin tätä paikata neulomalla toista sukkaa tiukemmin kuin toista. Turhaa ja päätöntä hartioiden jumittamista, sanon mä näin jälkiviisaana. Hyvät on sukat, eikä paksuuseroa varmasti huomaa käytössä kumminkaan.


Sukkien kuvio koostui vuorottelevista joustinneuleen ja sileän neuleen kiiloista. Erityisen siistiä jälkeä tuli, kun ohjeessa käskettiin joustimen reunimmaiset silmukat aina neuloa kiertäen. Siitä pisteet suunnittelijalle. Ja isälle kiitos kinttujen lainasta salakuvaussessioon.

Niin on nätit sukat omalle kullalle. Rakkaudella tehty alusta loppuun. Muiskis!

Neulisti

18 kommenttia:

 1. Todella kauniit värit ja kaunis kuvio!

  VastaaPoista
 2. Noihin sukkiin on kyllä laitettu rakkautta, ja paljon! Upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on. Näihin on valutettu kovasti lempeä ja vähän räkää. :D Neuloin ne nimittäin melkein alusta loppuun yhden lenssun kotosalla sairastaessani.

   Poista
 3. Tosi hienot! Pitäisköhän ostaa ohje itsellekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä mä uskaltaisin suositella, koska huonoa lukutaitoani lukuunottamatta (heh heh) ohjeessa ei ärsyttänyt kuin se, ettei kaavioita oltu tehty peilikuvaksi toiseen sukkaan. Kivat olivat neuloa. :)

   Poista
 4. Hienot sukat! Mä olen neulonut miehelle kolmet ja niistä on ainakin viisi vuotta aikaa - vielä ei ole ehtinyt puhki kävellä... Tuo joustinvinkki oli hyvä, tai ainakin näyttää kuvissa hyvältä, toivottavasti muistan joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun miehellä on nyt neljät mun neulomat laatusukat ja yksi pipo. Ja eilen se meni ja tilasi paidan!!!! !!!!

   Poista
 5. Harva asia harmittaa niin paljon kuin ohje, jonka kanssa joutuu kiukkuamaan. Sukat ovat kuitenkin upeat, rakkaussukat, ja värit komean intensiiviset ja syvät.

  VastaaPoista
 6. Upeat sukat!

  Mun täytyy myöntää, että mä en kovin mielelläni neulo mun miehelle. Ensinnäkin, koska se on niin iso. Esim. jalka on mulla 36, miehellä 46. Itsellenikään en meinaa jaksaa tehdä villapuseroa (naisten xs) saati sitten miehelle (miesten xxl). Toisekseen sen neulemaku on tylsä. Monta vuotta sitten neuloin sille pyynnöstä pipon. Jouduin purkamaan sen pariin kertaan, ennen kuin osasin tehdä oikeanlaisen: pieni joustin, pelkkää sileää ja kolmionmuotoinen kavennus, sellainen pappamalli. Värinä tasainen peruspunainen. Joten neuloa pari tylsiä neljäkutosen sukkia... Vasta sitten kun on pakko! Mut kaikeksi onneksi se ei edes halua, että mä neulon sille.

  Joten iloitse miehestäsi, jolle saat neuloa villin värisiä sukkia! :)

  VastaaPoista
 7. Hieno lanka ja vähintään yhtä hienot sukat!

  VastaaPoista
 8. Mikä mies <3
  Sukista tuli tosi hienot! Lanka on mielettömän väristä ja värit käyttäytyvät nätisti. Hyvin olet parittanut langan ja mallin!

  VastaaPoista
 9. Todella makeet! Ite oon semmonen et tartten kyl peilikuvat ohjeesta :D aivot ei taivu ikinä toiseen suuntaan ihan itekseen.

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat olet taas tehnyt. Yksi kohta postauksessasi sai sen kuitenkin nousemaan Yksi ylitse muiden -postaukseksi. Se oli tuolla loppupuolella. "Ja isälle kiitos kinttujen lainasta salakuvaussessioon." Ei sitä varmaan moni isä tiennyt silloin kun pienen tyttären sai, mihin kaikkeen pääsee vielä vuosien mittaan osallistumaan. Kuten paljassäärisenä villasukkamalliksi. Peukutus kaikille reippaille isille. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...