tiistai 22. syyskuuta 2015

Kaikki vastaukset löytyvät Googlesta

Ihan tosi tarina. Koska tänä kesänä minut on vallannut ompeluinnostus, oli päivänselvää, että halusin ommella pummitytölle synttärilahjaksi mekon. Ja kuinka löytää mahdollisimman soma malli? Kirjoitin googlen hakuun "sewing pattern dress pdf", ja tämän löysin ensimmäisen klikkaamani linkin takaa. Aika helppoa, eikö?


Miten: Ompelukoneella
Mistä: Popliini + puuvillainen vuorikangas, 1 + 1 m

Näin söpöt mekot pitäisi suorastaan kieltää lailla - vaikka jos nyt hiukan mietin, en keksi, ketä kyseinen laki hyödyttäisi. Mekko on edestä perinteisen näköinen, hihaton ja leveästä helmasta laskotettu mekko. Vaan toiselta puolelta se onkin huomattavasti kiehtovampi. Takakappaleen hauska muoto ihastuttaa ja minä en ainakaan koskaan ole kyennyt vastustamaan suurten nappien vetovoimaa.


Ajattelin, että pienen tytön mekon ompelee varmasti muutamassa tunnissa, mutta koko päivähän siinä vierähti. Malli oli niin huolella suunniteltu, että sen tekeminen vei aikaa, mutta enpä ole ennen näin siistiä ja viimeisteltyä mekkoa kenties ommellutkaan.

Jaksoin kerrankin silitellä tukikankaat paikoilleen, jotta takakappale pitää muotonsa hyvin. Opettelin myös ihan uusia temppuja, kuten sen, että jos ompelee päällyskankaan ja vuorin välisen saumavaran kiinni vuorikankaaseen, vuori ei pääse kääntyilemään ja kurkistelemaan saumoista. Yleensä teen sauman ompelemisen jälkeen pienen tikin päällisen ja vuoren läpi mahdollisimman lähelle saumaa, mutta tässä tuo tikki tuli vain vuorin puolelle. Ja kyllä näyttää siistiltä. Tällä kertaa tavoistani poiketen tottelin ohjetta myös laskosten kanssa. Väliaikaiset ompeleet tuntuivat minusta turhalta työltä, mutta kuinka ollakaan, laskokseni pysyivät kerrankin aloillaan.


Olisinpa lukenut ohjetta yhtä huolellisesti läpi jo ennen kaavojen piirtämistä ja kankaiden ostamista. Ohjeen mukaan kangasta nimittäin tarvittiin tähän 3-vuotiaan kokoon 1,5 m. Tämä tuntui melko paljolta ja kun sovittelin kaavat kankaan päälle, totesin saavani tästä vielä toisenkin mekon. Niin noh, jos olisin lukenut ohjeen alkuhöpinät läpi, minulle olisi selvinnyt, että huomattavasti kapeampaa kangasta tarvittaisiin se 1,5 m. Ja kaavojen piirtäminen! Nerokkuutta! Ohjeen pdf-tiedosto oli koottu kerroksittain siten, että kaavoista saattoi napsia kaikki paitsi haluamansa koon kerrokset pois näkyvistä. Olisinpa vain lukenut tämänkin ennen kuin piirtää tihrustelin kaavat. Voi keskittymiskyky ja sisälukutaito - mitä maailma teissä menettääkään.


Loppuun tiivistelmänä: Huikaisevan huolellisesti ja hyvin kirjoitettu ohje. Kaikista työvaiheista löytyi opastavat kuvat ja kaavojen piirtäminen oli tehty mahdollisimman helpoksi. Kankaanmenekistä sen verran, että 1,5 m päällyskangasta riittää mainiosti pariin 3-vuotiaan mekkoon. Helpohkoa, opettavaista ja laittoman söpöä. Tykkään.

Neulisti

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva pikkumekko ja ompeluinnostus on kanssa aika mainiota!

  VastaaPoista
 2. No on tosiaan ihana mekko! Valtavan työläs kyllä, huh.

  VastaaPoista
 3. *äimistynyt, hengästynyt, kuolaava*
  Ihan mielettömän hieno mekko. Mä niin tiedän yhden tytsän, joka rakastaisi tätä.

  En muista olenko koskaan kommentonut, mutta sun postauksia on ihan mielettömän kiva lukea. Hauskasti kirjoitettuja, kolahtavat otsaan kuin metrinen halko. Kiitos näistä ilon hetkistä, kun saan täällä itsekseni hekotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan kauniista sanoistasi. Erityisen kiva kuulla, että teksti uppoaa, kun se on monesti tämän bloggaamisen haastavin osuus. Että osaisi muotoilla asiansa viihdyttävästi. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...