torstai 23. helmikuuta 2017

Takorauta-pipo

Takorauta-puseron testineulojat heittivät ilmoille idean piposta samalla intarsiapitsillä. Ja olihan niin mainio idea heti toteutettava.



Mitä: Iron gate / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: WalkCollection Cozy Merino + Hedgehog Fibres Skinny Singles, 75 + 10 g
Ravelryssa

Puseron neulomisesta jäi kontrastiväriä reippaasti yli, joten siitä riitti piponkin suunnitteluun. Pääväriä piti kuitenkin kipaista kaupasta hakemassa ja löysin tämän kauniin murretun, jotenkin lyijyn värisen vihreän merinosinkun.


Pipoon oli siis tarkoitus tulla samaa pitsiä kuin puserossakin. Ajattelin kuitenkin, että pitsistä tuulisi herkästi läpi niin paljon, että tokkopa piposta sellaisena olisi paljonkaan lämmikkeeksi. Siispä tein piposta kaksinkertaisen. Nyt ei palele korvia eikä päätä! Lisäksi pitsi erottuu hyvin tummaa pääväriä vasten.


Pipo aloitetaan vuorin päälaelta. Siihen tulee ensin sädemäisiä lisäyksiä, kunnes silmukoita on riittoisasti, minkä jälkeen loput vuorista neulotaan sileänä pötkönä alareunan resoriin asti. Resorin jälkeen myssy ikään kuin kiepsautetaan toisin päin ja neulotaan päällimmäinen pipo. Pipot kiinnitetään toisiinsa resorin yläreunasta, jotta ne pysyvät kiltisti aloillaan.

Tässäkin neulotaan kontrastivärinen pitsipaneeli intarsiana pyörönä, mutta tämäkin ohje sisältää siihen kuvallisen ohjeistuksen, joten pelko pois. Jos et uskalla kokonaiseen paitaan lähteä, niin pipo on mukavan pieni projekti kokeilla tekniikkaa.


Pipoa suunnitellessa jännitin hiukan, että miten siististi saan toteutettua päälaen kavennukset pitsin kohdalta, mutta sepä onnistuikin tosi sievästi ja teki neulesuunnittelijan hyvin iloiseksi.

Pääväriä tarvitsee tuplapipoon melkein kokonaisen vyyhdin, mutta kontrastiväriä ei kulunut kuin 10 g. Jämiä jäi yhä, mitäs niistä seuraavaksi keksisi?


Pipo on ollut ahkerassa käytössä heti valmistumisestaan asti. Se on vuorillisena ihanan lämmin, merinosinkku on hirmuisen pehmoista lankaa päätä vasten ja pitsi sopii niin paitaan kuin pipoon hienosti. Nurjien ja oikeiden silmukoiden vaihtelu tuo pitsiin kivasti kolmiulotteista vaikutelmaa.

Tämäkin ohje on nyt testineulottu ja kaupan Ravelryssa. Saat ohjeen puoleen hintaan, mikäli ostat myös Wrought iron -puseron ohjeen. Lisää vain molemmat ohjeet Ravelryn ostoskoriin ja alennus tulee näkyviin automaattisesti. Saat alennuksen myös, mikäli olet ostanut Wrought iron -ohjeen aikaisemmin. Tarjous on voimassa lauantain 25.02.2017 loppuun.

Neulisti

10 kommenttia:

  1. Tosi nätti! Menee listalle ehdottomasti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Ja tarjouksen vuoksi suosittelen shoppaamaan nyt hyvissä ajoin, vaikka listan työstämisessä hetki kuluisikin. ;)

      Poista
  2. Kiitos, kun kirjoitat neuleohjeita MYÖS suomeksi!

    Kyllä suomalainen suunnittelija voi ohjeensa kirjoittaa omalla äidinkielellään, ja samalla kehittää suomenkielistä ohjekirjallisuutta ;) Sulla varsinkin on sana hallussa, joten kiitos, kun käytät sitä.

    Vaikka semisti ymmärtää englanninkielisiäkin ohjeita, niin on siellä aina useampi kohta, joita joutuu tavaamaan. Suomen kieltä on ilo lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten ihana kuulla! Tämä on mullekin vähän sydämenasia, koska uskon, että tässä maassa on aika paljon neulojia, jotka eivät ole opetelleet englanniksi neulomaan. Välillä tuntuu haastavalta kirjoittaa ohjeita suomeksi, kun itse neulon englanniksi ja osa termeistä on sen takia jatkuvasti hukassa.

      Poista
  3. Onpa kaunis, sekä pitsi että nainen ;)

    VastaaPoista
  4. Äh, missasin nyt hyvän tarjouksen, mutta rakastuin tähän pipoon ensisilmäyksellä <3 Pääsee ehdottomasti ensi vuoden joululahjoitusotuksiin niin ei rakkaiden nupit palele :3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...