perjantai 15. joulukuuta 2017

+1

Tuli super suloinen ja nopeatöinen spesiaalitilaus, joten oli suorastaan pakko lykätä yhdet pikkuruiset junasukat puikoille.


Mitä: Junasukat / Kerttu Latvala
Miten: Pyörö- ja sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Louhittaren luolan Väinämöinen + Hedgehog Fibres Sock, 15 + 2 g
Ravelryssa

Mies tilasi työkaverilleen vauvansukat firman nimen mukaan. Se kun sopii tilanteeseen niin sievästi muutenkin.


Päätin tehdä junasukat, koska ne vaan ovat kaikkien mukaan parhaat ikinä. Varret ja kantapäät tein ohjeen mukaan, mutta jalkaterän jätin kokonaan sileäksi. Ajattelin heti, että johan tässä on sen verran testailtu tuota intarsiaa pyörönä, jotta se on varmaan helpoin tapa toteuttaa tämä koristelu. Ei ollut. Ilmainen vinkki. Opinpa tästä sen, että intarsia pyörönä toimii vain ja ainoastaan silloin, jos kontrastivärillä toteutettava tilkku pysyy saman levyisenä koko ajan. Tässä oli melkoinen säätäminen ja sovitaanko, että kukaan ei koskaan halua nähdä sukkia nurjalta puolelta.


Koska sukkia aloittaessa sopivat pyöröpuikot olivat varattuna toisaalla, päätin pitkästä aikaa kokeilla sukkapuikkoja. Vähän turhan hapokasta oli meininki niillä. Se on kumma, miten nopeasti aivot naksahtavat tiettyyn asentoon. Vielä pari vuotta sitten tein sukat nopeammin sukkapuikoilla kuin magic loop -tekniikalla. Enää ei meinaa onnistua ensinkään. Vauhdilla urautuvat neulojan aivot, sanon ma.

Neulisti

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...