lauantai 2. joulukuuta 2017

Manta

Koska olen ensisijaisesti paitojen ja takkien suunnittelija, täytyi The Girl Who Said Baa -kokoelmaan tietty saada yksi sellainen mukaan.


Mitä: Manta / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 405 + 30 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-iv

Palmikot tuntuvat olleen mielen päällä viime aikoina, sillä niitä löytyy tästäkin neuleesta - tällä kertaa simppeleinä hunajakennoina.


Manta on pitkä neuletakki, jossa on lämmin ja jykevä, kaksinkertainen kaulus ja raglanhihat. Oikean etukappaleen reunaa koristaa hunajakennopalmikko, jota on myös molempien etukappaleiden helmassa. Takana helma on ensin sileää ja sitten joustinneuletta.


Takin viimeistelee kontrastivärillä neulottu i-cord -nauha, joka samalla virkistää neuleen ilmettä. Helman palmikot myös kätkeävät taakseen kontrastivärillä neulotut taskut. Koska taskut! Kyllä vaatteessa pitää taskut olla.


Suosikkiyksityiskohtani takissa ovat napinlävet. Ne nimittäin kätkeytyvät sievästi hunajakennon palmikoiden sisälle.


Tukuwoolista neulottuna takki on ihanan lämmin. Kuvauspäivänä jännitti, mitenköhän pahasti mahdan paleltua patsasteltuani pari tuntia lumihangessa, mutta pelko oli turha. Villaiset vaatteet yllä ei paleltanut tippaakaan.


Jos talvesta tulee lopulta niin kylmä kuin jotkut maalailevat, aion pysyä tiukasti tämän takin sisällä koko talven.


Tätä mallia esitellessä on myös hyvä tilaisuus kertoa ohjeiden nimeämisestä. Kas kun halusin nimetä kirjan mallit lampaiden nimillä. Google-haku vei keskustelufoorumille, jossa lammasfarmarit juttelivat käyttämistään nimistä ja poimin sieltä kasan mieluisia nimiä. Ja mikä parasta, kuvauspäivänä takki tapasi lampolassa kaimansa!


Kuvat by Miika, lampaat by Hakamaan tila.

Neulisti


6 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...