tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mä sain neuloa mun miehelle!

Tätä ei siis tosiaankaan tapahdu usein. Ikinä. Mies tuli arkana näyttämään puhkikuluneita villasukkiaan, että "anteeksi, mä olen hajottanut nämä". Mähän pistin vain bileet pystyyn; vihdoin pääsen neulomaan jotain omalle kullalle.


Mitä: Treppenviertel / Nicola Susen
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, 103 g

Kaiken lisäksi sain tilaajan suostuteltua siihen, että ohuestakin langasta voi tulla hyvät villasukat. Pengoin ravelrysta näytille useita malleja ja pyysin sitten valitsemaan mieleisen. Loppupeleissä tasan kaksi mallia läpäisi tiukan seulan riittävän miehekkäinä sukkina. Mutta nämä olisivat kuulemma vaatineet kuvien mukaisen räikeän vihreän langan. Mä en edes tiennyt, että mun mies suostuisi käyttämään noin räikeää.


Sukkamalli oli hauska neulottava. Yksinkertainen, mutta kuitenkin kiva. Ei onneksi pelkkää sileää neuletta, sitä ei jaksaisi miesten sukkia. Koon kanssa olikin sitten enemmän ongelmia. Aloitin sukat XL-koossa ja varsi tuntui täydellisen kokoiselta. Tehtyäni toista jalkaterää puoleen väliin, selvisi, että ihan liian isot sukat on tulossa. Purin kantapään alkuun ja kavensin silmukoita pois sen verran, että jatkoin M-koolla. Tehtyäni sukan valmiiksi, sitä soviteltiin ja todettiin hyväksi. Aloitin toisen sukan... Tehtyäni toisenkin sukan jalkaterää puoleen väliin, aiemmin valmistunutta sukkaa kokeiltiin myös toiseen jalkaan. Ja todettiin, että se on ihan, ihan liian pieni. Ei kun purkamaan. Kolmas kerta toden sanoo. Molemmat sukat piti purkaa kantapään alkuun asti, kavennella silmukat L-kokoon ja tällä kertaa tuli onnistuneet. Voinette kuvitella, että "Jes, saan neuloa omalle kullalle" -tuntemukset ehtivät tuossa välillä vaihtua "#¤%¤^*#>¤" -tuntemuksiin. Lopputulos on kuitenkin tärkein. Miehellä on sukat ja mä saan juosta perässä huutamassa: "Älä kuluta niitä! Älä astu noin painokkaasti, menee kantapäät puhki!"


Nappasin retriitin kirppispöydästä pari vyyhtiä Wollmeisea kokeiluun. Nyt se on sekin ihme testattu. Tosi jännää lankaa. Se tuntuu ihan puuvillalta (paitsi, ettei tee yhtä kipeää neuloessa), mutta on villaa. Joillakin on ollut ongelmia langan halkeilun kanssa, mutta tämä vyyhdillinen pysyi ainakin ihan kivasti kasassa. En nyt voi sanoa hurahtaneeni, mutta ymmärrän kyllä, miksi toiset kyttäävät päivityspäivinä Wollmeisen sivuilla kärppänä odottamassa, että saavat muutaman vyyhdin ostoskoriinsa ennenkuin hyllyt taas kumisevat tyhjyyttään. Olihan tuo kertakaikkisen mainiota sukkalankaa.

Tuleeko kaikille muillekin mieleen tästä sukkamallista ja väristä armeija?

Neulisti

28 kommenttia:

 1. Komeet sukat, mäkin tahtoisin neuloa tuon mallin.
  Wollmeise on minusta vain hyvää lankaa, ei mitään huippua. Sukissakin kului ainakin meikäläisen käytössä melko nopeasti puhki. Mutta onhan ne värit upeita, sitä en kiellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sun nurjanneulomisvauhdilla nuo valmistuu päivässä! :D Ne värit on kyllä hienoja, mutta ei tästä vielä tällä kertaa ainakaan mitään suuria elämyksiä irronnut.

   Poista
 2. Hienot, oikein miehekkäät sukat. Ensimmäistä Wollmeisea kutoessa oma fiilis oli, että mitäihm... tämä on ihan kuin puuvillaa, mutta nyt useamman huivin jälkeen olen enemmänkin, että ihkutavaraa. Jos sille siis antaa pikkusormen, se vie koko käden :D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä toinen vyyhti odottamassa, että saa nähdä kuinka käy. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Käyttäjä on niihin myös hyvin tyytyväinen.

   Poista
 4. Miulle tuli väristä mieleen enemminkin keväinen kuusimetsä :) Ja aika painokkaasti saa kyllä astua että wollmeisen saa puhki, omien kulutustestieni perusteella se on ainakin kestävyyden kärkikastia! Mainiot miessukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet oikeassa, vaikka Tiina tuolla jo maalaili puhkikuluneita sukkia seinille!

   Poista
 5. Upeat miesten sukat! Pitääpä laittaa ohje muistiin, niitä muistissa olevia ohjeita kun onkin niin paljon;) Olet oikeassa, mullekin tulee armeija mieleen noista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina laitan kaiken kivan suosikkeihin, parhaat jonoon ja sitä jonoa saa karsia vähän väliä, kun huomaa, ettei kaikki kuitenkaan sitten pitemmän päälle puhuttele. Sillä tavalla ehtii joskus neulomaan jonosta parhaita päältä pois. :)

   Poista
 6. Sama juttu täällä -- ei tullut väristä armeija mieleen, vaan kevät, kevät, kevät. :) Komea pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Erityisen hauskaa oli yrittää saada miehestä jonkinlaisia poseerauksia irti. :D

   Poista
 7. :D mieki juuri viikonloppuna vakuuttelin puoliskolle, että mie tykkään tehdä käsitöitä ihan yhtä paljon kuin hän tykkää tietokoneista ja kaikista teknisistä vempaimista, niin että multa saa ihan oikeasti pyytää jos on joitain toiveita.

  VastaaPoista
 8. Hienot sukat! Kyllä minullekin tulee tuosta väristä armeija mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on mun silmään ihan inttisukat. Vyyhdillä lanka ei vielä tuonut armeijaa mieleen, mutta kun sen värin yhdisti tällaiseen yksinkertaiseen malliin ja miehen sukkiin, niin mielleyhtymiä ei voi estää.

   Poista
 9. Kiva malli ja hienot sukat, onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Paras kiitos on tietty se, kun mies kulkee ympäri asuntoa testailemassa sukkiaan. :)

   Poista
 10. Onpa hauskan näköinen malli! Pitääpä tutkia, että oliskohan mun miehellä juuri nyt tarvetta sukille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että on. Miehet on ihan hassuja, kun ne ei meidän naisten tapaan halua omistaa kymmeniä villasukkia ihan vaan siksi, että pitäähän niitä nyt olla eri näköisiä. :D

   Poista
 11. Onpa kivat sukat, mainio malli! Ja kevät mullekin mieleen tulee väristä. Wollmeise on huippulankaa, etenkin huiveihin, puseroihin ja huiveihin. Nytkin on puikoilla Purea. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun haaviini jääneet taisi molemmat olla Twiniä. Ehkä jostain kirppispöydästä löytyy lisää testattavaksi.

   Poista
 12. Hienot! Tosi hienot! :D Cascaden Heritage Silkistä tuli mulle taannoin kans semmonen olo niinku se ois puuvillaa. Mukavaa lankaa enivei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Heritage ja etenkin Heritage Silk on ihan höyhenenpehmoista villaa tähän verrattuna. :)

   Poista
  2. Joo ei se ehkä siitä painosta semmonen olo tullukkaan, jotenkin muuten vaan puuvillan oloista :D

   Poista
 13. Itsekin olen hirveällä vaivalla yrittänyt etsiä tällaisia tarpeeksi miehekkäitä sukkia. Ei auta vaikka olisi kuinka hieno malli ja miehekäs, jos erehtyy näyttämään mallisukan miehelle ja se on neulottu yhtäänkään naisellisella värillä, ei sitä pysty kuvittelemaankaan miehelle sopivana.. Mikä siis oli tuo toinen miehen seulan läpäissyt sukkamalli?? Nämäkin menee jo heti neulontaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy toinen miehen kelpuuttama malli. Se vaan kuulemma olisi vaatinut juuri kuvan mukaista räikeän vihreää lankaa.

   http://www.ravelry.com/patterns/library/drakar

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...