lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pientä ja pehmeää

Vanhoille opiskelukavereille syntyi äskettäin vauva. Tuleva äiti ihasteli meidän blogia ja tulin sitten kysyneeksi, että onhan vauvalla neulovia sukulaisia ja riittävästi villaista kevään pieniin pakkasiin. Siihen mennessä tulokkaalle oli tullut kahdet tossut. No, sehän ei riitä alkuunkaan, joten pakettia kasaamaan. Tässä ensin Neulistin neulomuksia:


Miten: Sukkapuikot 2.5 mm ja 3.0 mm
Mistä: Handu Handdyed, 21 g

Ensimmäiseksi neuloin pienen myssyn. Myssyn suloinen muoto saadaan aikaan tekemällä kavennuksia ja lisäyksiä. Muokkasin ohjetta ihan pikkiriikkisen. Ohjeen mukaan kavennukset tehdään nostamalla ensin yksi silmukka, neulomalla kaksi takareunoistaan yhteen ja vetämällä nostettu silmukka yhteenneulottujen yli. Tuolla tavoin tekemällä keskimmäinen silmukka jää alimmaiseksi. Minä tein kavennukset näin: nosta 2 kuin neuloaksesi ne oikein yhteen, neulo 1 o, ja vedä nostetut silmukat sen yli. Tällä tavoin keskimmäinen silmukka jää päällimmäiseksi ja muodostaa kivat rannut pitkin pipoa.


Mitä: Junasukat / Kerttu Latvala
Miten: Sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Zelda's Dippins, 25 g

Seuraavana puikoille pääsivät junasukat. Kokeilin ohjetta ensimmäistä kertaa ja se tuntui oikein ihanalta. Vauvan sukkia on mukavaa neuloa, kun ne valmistuvat ihan silmänräpäyksessä. Toivottavasti nämä ovat maineensa mukaiset ja pysyvät hyvin jalassa.


Mitä: Korrigan / Solenn Couix-Loarer
Miten: Pyöröpuikko ja sukkapuikot 3.0 mm
Mistä: Cascade 220 Superwash + Madelinetosh dk,  117 + 4 g

En tykkää neuloa napinläpiä, lähinnä siksi, kun niistä ei koskaan saa siistin näköisiä. Siispä noudatin muuten takin ohjetta, mutta jätin tekemättä reunoihin resorit. Sen sijaan lopuksi tein takkiin i-cord -reunuksen, joka toimii samalla napinläpinä. Jos Tosh dk:ta olisi riittänyt vielä vähän pidemmälle, olisin jatkanut i-cordia myös takin alareunaan. Ohje oli mukava ja helppo. Valitsemani lanka vaan oli tähän ehkä turhan paksua ja hankaloitti palmikoiden tekemistä. Ihanaa, kun vauvanneuleissakin on ohjeita, jotka tehdään ylhäältä alas ja vältetään kaikenlaisten saumojen kurja ompeleminen lopuksi. Saumat tekevät vauvanneuleista usein aika tönkköjä.


Mitä: Villahousut / Drops Design
Miten: Pyöröpuikko ja sukkapuikot 3.0 mm ja 3.5 mm
Mistä: Cascade 220 Superwash + Vuorelman Veto, yhteensä  79 g

Viimeiseksi neuloin settiin mukaan vielä villapöksyt. Ohje on sama kuin aiemmin Nöttöselle tekemissäni housuissa. En yleensä saa mielestäni aikaan kovinkaan onnistuneita väriyhdistelmiä, mutta näihin housuihin olen todella tyytyväinen. Iso kiitos Pujoliivin blogiin, josta bongasin nämä "etukäteisraidat". Tekemällä aina yhden kerroksen korkuisen ennakkoraidan ennen varsinaista värinvaihtoa, saa hyvin sidottua värit yhteen. Kerrankin sain oikeasti käytettyä vanhoja ylimäärälankoja pois. Vauvanneuleet ovat siitä hyviä, että pienelläkin määrällä lankaa voi saada valmista. Ostin settiin uutena ainoastaan tuon beigen Cascade 220 Superwashin, ja senkin sain jo melkein kaiken kulumaan.


Myös Vyyhti auttoi kasaamaan vauvapakettia:


Mitä: Nallepeitto / Barbara Breiter
Miten: Pyöröpuikot 6 mm
Mistä: Austermann Royal, 171 g

Ostin keväällä langat vauvan unipussia varten, mutta siitä tuli jälleen yksi projekti, joka ei koskaan päässyt suunnitelmaa pidemmälle. Merino-nylon-kašmir-silkkisekoitelanka on ihanan pehmoista ja värikin kiva, mutta ei ollenkaan sellainen, joka sopisi vaatteeksi minulle tai oikein Nöttösellekään. Siitäpä siis peitto. Lankaa tosin tuli varattua sen verran reilusti, että siitä jäi vielä vähintään toiseen mokomaan.


Ohje oli kaikessa yksinkertaisuudessaan yllättävän kiva niin tekovaiheessa kuin valmiinakin. Pelkkää oikeaa ja nurjaa, joten valmista oli helppo saada, mutta kuviota tehdessä ei aika käynyt pitkäksi. Käänteisenä tehdyt kuviot ovat myös siitä mukavat, että peitto on aina "oikein päin". Peitosta tuli pingotuksen jälkeen hurjan paljon suurempi kuin olin ajatellut, mutta onneksi tähtäsin minikokoiseen, joten lopulta siitä taisi tulla aika normaali vauvanpeitto.

Tällainen paketti siis pistettiin matkaan ja se ehtikin perille lähes samaan aikaan kuin tuore pieni ihminen. Pitäähän vauvalla neuleita olla. :)Kevätterveisin, 
Neulisti & Vyyhti

21 kommenttia:

 1. Ihanan paketin olette kyllä kasanneet. Kyllä pikkuista nyt kelpaa neuleilla hemmotella:)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana paketti! <3 Täytyy kyllä ottaa tuo nallepeiton ohje talteen, aivan mahtava idea :)

  VastaaPoista
 3. Upea pehmeä paketti, jossa on mukana kaikkea tarpeellista. Varsinkin nallepeitto on ihana!

  VastaaPoista
 4. olettepa uskomattomia ihania! Kelpaa tuollainen paketti ottaa vastaan. Ja kiitos vaan, minäkin sain tänään avata pehmeän paketin syntymäpäivän kunniaksi!

  VastaaPoista
 5. Voi mikä paketti, oli varmasti ihastunut vastaanotto!

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava paketti uudelle tulokkaalle. Valtavasti neulottuja ihanuuksia .

  VastaaPoista
 7. Apua miten ihana paketti =) Onnekkaita teidän ystävät ja kaverit. Ihania neuleita! Nallepeitto vei mun sydämmen =)

  VastaaPoista
 8. Mukavan paketin olette tehneet. Varsinkin tuo nallepeitto oli hieno kaikessa yksinkertaisuudessaan.

  VastaaPoista
 9. Oi mikä setti villaista vauvalle! Hieno!

  Itse oon tehnyt tuon myssyn kavennukset samalla tavalla, tulee kivemman näköinen :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä on pienokainen saanut mielettömän suloisen paketin. Ihania kaikki!

  VastaaPoista
 11. Ai,että.Olisin onnessani, jos olisin tuore äiti ja saisin tälläisen pakkauksen. Tuosta norjalaisesta myssystä, olen itsekin tehnyt yhden, mutta en ole varma, osasinko tehdä lisäykset oikein. Voisitko kirjoittaa mulle auki tuon lisäyskohdan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lisäyksissä jäi epäselväksi? Joka kerta, kun ohjeessa käskettiin lisätä yksi silmukka, poimin edellisen kerroksen silmukoiden välisen langan ja neuloin sen kiertäen (ts. takareunasta) oikein.

   Poista
  2. Itse tein villakeräsen blogista löytyvän ohjeen mukaan. Epäselvyyttä taisi aiheuttaa se, kun tuossa ohjeessa oli lisää silmukka ja toisissa kohdissa lisää silmukka silmukoiden välisestä lankalenkistä kiertäen. En ole nyt varma,teinkö niin, että jos oli pelkkä lisää silmukka, niin tein langankierron, jonka neuloin seuraavalla kierroksella kiertäen. Voisikohan lisäyksen tehdä kaikki sillä tavalla,langankierrolla jne.?

   Poista
  3. Eiköhän, sehän vaikuttaa vain siihen, tuleeko lisäys tällä vai seuraavalla kierroksella.

   Poista
 12. Aivan mahtavia neulomuksia olette tehneet uudelle tulokkaalle!

  VastaaPoista
 13. Kyllä mahtaa saaja olla onnellinen! Tästä tuli kyllä bongattua nuo etukäteisraidat korvan taakse, on vielä hauskan näköisetkin!

  VastaaPoista
 14. Voi onnenvauva kun saa noin ihanan paketin!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...