torstai 18. huhtikuuta 2013

Tumpputehdas

Täällä on oman vauvautumisen jälkeen tehty tumput jos toisetkin, ne kun ovat nopeaa neulottavaa ja oman (ja muutaman ystävän) kokemuksen mukaan myös villasukkia tarpeellisempia. Ei siis siksi, etteikö villasukille olisi käyttöä, mutta siksi, että niitä useimmat vauvat taitavat saada lahjaksi joka tapauksessa. Tässä koottuna lahjaksi päätyneitä tumppuja, jotka ovat valmistuneet jo vuodenvaihteen molemmin puolin, mutta nyt vasta sain aikaiseksi esitellä. Valitettavasti en tullut laittaneeksi kaikista ylös lankamääriä tai puikon kokoa, mutta tuskin arviot kovin pieleen menevät.


Mitä: Vastasyntyneen minitumput / oma ohje
Miten: Sukkapuikot 3 mm (muistaakseni)
Mistä: Drops Fabel kanerva, n. 15 g

Kärjestä aloittaen (Judy's magic cast on), langan kuviointia kunnioittavaa sileää neulosta ja pitkät joustinneuleiset varret, joissa Jenyn erittäin joustava päättely pukemista helpottamaan. Näitä tumppuja aloin tehdä Nöttöselle eräästä vanhasta sukkaprojektista jääneestä langasta, mutta huomasin jo tehdessä, että niistä on tulossa aivan liian pienet. En kuitenkaan viitsinyt purkaa vaan tein tumput silti valmiiksi. Nyt ne ovat odottamassa erästä tulevaa vauvaa, jolle ne toivottavasti mahtuvat ensimmäisten viikkojen ajan tai edes päivien, koko kun on tosiaan aika pikkuinen...



Mitä: Junatumput / oma ohje junasukan idealla
Miten: Pyöröpuikot 5 mm
Mistä: Kaksinkertainen Drops Alpaca vihreä, 40 g + kaksinkertainen Drops Baby alpaca silk musta, n. 4 g

Nöttönen sai joululahjaksi makkaravarrelliset (oikeita ja nurjia vaakaraitoja) tumput, jotka ovat käytössä osoittautuneet loistaviksi. Niiden ja junasukkien inspiroimana tein nämä junatumput, jotka on helppo pukea päälle ja jotka pysyvät hyvin kädessä. Mitoitus on melko reilu, mutta onpahan vauvalla tilaa availla kämmeniä. Nämä on aloitettu varresta ja päätelty silmukoiden. Tulipahan sekin sitten opeteltua. Ovat kuulemma olleet hyvät ja mieluisat.



Mitä: Sileävartiset tumput / oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3 mm
Mistä: Drops Baby merino harmaa, 22 g

Nämäkin tumput ovat saaneet innoituksensa Nöttösen mummoltaan saamista lahjasukista. Enpä olisi ennen kokeilemista arvannut, että näin yksinkertainen malli olisi niin hyvä, mutta niinpä vain tuosta tuli yksi suosikeistani. Sovelsin tekniikkaa tumppuihin ja ainakin sovituksessa oli hyvä ja ovat kuulemma olleet käytössäkin. Yksinkertaista, mutta kaunista ja toimivaa.

Näiden jälkeen tumput saavat minun puolestani riittää hetkeksi.

Vyyhti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...