keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Jämät vähenee

Uskomatonta, mutta totta: jämientuhoamisprojektini ei hyytynyt heti ensimmäisen valmistuneen neuleen jälkeen. Tämä on jo kolmas jämätyö, sen toisen saatte nähdä vasta joulun jälkeen.


Mitä: Bray cap / Jared Flood
Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 5.0 mm
Mistä: Cascade 220, 75 g

Tällä kertaa hankkiuduin eroon näistä tossuista yli jääneestä langasta. Mutta ei tätä myssyä oikein hyvällä omallatunnolla voi jämäpipoksi kutsua. Sen verran soma siitä tuli. Langankulutus osui jetsulleen. Yli jäi vain pieni pätkä. Onnistunut projetki siis.Myssy näyttää aika lailla perusneuleelta. Siinä on palmikkoa palmikon perään. Jotain uutta tuli kuitenkin tähän liittyen kokeiltua ja opeteltua. Pipo nimittäin aloitetaan tubular cast-onilla. Tuo aloitus oli minulle ihan upouusi tuttavuus ja oli muuten ihan maagista. Ensin luotiin vaaditusta silmukkamäärästä puolet väliaikaisella aloituksella jollain toisella jämälangalla. Sitten muutaman kerroksen ajan tapahtui jotain ihan ihme touhotusta. Lopuksi väliaikainen aloitus purettiin, mutta tavallisesta poiketen, siinä ei poimittu silmukoita puikolle talteen. Eivätkä ne silti lähteneet purkautumaan. Lopputuloksena aloitusreuna on pyöreä, vähän niin kuin kaksinkertaisena neulottu. Vähän niin kuin i-cord tai onteloneule. Tällä päästiin tavallisesta, rosoisesta aloitusreunasta eroon. Yhtään eivät aivoni taivu siihen, miten tämä kaikki tapahtui. Piti vaan luottaa ohjeeseen. Ja hyvää jälkeä tuli.

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Joskus kokeilin tuota samaa judy's magic cast on tekniikalla höystettynä. Ihan vinkeää sekin:)

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti pipo, palmikkopipot on kyl niin best! Tykkäsin miten kuvailit tarkasti tubular cast-onia :D Mut sitähän se on, kaikkee tehää ja juttui tapahtuu!

  VastaaPoista
 3. Hieno pipo!
  Ja hyvä oli se Taitolehen juttu teistä <3 Viimeyönä sen viimmein kerkisin lukemmaan.

  VastaaPoista
 4. Kiva myssy! Tuo aloitus kuulostaa suorastaan pelottavalta! Mutta hieno reuna, mahtoi olla elämys kokeilla tuota :) Tai no mulle olis, mutta mun elämässä tuollaisetkin pikku jutut on maailmankaatajia :D

  VastaaPoista
 5. Nyt voidaan kyllä todeta, että jämälankatyöt voivat olla älyttömän hienoja. :)

  VastaaPoista
 6. Ihmeellistä! Olen joskus tubular bindoffia harrastanut, mutten tienny että niin voi luodakin...

  VastaaPoista
 7. Vau, tuo tubular cast-on kuulostaa aika vinkeältä. Kiva kuulla sen olevan toimiva. Ihan kuin itse nyt sellaista lähtisin kokeilemaan, pipon kutomisesta puhumattakaan! :D

  VastaaPoista
 8. Kaunis myssy! Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo tubular cast on. Pitäisi varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Aina ajoittain tulee vastaa pipojen ohjeita joissa ehdotetaan tuota tubular cast on tekniikkaa, mut toistaiseksi olen sen laiskuuttani skipannut, mut ehkä täytyy kokeilla! Kaunis pipo. Olispa munkin jämätyöt näin ihania!

  VastaaPoista
 10. Mahtava pipo! Tosi hieno! Ja ehkä paras selitys mistään neuletekniikasta: jotain ihme touhotusta. Kiinnostuin välittömästi, lakattuani nauramasta siis!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...