maanantai 10. marraskuuta 2014

Kuusi

Jämälangoilla ei näytä olevan mitään mahdollisuuksia selvitä tarmonpuuskastani.


Mitä: Kuusi / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: Kraft Handdyed BFL DK, 49 g

http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/kuusi
Kyllä on ollut riittoisaa lankaa. Olen neulonut näistä langoista jo yhden takin ja kaksi pipoa. Nyt vihdoin lankaa jäi niin vähän jäljelle, että heitin loput jämät mäkeen. Mainio lanka. Kerrassaan.

Pipon neulominen ei ihan sujunut. Valitsin ensin ohjeen suurimman koon, koska ohjeessa vinkattiin, että mallineulos voi hiukan kiristää. Siitähän tuli ihan liian iso. Seuraavaksi fiksuna kokeilin kaikista pienintä kokoa ja jätin vielä yhdet lisäyksetkin tekemättä. Käsi ylös, kuka yllättyi siitä, että nyt tuli liian pieni? Kolmas kerta toden sanoo. Päädyin lopulta keskimmäiseen kokoon (80 s) ja tein lisäyksistä vain puolet. Minun päähän on passeli, isompaa pollaa varmaan kiristäisi.


Pipo koostuu ainaoikeinreunuksesta ja hauskasta ruotokuviosta. Siinä neulotaan joka toinen kerros päävärillä tehden lisäyksiä ja kavennuksia. Ja sitten joka toinen rivi neulotaan kontrastivärillä ja nostetaan kuvion keskimmäiset silmukat neulomatta. Helppoa ja kivan näköistä. Tämä päässee lämmittämään pienipäisen toverin pollaa.

Neulisti

14 kommenttia:

 1. Tuo sinun versio on melkeimpä hienompi, kuin itse kirjassa! Heti hotsittaa neuloa ihan erilailla, aikaisemmin plarasin vain ohjeen ohitse :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis pipo, piti vähän aikaa pintaneuletta tiirata, et mites tuommoinen saadaan aikaiseksi! Aikamoinen Luihuinen-väriyhistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, mä en ollut hoksannutkaan. Nyt tämä käy entistä suuremmalla syyllä rakkaan ystävän päätä lämmittämään.

   Poista
 3. Hieno kuusi! Kuulostaa nuo kokosäädöt vähän samanlaisilta kuin mulla aina... :) Mä katselin tätä mallia kirjasta aikanaan enkä osannut päättää onko se hieno vai ei. Sun on kyllä niin hieno, että tarvinnee testata. Äkkiäkös sitä muutaman kuusen neuloo joulupakettiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Nimensä perusteella oikeinkin aiheellinen joululahjaprojekti.

   Poista
 4. Ihana tuo kuvio! Täytynee hankkia tuo kirja käsiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, sillä kirja on pullollaan kivoja ohjeita.

   Poista
 5. Kivan näköinen pipo! Pakko on minunkin todeta, että kirjassa tuo pipo ei säväyttänyt lainkaan, mutta nythän sen neulomista pitää tosissaan harkita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä jännä, miten ootte useampi olleet tätä mieltä. Kun mun mielestä mun värivalinnoilla tuli aika lailla justinsa samanlainen pipo kuin kirjan kuvissa. :D

   Poista
 6. On kylä just kuusipipo! Pitää minunkin ihan tiirata kuvasta, että mitenkä tuommonen tapahtuu! Kinostelis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan tätä nimitetty ehkä jonkilaiseksi kalanruotoneuleeksi..?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...