lauantai 29. marraskuuta 2014

Väliloikka

Joskus tulee tehtyä loikkia myös muiden kädentaitojen puolelle. Etenkin, jos on niin mainio työpaikka, että siellä järjestetään tätä varten askartelukerho.Mitä: Koruja
Miten: Pensselöiden
Mistä: Hopeasavesta, 20 g

Tosiaankin, töissä kyseltiin halukkaita osallistumaan hopeasaviaskartelutuokioon. Minähän heti kiskaisin käden ilmaan ja kajautin kuuluvasti hep, vaikken kyllä yhtään tiennyt, mitä tuo hopeasavi mahtaa olla. Ilmeni sitten, että hopeasavesta voi taituroida koruja.


Touhu oli erittäin mielenkiintoista. Hopeasavi on ymmärtämäni mukaan teollisuuden sivutuotteena ilmoille pöllyävää hopeapölyä. Otettiin pienet pensselit, hiukan vettä kostukkeeksi ja maalattiin hopeasavella erilaisten luonnosta löytyvien lehtien taustapuolia. Välissä aina annettiin työn kuivua ja sitten maalattiin taas lisää. Ja sitä settiä jatkuikin sitten lähes kolme tuntia. Maalaa, kuivaa. Maalaa, kuivaa. Huoh. Hiukan turhan hitaasti etenevää minun makuuni. Lopulta, kun lehtien päällä oli riittävän paksu hopeasavikerros, työt pistettiin kaasupolttimen päälle käristymään. Kuuma liekki poltti lehdet savuna ilmaan ja myöskin kaiken orgaanisen aineksen hopeasaven seasta pois, jolloin jäljelle jää pelkkä hopea. Sitten valmiit korut kiillotettiin teräsharjalla. Hienoja tuli!


Minä maalailin itselleni yhden saniaisenlehtiriipuksen ja toisen pelargonian lehdestä. Lisäksi vielä tuollaisen pikkuruisen kävyn. Opettaja oli niin hövelillä tuulella, että ihanasti lupasi juottaa käpyyni koukun ja pelargonian lehteen lenkin. Saniaiseen tehtiin reikä käsiporalla. Silmukkamerkkiaskartelutarvikkeiden suosiollisella avustuksella pakertelin korupiikistä tällaisen systeemin, jossa on helmi ja jolla sain kävyn pelargonian lehdelle roikkumaan. Täytyy kyllä joskus kehitellä jotain hienostuneempaa, vähän tönkösti tuo käpy tuohon istuu. Ehkä se olisi parempi omana riipuksenaan.

Neulisti

18 kommenttia:

 1. Kauniita koruja! Kuulostaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se oli todella mielenkiintoista, jos ei lasketa sitä, että erinäiset nimeltämainitsemattomat kaksi tuntia olisin kyllä voinut pikakelata. :D

   Poista
 2. Aaaaaah, koruja minun makuuni! Kerrassaan ihania! Minä olisin varmaan ollut elementissäni pitkäpiimäisessä piperryksessä :D.

  VastaaPoista
 3. Upeita koruja! Tahtoo myös tuollaiselle kurssille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin hakukoneet käyntiin. Eiköhän niitä jossain järjestetä. :)

   Poista
 4. No jopas, tulee todella yksilöllisiä koruja.

  VastaaPoista
 5. Tuo hopeasavilietejuttu on niin hauskaa. Pikkuruiset koivunlehdet, poimulehdet, jäkälät... Sillä saa kaunista aikaan. Yksi kaveri siveli sydänmakaroneja tällä tavoin, tuli hienoja.

  VastaaPoista
 6. Ihania koruja! :) Itse olin vastaavanlaisella kurssilla viime jouluna ja tein pienestä kolmihaaraisesta risusta riipuksen, se on edelleen melkein jokapäiväisessä käytössä :)

  VastaaPoista
 7. Hopeasavi on kyllä sellainen juttu, joka on jo pitkään kummitellut mielessä, mutten vielä ole päässyt kokeilemaan. Niin hentoisen kauniita ovat nuo sinun korusi! ♥

  VastaaPoista
 8. Oi tuota pitäisi kyllä kokeilla! Täällä kun järjestetään kursseja aiheesta säännöllisesti. Kauniita koruja olet tehnyt!

  VastaaPoista
 9. Todella upeita koruja! T'äytyy joskus ehottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
 10. Tosi kaunita! Minä olen ollut jo pari vuotta ihan koukussa hopeatöihin. Pk-seudulla on parikin paikkaa, jossa kursseja järjestetään. Joko innostuit pastan lisäksi suunnittelemaan muovailuvahamaisesta hopeamassasta koruja? Mun tekeleitäni on täällä: https://ailiamanda.wordpress.com/category/hopeakorut/
  Se on kyllä tosi mukavaa puuhaa, suosittelen kokeilemaan! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...