maanantai 1. joulukuuta 2014

1.12.

Tästä se lähtee! Oletteko valmiit?

Sukkien perusohje löytyy täältä. Neulo sukan A kärki haluamallasi värillä ja sitten yksi kerros värillä, jonka poimit lempilevysi kannesta.

 
Vyyhdin lempilevy on Rajattoman tuotantoa.

Sukka A kannattaa merkitä vaikkapa silmukkamerkillä, jottei se mene myöhemmin sekaisin sukan B kanssa. Näitä sukkia kun ei neulota ihan vuoropäivin. Omien testisukkiemme toilailun jälkiviisaina suosittelemme, jotta jos aiotte neuloa tulevat ehdotetut kirjoneuleraidat, niin sukat koon 38 kinttuihin kannattaa tehdä vähintään 68 silmukalla, jotta ne mahtuvat sujahtamaan jalkaan ilman silmitöntä väkivaltaa.

===============================================================

Here we go! Are you ready?

The basic sock pattern is here. Knit the toes of sock A in a color of your choice and then one round in a color you pick from your favorite album's cover.


Skein's favorite album is by a Finnish acapella group called Rajaton.

You should mark sock A with a marker so you won't accidentally mix it up with sock B later on since the socks aren't worked every other day. After knitting our own test socks we suggest that if you plan to knit the up coming stranded knitting stripes, you should continue the toe increases until you have at least 68 sts (for size 5 UK, 7.5 US) in order for the sock to fit without any unnecessary violence.

29 kommenttia:

 1. Haa. Heräsin 6:25 ja ihmettelin mihin väsymys katosi... jotain piti muistaa... KALENTERI! <3

  VastaaPoista
 2. Ihana, nyt kaivelemaan lankalaatikkoa!

  VastaaPoista
 3. Todella makeet värit! Täytyy varmaan tänäkin vuonna skipata, kun kaksi seuraavaa viikkoa mennään töitä putkeen! Ehkäpä sitten ensi vuonna taas yritys (teettehän ensi vuonna, teettehän?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me tehdä niin kauan kuin tekijöitä ja ideoita riittää. Ja vaikka ei tehtäiskään, niin jäähän nuo vanhat ohjeet tänne edelleen. Siitä vaan juhannuskalenterisukkia tekemään! ;)

   Poista
 4. Jaha jaha, nyt se sitten taas alkaa... Epäilen neuleaikani olevan riittämätön kokonaisen sukkaparin valmistamiseen, pitäisikö tehdä jämälankahuivijoulukalenteri? Tai jämälankapatalappujoulukalenteri? Tai miten olisi jämälankakäärmejoulukalenteri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämälankakäärmejoulukalenteri voisi olla ainakin lasten mielestä hauska! :D

   Poista
 5. Ehtisiköhän... Voisihan sitä aloittaa. Mietin, että onko silmukkaluvulla merkitystä kirjoneuleen kannalta? Siis että millä luvulla tulisi olla jaollinen, jos tekee pienempää kokoa? Toisaalta eipä kait tuo haittaa vaikka saumakohta jäisikin näkyviin, kun jää varmasti muutoinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoneuleraidat tulevat olemaan jaollisia vähän millä sattuu luvulla. Ne on nyt pienin väkivallan teoin sovitettu tuohon suositeltuun 68 silmukkaan, muokkaamisen pitäisi kyllä onnistua muihinkin lukemiin.

   Poista
 6. Jei, joulukuun parhaita! :D En ehdi osallistua tänäkään vuonna, mutta muiden neulomien sukkien seuraaminen on ilo sekin. :)

  VastaaPoista
 7. ite kanssa mietin tuota silmukkamäärää, että paljonko tarvitsee kirjoneuleraitoihin? mulla on niin hirveästi seiskaveikkajämiä että aion neuloa niitä edes vähän pois, eli soveltaa pitää varmaan aika rankasti... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kirjoneuleet ovat sovellettavissa, mäkin olen soveltanut niitä erittäin rankalla kädellä jo moneen kertaan. ;D

   Poista
 8. Aloitus onnistui, toivottavasti sitten aikanaan myös loppupäässä pelittää :-)
  Kiitos hauskasta joulukalenterista. Mulle tämä on ihan haastetta, kun kärkialoitus on uusi juttu ja samoin tuo kantapää. Mutta anss kattoo nyt ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta lupaavastihan se lähti liikkeelle, jos aloitus onnistui jo. :)

   Poista
 9. Jee, tosi mukava aloittaa kalenteri nyt, kun viime vuonna sen missasin enkä viitsinyt juhannussukkia tehdä ; ) Muuten, mulla vilahti tuolla Bloggerin lukulistassa 6.12. ohjeet :o )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hys hys. Mitään väärää nappia en painanut liian ajoissa enkä mitään. Pois se minusta. Toivottavasti kovin moni ei ehtinyt nähdä mitään, mitä ei missään ollut nähtävissä. ;)

   Poista
 10. Talkoissa mukana :) Sen kunniaksi opettelin tänään aloittamaan kärjestä. Kolmas kerta toden sanoi. Toisen version ehdin tehdä jo ensimmäiseen raitaan asti, mutta purkuunhan se mokoma meni. Oman haasteensa hommaan tuo 7 veljestä lanka, kun muista ei olisi ollut tarpeeksi jämiä kaapin nurkassa... Saas nähdä, kenen jalkaan tuo sukka loppujen lopuksi mahtuu ;)

  VastaaPoista
 11. Yay! I'm so excited about these socks :-)

  Can I just ask, if I want to make a bigger size (Eur 41), what is the best way to do this? Thank you

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You'd might want to continue the toe increases until you have 72 sts. Otherwise you can follow the instructions as they are.

   Poista
 12. Jess. .Mukana killutaan vaikka vatsatauti jyllää. Eka luukku siis valmis. Loppu illan voiki sitten harrastaa norjan alkeita pöntön kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Uskomatonta kalenterinseuraamisurhoollisuutta. Ei muuta kuin pikaista paranemista!

   Poista
 13. Äää löysin sattumalt ohimennen tän joulukalenterin ja pakko oli ottaa osaa. Nyt en malta oottaa huomist luukkuu kun toi yks kerros oli niin vähän ja haluun jo kuulla minkä väristä seuraavaks. Kummallista kyllä tää into, koska tänää pitäis olla jo neulesaldo täynnä lapasesta, villasukasta, yhdestä lapasen kärjestä ja parista peukalosta, mutta ei, pakko alottaa vielä toinenkin villasukka tälle päivälle :) huomenna sitte ostamaa lisää lankaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan. Löysit kalenterin siis juuri sopivaan aikaan. :)

   Poista
 14. Mukana ollaan ensimmäisen päivän neulomukset valmiina. Innolla odotan jo huomista!

  VastaaPoista
 15. Finished mine, although i am thinking i should increase it to 68 st as recommended, i have now 64 st. I' ll see about it tomorrow, today i am just happy that i got started:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Welcome aboard! :) The stitch count depends on your gauge and needle size so do increase as much as you feel is necessary.

   Poista
 16. ompa kiva idea! Saatan vaikka osallistuakkin...no vähän myöhässä! ;)

  VastaaPoista
 17. Mahtis idea! En taida ehtiä mukaan, mutta seurailen.

  VastaaPoista
 18. Ekaa kertaa tekemässä kalenterisukkaa ja neulomassa varpaasta varteen. Isojalkaisen (41) kysymys. Kannattaako raidoista tehdä tasaisesti kerroksen tai kaksi paksumpia kuin ohjeessa vai tuleeko myöhemmin kiinniottoraita jolla terään saa lisää pituutta? Puikoilla mulla on kärkilisäysten jälkeen 68 silmukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinniottoraitaa ei ole tulossa. Toiset ovat neuloneet varvasosiosta hiukan pidemmän (siis jatkaneet vielä jonkin matkaa samalla värillä ilman lisäyksiä). Viime vuoden sukista näet, minkä mittaiset näistä on koon 38 jalkaan tulleet, niin voit arvioida, tarvitseeko sinun tehdä ylimääräistä pituutta omiisi.

   http://missaneuloimmekerran.blogspot.fi/2013/12/24-joulukuuta.html

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...