tiistai 21. kesäkuuta 2016

Esihistoriaa

Pitsihuivit eivät varmaan hetkeen ole kuolemassa sukupuuttoon, vaikka dodolintuja ei enää olekaan olemassa.


Mitä: Dodo / Heidi Alander
Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Julie Asselin Leizu Fingering, 106 g
Ravelryssa

Neulojalla on usein sellaisia positiivisia ongelmia kuten se, että maailma on niin täynnä ihania neuleohjeita, ettei kaikkia malleja mitenkään ehdi toteuttaa. Etenkään, jos hyvä ystävä pukkaa uusia huiviohjeita ennätysvauhtia. Juuri sain tämän valmiiksi, kun jo tuli seuraava, mikä on ihan pakko päästä neulomaan.


Dodo yhdistelee ainaoikeaa neuletta ja sileänä neulottavaa pitsiä. Huivi neulotaan vinosti oikeasta ylänurkasta vasemman reunan aaltopitsiä kohti koko ajan silmukoita lisäillen. Tämän mallisissa huiveissa pääsee kivasti käyttämään kaiken langan, koska huivin voi lopettaa sitten, kun lanka loppuu.


Pingottaminen olikin sitten vähän haastavampi juttu tällä kertaa. Kas kun pitsiosioita saisi pingottaa reippaalla otteella, jotta pitsi aukeaa kauniisti, mutta ainaoikeat osiot lörpähtävät ankarassa pingotuksessa helposti aivan elottomiksi. Onneksi omistan pingotusraudat. Laitoin raudan jokaiseen osionvaihtumiskohtaan. Sitten asettelin nuppineulat niin, että pitsiosiot olivat kireällä ja ainaoikeat rentoina.


Aika onnistunut pingotus, vaikka vaatikin hiukan vaivannäköä.

Neulisti

6 kommenttia:

 1. Mä tykkään tästä mallista, toinen on tekeillä ku ekasta tuli niin kiva. Hyvä neuvo toi pingotus venyttämättä ainaoikeeta.

  VastaaPoista
 2. Hieno huivi ja ihanat kuvat. Olen Dodosta nähnyt kuvia ennenkin, mutta nyt jotenkin hoksasin mallin idean noista. Kuvat on kauniita, mutta 'neulomis viisaita'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä lämmittää mieltä isosti. Yritän kovasti aina muistaa ottaa kuvia, joista neuleen yleisilme sekä tärkeät designelementit käyvät ilmi. Ettei vaan mene pelkäksi tunnelmoinniksi.

   Poista
 3. Tosi kaunis!
  Toi pingottamisidea oli äärimmäisen käytännöllinen. Pitänee laittaa korvan taa vastaisen varalle.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...