tiistai 28. marraskuuta 2017

Saana

Seuraavana on vuorossa The Girl Who Said Baa -kirjan huivimalli.


Mitä: Saana / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 115 + 72 + 87 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-ii

Huivin ensimmäinen ajatus oli muoto. Tahdoin muotoilla lyhennetyin kerroksin epäsymmetrisen kolmiohuivin. Sellaisen, joka on toiselta puolelta leveämpi kuin toiselta. Lisäksi halusin leikitellä huivissa erilaisilla väriyhdistelmillä.


Saanassa vuorottelevat kahdella värillä neulottavat ainaoikeinraidat ja kolmannella värillä neulotut pitsiosiot. Raidat ovat mukavan aivotonta tv- tai seuraneulottavaa ja pitsi pitää mielenkiintoa yllä, vaikka onkin helposti opittavissa. Lyhennetyt kerrokset tehdään pitsin aikana. Lopuksi huivi päätellään nirkkopäättelyllä.


Huivista on ohjeessa kaksi kokoa, joista M on sellainen sopiva, tavallisen kokoinen huivi. Ei mitenkään erityisen pieni. Ja sitten se suurempi koko, L, on oikea shlanket. Sitä voi siis tarvittaessa käyttää vaikka peittona. Pienempään kokoon riittää yksi vyyhti kutakin väriä - ainakin jollei omaa erityisen löysää neulekäsialaa. Suuremmassa koossa on yksi raita- ja yksi pitsiosio enemmän.


Malli tarjoaa hyvän mahdollisuuden kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä, koska huiviin tulee kolmea väriä. Pitsiin suosittelisin jotain vaaleaa ja raitaosioihin kahta toisistaan hyvin erottuvaa väriä.


Olen ollut koko syksyn kuin kissa pistoksissa, kun en ole vielä päässyt ottamaan uutta huiviani käyttöön kirjan julkaisua odotellessa. Nyt saan vihdoin kietoutua tähän huumaavaan villaisuuteen.


Kiitokset kuvista Miikalle ja lampaiden lainasta Hakamaan tilalle!

Neulisti

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniit kuvat! Ja nätti on kyllä huivikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvista on kiittäminen lahjakasta Miikaa. :)

   Poista
 2. Todella kaunis huivimalli! (: Ja ihanat värit näissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tää on eri hyvä malli kokeilla erilaisia värejä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...