maanantai 20. marraskuuta 2017

SnOwl

Tulin suunnitelleeksi puseron. Yllättävää, eikö totta?


Mitä: Snowl / Oma ohje
Miten: 3.5 mm ja 2.5 mm pyöröpuikot
Mistä: Primrose Yarn Co. Sophia, 300 g
Ravelryssa

Kesän neulefestareilla kuolasin ILO:n kojulla Primrosen lankoja ja tyypilliseen tapaani kaiken sen väriloiston keskeltä pisti silmään tämä täysin väritön väri. Paitsi, ettei tämä oikeasti ole väritön vaan ihanan kerman vaalea pienillä tummemmilla tipluilla. Kerrassaan täydellinen väri.Ja tuo lankapohja, merino-nylon-kasmir. Aijai. Mielettömän pehmeää lankaa, joka soljuu niin suloisesti käsissä neuloessa.Ihastuttavat kauppiaat sponssasivat langat ja minä lupasin suunnitella langalle ohjeen tässä syksyn aikana. Langan väri vei heti ajatukset palmikoihin ja niihin myös suunnittelutyössä päädyin.


Snowl neulotaan ylhäältä alaspäin saumattomasti, koska sillä tavoin kaikki kiva neulotaan. Puserossa on raglanhihat ja etukappaleen keskellä kulkee kolme palmikkoa. Muuten paita on nurjaa, sillä se nostaa palmikot kauniisti näkyviin.


Puserossa on v-pääntie ja pienemmillä puikoilla neulottu joustin pääntiellä. Suosikkijuttujani tässä mallissa on se, että pusero on A-linjainen. Rinnan korkeudella on n. 5 cm väljyyttä, joka kasvaa helmaa kohti tehden puserosta mukavan rennon. Helma muotoillaan lyhennetyin kerroksin takaa hieman pidemmäksi ja helmassa on tietty joustin.


Kaikista parhaista parhainta Snowlissa ovat kuitenkin hihat. Ne ovat nimittäin piiiitkät. MCN-sekoite on hillittömän pehmeää, enkä tiedä mitään parempaa, kuin kiskoa ylipitkät pehmoiset hihat kämmenten lämmikkeeksi.Puserosta tuli hetimmiten uusin suosikkini ja se on ollut käytössä lakkaamatta. rennon A-linjainen paita käy niin housujen kaveriksi kuin mekkojen päälle. Se on yhtä aikaa rento, mutta todella tyylikäs. Oman suosikkipaidan pääset neulomaan kliksuttelemalla ohjeen ostoskoriisi täältä:
Iso kiitos ILO:lle lankasponssista ja äidille upeista kuvista. Kyllä niitä ja antaumuksella räpsittiinkin jäätävässä syyssateessa.


Jäikö otsikko askarruttamaan? No kas, kun paita sai nimensä langan väristä, Snow Owl. Poistin siitä vain turhat kirjaimet. Mies ryhtyi heti pähkimään, että samalla logiikalla suomalaisittain tulee lumipöllöstä löllö. Just. Ei ihan yhtä myyvä nimi, vai kuinka?

Neulisti

10 kommenttia:

 1. Kaunis paita! Väri ja malli kohtaavat kyllä täydellisesti. :) Ja ihana tuo "löllö". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Langan väri huusi päästä palmikoiksi. Ja mies on otettu Löllön kehuista. XD

   Poista
 2. Löllöpaita, sehän ois ollu mainio 😆

  Valtavan kauniit palmikot, hieno kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan hirveän pitkään ei tarvinut miettiä, kumman nimen valitsen... :D

   Poista
 3. Tää on kyllä niin kaunis paita! Nuo palmikot ja v-pääntie ja A-linjaisuus, ai että. Vaikuttaa ihan täydelliseltä mallilta minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ei kuule muuta kuin vaan puikoille. Mä kanssa luulen, että tää istuisi just sulle tosi nätisti. :)

   Poista
 4. Tämä väri ei ole väritöntä nähnytkään. Niin upea! Kauhea lankakriisi, kun messuilta ei löytynyt mitään tähän viittaavaankaan just siitä mitä halusin (Handun merinosinkku). Että ei ole helppoa ei. Upea paita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että joku muukin osaa arvostaa tätä kermaisuutta. <3

   Entäs jos ihan kysyisit Ilulta, ehtisikö värjäämään sulle sitä täydellistä väriä? Monet värjärit ottaa semmoisia tilaustöitäkin vastaan.

   Poista
  2. Tätä mä itse asiassa mietinkin, mulla on hämärä mielikuva, että ehkä ottaiskin. Pitää perehtyä asiaan. Tai oppia itse värjäämään kermaa..

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...