torstai 30. marraskuuta 2017

Aada

Jos meitin mussukalta kysytään, nämä lapaset ovat kokoelman hienoin neule. Jopa niin hieno, että minä joudun kuulemma neulomaan toisenkin parin!


Mitä: Aada / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.5 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 55 + 12 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-iii

Kolmas malli, jonka halusin kokoelmaan mukaan oli lapaset, joissa yhdistyisi hauskasti kirjoneule jonkin pintaneuleen kanssa.


Lapasissa on piiitkä resori, jota riittää kääntää kaksinkerroin ilman. Tai jos takissa on lyhyemmät hihat, resorin voi kääriä auki, että ranteet jäävät paljaiksi.


Lapasten näyttävä pinta on yhdistelmä kahden värin kirjoneuletta ja palmikonkiertoja. Se näyttää komealta, mutta on helppoa neulottavaa. Alunperin halusin toteuttaa sen niin, että kontrastiväriset silmukat olisi neulottu nurjina, mutta se osoittautui mahdottomaksi. Ehkä hyvä niin, koska pinta on tällaisenaan todella kaunis.


Myös tässä mallissa pääsee leikittelemään erilaisilla väriyhdistelmillä. Ohjeessa on kaksi kokoa, joten nämä voi tehdä myös isommille käsille, kuten meikäläisen ilmeisesti piakkoin pitää - ja kuulemma vielä justiinsa näissä samoissa väreissä! Tähän pienempään kokoon muuten riitti yksi vyyhti pääväriä, sillä nuo vyyhdit tuppaavat olemaan hiukan ylipainoisia.


Kuvat napsi Miika ja lampaat lainasi Hakamaan tila.

Neulisti

6 kommenttia:

 1. Hienot tumput, mutta hieno on tuo Manta-takkikin. Olen seurannut blogiasi vähän vaihtelevasti tässä vuosien varrella sen mukaan onko oma käsityöharrastus uinumassa vai aktiivinen. Täytyy sanoa, että huikeasti olet kehittynyt suunnittelijana ja tekijänä. Saanko udella, että oletko nykyään ihan täyspäiväinen neulisti, vai vieläkö on tilastotieteilijästäkin jotain jäljellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kohteliaisuudesta. ☺️ Olen edelleen täysipäiväinen tutkija, mutta siinä sivussa täysipäinen Neulisti. 😘

   Poista
 2. Kyllä tarttee sen verran virkistellä kirjoneulemuistia, että nämä saa tehtyä! Niin somat ovat. :)

  VastaaPoista
 3. Eeeeeeen kestä miten hienot nää on, pakko saada!

  P.s. Pitäiskö toisen kuvan alla lukea, että resorit voi kääriä auki jotta ranteet EIVÄT jää paljaaksi? :)

  VastaaPoista
 4. Nää on niin hienot! Ja nimenomaan just tässä värityksessä. Ja kuvat on taas niin nätit!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...