lauantai 25. marraskuuta 2017

Tyttö joka sanoi bää

Blogissa on ollut tänä syksynä hirmuisen hiljaista, koska työn alla on ollut suuri salainen projekti. Tai ei nyt enää kovin salainen, mikäli olette seuranneet instagramia tai blogin nassukirjasivua. Olen siis syksyn aikana työstänyt ikioman e-kirjan, The Girl Who Said Baa!Homma lähti liikkeelle rakkaudesta rouheaan villaan. Ei semmoiseen pistelevään, mutta ilmavaan ja lämpöiseen villaan. Päähän iski visio kokonaisesta vaatekerrastosta kotimaiselle Tukuwool-langalle. Eipä auttanut muu kuin pistää neuleita puikoille!


Tämä ihka ensimmäinen neulekokoelmani sisältää ohjeet huiville, sukille, neuletakille, lapasille ja kahdelle pipolle. Tulen esittelemään kunkin mallin tarkemmin omassa postauksessaan, mutta tässä alkuun maistiaisia kirjan kaikista malleista.


Mitä: Helmi / Oma ohje
Miten: 3.0 ja 4.0 mm pyöröpuikot
Mistä: Tukuwool Fingering, 76 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa

Helmi on suloinen tupsullinen palmikkopipo kaksinkertaisella resorilla, joka pitää huoleen siitä, että korvat eivät pääse paleltumaan.


Mitä: Saana / Oma ohje
Miten: 4.0 mm pyöröpuikko
Mistä: Tukuwool Fingering, 115 + 72 +87 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-ii

Saana on epäsymmetrinen huivi, jossa vaihtelevat raidalliset ainaoikein osiot ja lyhennetyin kerroksin muotoillut pitsiosiot.


Mitä: Ruso / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: Tukuwool Sock, 82 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-vi

Ruso on simppeli ja mukava sukkamalli, joka yhdistelee joustinneuletta ja palmikkoja, jotka kulkevat jalan ulkosyrjällä.


Mitä: Aada / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.5 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 55 + 12 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-iii

Aada-lapasissa on korkea käännettävä resori ja kirjoneuletta ja palmikoita yhdistelevä kuvio. Pintaneule on helppoa neuloa, mutta näyttävän näköistä.


Mitä: Manta / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 405 + 30 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-iv

Manta-takissa on lämpöinen kaksinkertainen kaulus ja etukappaletta koristavat hunajakennopalmikot. Takin reunoja piristää kontrastivärillä neulottu i-cord -nauha ja etukappaleen helman palmikot kätkevät taakseen kontrastiväriset taskut.


Mitä: Alma / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: Tukuwool Fingering, 48 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-v

Alma on rento palmikkopipo, jossa pääsee kokeilemaan hauskaa kirjekuoripäättelyä.

Super suuret kiitokset Petäjävedelle, Hakamaan lammastilalle, jossa saatiin käydä lainaamassa paitsi ihanaa kuvausmiljöötä myös suloisia lampaita rekvisiitaksi. Kirjan kuvat ovat Miika Ihanaisen hienoa jälkeä. Valtavat kiitokset myös Tukuwoolille langoista ja testineuloja-armeijalleni korvaamattomasta avusta. Olette ihan parhaita!


E-kirjan kaikki mallit ovat ostettavissa myös yksittäisinä ohjeina, mutta jos useampi malli kiinnostaa, niin koko kirjan ostaminen käy edullisemmaksi. Kirjassa on myös pieni tekniikkaosio ja hieman juttua Tukuwoolista sekä kuvausmaisemana toimineesta lammastilasta. Kirja on saatavilla sekä englanniksi että suomeksi. Tulkaa Ravelry-ryhmään mukaan KAListelemaan kirjan ohjeita. Ja meikäneuloja hipsii tästä nyt TitiTyyhyn juhlistamaan e-kirjan julkkareita. Tervetuloa mukaan!

Neulisti

12 kommenttia:

 1. Hienoja neuleita ja mahtavaa suunnittelua! Suuren työn oot näitten eteen tehny!

  Lueskelin vasta blogisi läpi ja ihastuin rouhean pehmeisiin neuleisiisi! Koskaan en oo nettiohjeita ostanut, mutta nyt täytyy laittaa tämä neulekirjasi vakavaan harkintaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että täältä löytyi mieluista neulottavaa! Tervetuloa lukijaksi. :)

   Onhan täällä tänä syksynä tunti jos toinenkin tahkottu tämän kirjan neuleita, vaan taitaa olla kaiken vaivan arvoista. <3

   Poista
 2. Upeaa työtä Johanna ❤

  Lapaset on miun lempparit tästä sarjasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Ne taitaa olla kaikkien lempparit! :) Mieskin tilasi semmoiset itselleen ja se jos mikä on meriitti!

   Poista
 3. Upeita neuleita kaikki! Olet kyllä tosi lahjakas tapaus:)

  VastaaPoista
 4. Sinun ohjeesi ovat helppoja seurata, tarjoavat sopivasti haastetta ja lopputulos onnistuu aina 😃 Tästä löytyi pukinkonttiin monta ideaa, kiitos!T. Kirsi KV

  VastaaPoista
 5. No siis vau :o Onneksi olkoon! Ihania ihan kaikki ohjeet <3

  VastaaPoista
 6. Voi hyvänen aika Saana, mitä oletkaan saanut aikaiseksi! Upeita töitä kaikki! Onnea uudelle e-kirjallesi. Siinä on ollut varmasti valtavasti työtä,mutta kyllä se kaikki on ollut sen arvoista. Tuo Saana-huivi on aivan ihana! Tekisi mieleni ostaa malli. Onko sinulta mahdollisuutta ostaa ihan tuiki tavallista etukäteismaksusysteemiä käyttäen, siis nettipankin kautta? ... kyselee Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Nimi on kyllä Johanna, mutta kiitoksia. :D

   Ohjeita voi ostaa Paypalin kautta klikkaamalla tuota "buy now"-linkkiä. Jollei omista Paypal-tiliä, valitsee "create account", jolloin otsikosta huolimatta pääsee tekemään ostoksen luottokortilla ilman, että tarvitsee luoda Paypal-tiliä.

   Toinen vaihtoehto on ostaa ohje kivijalkakaupasta. Kivijalkakaupat pystyvät myymään ohjeita, jos sellaisen käy ostamassa paikan päällä. Jyväskylässä moinen onnistuu TitiTyyssä, Helsingissä Snurressa, Tampereessa Silmucassa, Salossa ILO Yarnsissa näin muutamia mainitakseni.

   Toivottavasti tästä oli apua.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...