tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kolmas etappi

Tour de Sock -kilpailun kolmannella etapilla sain tuskastella kirjoneuleen parissa.Miten: Pyöröpuikot 2.25 mm
Mistä: lanitium ex machina perussukkis + bfl sock twist, 45 + 27 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/roll-the-bones

Etukäteen oli ilmoitettu, jotta näihin sukkiin tulisimme tarvitsemaan kahden langan lisäksi sakset, liimaa, teippiä tai kontaktimuovia. Kaikki odottivat kauhulla. Tarvittiinko teippiä langanpätkien hallitsemiseen intarsiassa vai oliko sukkiin oikeasti tulossa joku hirviörumakammotus ikkuna, joka askarrellaan kontakimuovista? Onneksi pelko oli turha. Lopulta ohje olikin ihan vain kauniisiin kirjoneulesukkiin. Askartelemaan pääsi sen kanssa, että ohje sisälsi tulostettavat nopat, joilla piti arpoa 10 krs kirjoneulekaaviota kerrallaan. Siitä riitti hauskuutusta. Piti aina heittää kolmea noppaa (kussakin 10s x 10 krs piirreltynä) ja teipata ne sitten yhteen kaavioksi. On taas suunnittelijalla välähtänyt. Mainio oivallus.


Aion tähän väliin valittaa kovaan ääneen siitä, miten tuskaista kirjoneuleen neulominen on, koska olen siinä niin hirvittävän hidas. Todella hidas! Ja se ärsyttää. Kaikki on tietty suhteellista ja oikeastihan sukat valmistuivat kahdessa päivässä. Mutta sain niihin kyllä käyttääkin sellaiset 13h per sukka. Ja verrattuna esimerkiksi kakkosetapin pitsisukkiin, se oli ihan kamalan hidasta.


Tällä kertaa sentään selvisin suuremmitta neulomisvammoitta. Ilmeisesti kirjoneuletta neuloessa ei voi puristaa puikkoja niin kovasti. Sukista tuli kerrassaan ihanat. Ne saavat mennä lämmittämään siskon jalkoja.

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Upeat! :) ja todella hauska tuo noppa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopat toivat tahan touhuun ihan uuden ulottuvuuden. :)

   Poista
 2. Tosi kauniit, ja hurjan hauska idea tuo noppa. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit! Jaan kyllä kanssasi tuon kirjoneuletuskan! Tosin näiden sukkien lopputulos korvaa varmastikin kaiken tuskan, vai korvaako? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllahan se sitten lopuksi korvaa, mutta on ei se viela neuloessa silta tunnu. :D

   Poista
 4. On tuo TdS kyllä aika sissien hommaa :D Itsehän en ole niin yllytyshullu, että mukaan lähtisin. Kannustan vain täältä katsomosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut taas saa yllytetty mihin vaan. :D Kiitos kannustuksista.

   Poista
 5. Onpas kauniit sukat! Nyt harmittaa, kun en ole huivipitsineulontaa harrastanut. Löysin ihanan mekon, johon tarvitsisin... Täytyy turvautua kaupan valikoimiin, kun aikaakin on vain vähän reilu viikko.

  VastaaPoista
 6. Noppaidea on nerokas! Sopisi tällaiselle helposti kyllästyvälle neulojalle. Vaikka ehkä pelkässä kirjoneuleessakin olisi riittämiin haastetta... :) Ihailua myös sukkajaksamisesta, komeasti otat uudet ohjeet haltuun!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...