torstai 17. heinäkuuta 2014

Viides etappi

Kisaväsymystä havaittavissa. Näiden sukkien neulominen tuntui kestävän ikuisuuden, vaikka oikeasti niihin upposi aikaa kutakuinkin 20h. Sukkien valmistuttua alkoi jo olla sellainen olo, etten selviä viimeisestä parista, mutta onhan se sinniteltävä.


Mitä: Arch-Nemesis / Sarah Bordelon
Miten: Pyöröpuikot 2.25 mm
Mistä: Handu Ilun erikoinen, 66 g

Näiden sukkien piti olla ihan helpot ja nopeat, mutta jostain syystä tämä simppeli kaavio ei millään jäänyt mieleen ja joka kerroksella piti tarkastaa, mitäs seuraavaksi tehdään. En millään saanut pidettyä hyvää vauhtia yllä, vaikka neuloin yötä myöten (kenties juuri sen takia?). Ei vaan kulkenut. Ihan selvää kisaväsymystä ilmassa.


Sukat olivat aika tavalliset aina kantapäähän asti, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Kantapään kiilakavennuksia tehtiinkin kahdessa kohtaa ja samaan aikaan jalkapohjassa lisättiin koko ajan silmukoita. Kun kiilat oli kavennettu pois, siirryttiin hissuksiin kaventelemaan jalkapöydän kaaviota edelleen jalkapohjassa silmukoita lisäillen.


Sukista tuli nätit, mutta nämä erikoisemmat muotoilut aiheuttivat sen, että kärjen kavennukset ja päättely kääntyvät hiukan tuohon varpaiden päälle. Sukat myös tuntuvat aika tiukoilta jaloissa. Oikestaan ne ikään kuin luonnostaan vääntävät jalkaa varvisteluasentoon. Korkokenkäsukat selvästikin. Olisihan tuon kai voinut nimestäkin päätellä, että korostavat jalkaholvia.


Loppuun asti aion taistella, mutta viimeisiä sukkia vähän kaikki odottavat kauhunsekaisin tunnelmin: ohjeistuksen mukaan niihin tarvitaan yhteensä 550 m lankaa. Kahta eri väriä, eli kai 275 m kumpaakin väriä. Valtava määrä. Etukäteen on veikkailtu mm. onteloneuletta ja kaksiväristä patenttineuletta tai polvimittaisia kirjoneulesukkia. Osuipa noista sitten mikä tahansa, niin hitaat ovat varmasti tehdä. Onneksi minun joukkueeni on käsittääkseni jo varmistanut kokonaiskisan voiton ja yksilökisassa minulla ei ole mitään asiaa kymmenen kärkeen. Että eipä varmaan tarvitse ainakaan stressata nopeudesta viimeisellä etapilla. Vaikka kyllähän se on kunniakysymys...

Neulisti

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, mutta onpa tosiaan erikoiset pohjamuotoilut. Tsemppiä loppukiriin! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä Neulisti! Jaksaa jaksaa! Mielenkiintoiset sukat, jännittävää nähdä mitä seuraavaksi tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Hauska, että joku odottaa jännityksellä, kun mä odotan vain kauhulla. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...