sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kieroilua

Tuli taas käväistyä Kieroissa Puikoissa, neuleretriitissä siis. Kiitos kaikille tovereille seurasta, oli vuoden parhaita viikonloppuja. Tällä kertaa retriitti oli useampaakin Tiinaa vajaa ja yksi heistä ihanasti paikkaili tätä puutetta suunnittelemalla meille paikalle päässeille kieroakin kierommat retriittisukat.


Mitä: Villiviini / Tiina Kuu
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Hedgehog Fibres Sock + Sunrise Fiber Co. Classic Sock, 54 + 7 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/villiviini

Ja huh, millaiset sukat kyseessä olikaan. Intarsiaa. Eikä vain intarsiaa, vaan intarsiaa pyöröneuleena. Kuulosti kovasti pelottavalta, kun sukkia perjantai-iltana retriitissä aloittelin. Vaan oikeastaan se ei ollutkaan yhtään vaikeaa, hidasta vain.


Intarsiassa siis neulotaan useammalla värillä, mutta toisin kuin kirjoneuleessa, toista väriä ei kuljeteta työn takana vaan langat kiepautetaan värinvaihtokohdassa toistensa ympäri, jotta valmis neule pysyy kasassa. Yleensä intarsia neulotaan tasona. Ja niin neulottiin oikeastaan nämä sukatkin. Sukissa neulottiin aina yhdellä värillä sekä oikea että nurjan puolen kerros ja sitten sillä toisella värillä nurja ja oikea kerros. Tasona siis käytännössä, mutta lankoja kieputtelemalla saatiin sukat pysymään suljettuna neuleena. Erikoisjännää. Ja koska kyseessä oli retriittiohje, se tulee muiden saataville vasta puolen vuoden päästä. Koettakaapa marraskuuhun asti malttaa.


Tulin aikoinaan hamstranneeksi useamman vyyhdin siililankaa, kun sitä TitiTyystä oli saatavilla ja sitten olenkin tehokkaasti hillonnut lankoja lipastossa, kun en niitä mihin tahansa raaski käyttää. Voi jestas, että siililanka on pehmoista. Ja tämä väri. Kuulostaa ehkä vähän kierolta (kuten näihin sukkiin sopiikin), mutta tämä on minusta valloittavan kauniin homeinen tämä väri. Pinkki lanka taas jäi yli näistä sukista.


Toinen retriitistä puuttunut Tiina lähettänee terveisiä, notta saippuakuplien kuvaaminen on tolkuttoman vaikeaa. Kiitos, että suostuit siihen silti.

Iki-ihanat! Nämä pidän itselläni.

Neulisti

18 kommenttia:

 1. Mää niin tykkään kun tykkäsit! Yllättävän moni ensikuulemalta pelottava tekniikka on just tuota: korkeintaan hidasta jykertämistä, muttei vaikeeta ensinkään. Isoin juttu on se kynnys ryhtyä kokeilemaan. Sun sukissa on kyllä niin pähee väriyhdistelmä, ettei paremmasta väliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä luotin siihen, kun olit luvannut, että ohjetta tottelemalla on ihan helpot sukat. :) Itsehän olin valinnut tuolle harmaalle oranssin kaverin, mutta mut äänestettiin retriitissä kumoon ja kamut valitsivat tän pinkin. :D

   Poista
 2. Mielettömän kauniit sukat ja niiden värit!

  VastaaPoista
 3. Paitsi jännät myös nätit. :) Kuulostaa siltä, että ohjetta lukiessa aivot saattavat ylikuumentua.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule ensinkään. Ajatuksena intarsia pyöröneuleena tuntui pelottavalta, mutta ohje oli selkeä ja ihan helppo. Ei vaaraa ylikuumenemisesta.

   Poista
 4. Kylläpä valittiinkin Altocumulus-kaimasi kanssa hyvät värit sukkiin. :))

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat <3 Ja kuulostaa tosiaan jännältä puuhalta näiden neulominen..täytynee kokeilla kunhan ohje tulee saataville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Voi aueta ihan uusia neulemaailmoja. :)

   Poista
 6. Kauniit ja väritys on kohdillaan näissä! En tiedä riittäisikö omat hermot näihin, marraskuussa nähdään!

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! En malta odottaa marraskuuta, että saisin ohjeen käsiini.

  VastaaPoista
 8. Ihanat tuli!!! Kyllä saat kiittää kaimaasi ja Talvia hyvästä värivalinnasta! kyllä mäkin aion nää neuloo kun ehdin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sulla on yhtä hyvät värin valitsijat. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...