keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Mekkohulluus

Melkein jo uskoin hetkeksi tehneeni riittoisasti mekkoja omaan kaappiin Mekkotehdas aikuisille -kirjasta. Paitsi, että sitten näin toverin ompeleman Ainon. Ja se oli pakko saada.


Mitä: Aino / Mekkotehdas aikuisille
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Amy Butler -puuvilla, 2m

Samainen toveri houkutteli mökkireissun matkan varrella Mikkeliläiseen lankakauppaan. Lankaa ei lähtenyt sillä kertaa mukaan, mutta voihan jehna, mitkä kangasvalikoimat! Meikäläinen lappoi sitten kassin täyteen kankaita ja tykötarpeita. Pääsinpä ensimmäistä kertaa ihastelemaan ja hypistelemään ihan naamatusten Amy Butlerin kuosejakin. Ja eihän siinä sitten mikään auttanut. Mekkoa taas tulille.


Aino näyttää vyön kanssa käytettynä hyvin saman henkiseltä kuin meitin ihanaiset Ingeritkin. Erotuksena on lähinnä se, ettei Ainossa tehdä rypytyksiä vyötärölle ja Ainossa on taskut. Taskut! Miksei kaikissa mekoissa ole taskuja? Nämä on meinaan ihanat.


Toverin neuvosta helpotin elämääni jättämällä turhan vetoketjun ja vuorin pois mekosta. Lisäksi lisäsin helmaan sellaiset 15cm pituutta. Kerrassaan ihastuttava mekko. Kangas on vaan aika paksua. Se tekee mekosta kivasti kyllä ryhdikkään, mutta ei sitten tietty laskeudu yhtään. Ja kuvauspäivän hellelukemat eivät varsinaisesti käyneet paksun kankaan kanssa yksiin.


Joku on ehkä vähän onnellinen uuden mekkonsa kanssa. Nyt mä tarvin ainakin kolme Ainoakin lisää. Eikö tälle näy koskaan loppua?


Loppuun on ihan pakko huomauttaa, että oikeasti aion käyttää tätä paljon nätimmän ihan ohuen ruskean nahkavyön kanssa. Nyt vaan pääsi käymään niin, että tukka oli hyvin, kuvausryhmä oli paikalla, mutta vyö jäänyt kotiin. Kai kaikilla muillakin on takakontissa aina varavyö?

Neulisti

16 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis mekko taas! (Ja ei taida löytyä varavyötä.) :D

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana! Eihän mekkoja nyt voi koskaan olla liikaa :D

  VastaaPoista
 3. no mutta tietysti autosta löytyy aina varavyö :-P mutta tosissaan, nätti mekko. Sopii tosi hyvin sinulle! ja Amy Butlerilla on kyllä kauniita kuoseja. Onko tuo sellaista twilliä kun mainitset että on paksua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole mitään käryä, että mitä twilli on. Tää oli ihan 100% puuvillaa.

   Poista
 4. Tosi kaunis kangas, mutta niin on kaunis myös kantajansakin.
  PS: Kun tuosta jättää vetoketjun pois, niin meneekö se ihan hyvin pään kohdalta päälle yms. Useammastakin Blogista olen kyllä lukenut, että ovat jättäneet vetoketjun pois. Miten osasit valita sopivan koon kaavasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on ohjeet koon valitsemiseksi. Ihan siis rinnanympäryksen perusteella pitkälti. Helposti sujahtaa päälle ilman vetoketjua. Hiukan haastavampi on pois ottaessa, mutta hyvin kulkee silloinkin. Se on toki varmaan vähän käyttäjän vartalomallista kiinni.

   Poista
 5. Ai mikä mekkoihanuus! Kangas on niin kaunis ja täydellisen värinen.

  VastaaPoista
 6. Kaunis! Alkaa olla hinku ostaa tuo kirja, mutta en tiedä osaisinko ommella. Mun ompelu on aina enemmän purkamista kuin valmistumista. Ja ei ole takakontissa vyötä vain kiinnitysliinat löytyy - veikkaan että tuo paksu vyö on parempi niitä...

  VastaaPoista
 7. Voi himpskatti kun teit tästäkin niin nätin!
  Nämä sun mekkokuvat on niin ihastuttavan kauniita ja tyttömäisiä. Tykkään!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kangas ja ihanat kuvat taas!!! Ja siis on se mekkokin kaunis :-)

  VastaaPoista
 9. Ihana mekko ja kaunis kangas! Hiuksetkin on niin nätisti!

  VastaaPoista
 10. Oih! Aivan ihana! Mä oon odottanut että törmäisin jonkun tekemään ainoon, jotta saisin inspiraation tehdä sen vihdoin itsekin :) Nyt sain kiitos! Aivan ihania mekkoja oot tehnyt kirjasta, tämä on kyllä silti suosikkini :)

  VastaaPoista
 11. Minulla on...haastava ompeluhistoria takanani ja epäröin nykyisin istua ompelukoneen äärelle. Ovatko nämä sellaisia malleja, että tarkasti ohjetta seuraamalla ja vähän mutkissa sadattelemalla voisi saada valmista tällainen tumpelokin? Tekemäsi mekot ovat saaneet huokailemaan kateudesta, mutta epäröiden edelleen omien ompelukonetraumojeni kanssa. Upea siis tämäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin pääpiirteissään kirjan mekot ovat tosi helppoja toteuttaa. Mutta kuten olen noissa muissa mekkopostauksissa todennutkin, lähes joka ohjeessa on pieniä puutteita. Suurimman osan puuttuvista ohjekohdista hoksaa kyllä lähes väkisin vähän kokemattomampikin ompelija, mutta kaikkia ei. Hieman varuillaan pitää siis ikävä kyllä olla, mutta kaiken kaikkiaan mekot ovat helppoja tehdä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...