lauantai 25. heinäkuuta 2015

Minä sulle palmikot näytän

Toisinaan neuleet jäävät hävettävän pitkille jäähyille. Tällä kertaa aloitin innoissani tammikuussa paidan, ärsyynnyin pikkuasioista ja pistin sen lähes puolen vuoden jäähylle. Kun lopulta palasin asiaan, tulin siihen tulokseen, että suotta jäähyilin. Vaan täytyy sanoa, että on se kätevää, kun on kaapissa puolikas paita. Tulee vauhdilla valmista.

Mitä: Moyen age / Hanna Maciejewska
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 2.5 mm
Mistä: Madelinetosh Merino Light, 321 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/moyen-age

Paita neulotaan kivasti yhtenä kappaleena ilman saumoja, mutta omituisesti alhaalta ylöspäin. Pääsin tammikuussa lähes kainaloihin asti, kun työskentely tyssäsi siihen, että alareuna tuntui kiristävän liikaa ja vyötärökavennukset/-levennykset eivät mielestäni olleet tämän nimenomaisen vartalon malliset. Oikeastihan sillä ei kauheasti ole väliä. Pingottamalla paidasta voi tehdä melkein minkä vain mallisen ja kiristävän luontireunankin voi halutessaan purkaa jälkikäteen, poimia silmukat ja päätellä joustavasti.


Tumman langan kanssa on vaikea vangita kuviin mallin kauniit palmikkokuviot, mutta tietäkäätten, että sellaisia tässä kulkee etukappaleessa koko matkan. Paidan ehdottomasti kaunein katseenvangitsija on kaula-aukko, jossa keskipalmikko nerokkaasti jakautuu kahtia ja kehystää pääntietä.


Hihoissakin kulkee palmikkokoristeita, joskin mielestäni aika turhia. Nämä voisivat aivan yhtä hyvin olla sileää neuletta ja varmaan ovatkin, jos joskus otan uusinnan tästä mallista.


Madelinetoshin Merino Light on yksisäikeisenä merinolankana mielettömän pehmoista ja ihanan tuntuista päällä. Paita on toki jo nyt alkanut pikkuisen nyppyyntyä, mutta ketä se haittaa, jos ei minuakaan? Halusin välttää kaikenlaiset oksansyy- ja nuolikuviot, joita käsinvärjätyillä langoilla herkästi saa aikaan, joten raidoitin vartalo-osan kahdelta kerältä. Lopputulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen.


Tästä tuli sievä kuin sika pienenä ja aion käyttää sitä tästä eteenpäin joka ikinen päivä. Tai ainakin joka toinen.

Neulisti

26 kommenttia:

 1. Oi, onpa upea! Paidan malli ja langan väri sopivat loistavasti yhteen.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Ja näillä ilmoilla ihan tarpeellinenkin jo nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tosiaankin. Vaikka on tässä nyt lopulta onneksi muutama vähän lämpimämpikin päivä sattunut.

   Poista
 3. Ihana. Ja tuo kaula-aukko on muutenkin kauniin mallinen. Ei iiihan pyöreä, ei liian leveä, ei liian kapoinen. Ah kuinka haaveilenkaan tekeväni itellenikin joskus ihka oikean neulepaidan... Yrityksille vaan tuppaa käydä niin, että ne jätetään nurkkaan syystä tai toisesta, enkä sitten lopulta saa koskaan jatkettua. Nimimerkillä kohta kaksi vuotta säkissään ootellut neuletakki ei varmaan koskaan nää päivänvaloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä ihan täydellinen pääntie. Mutta keräät vaan vielä vähän rohkeutta ja käyt sen takin kimppuun. :)

   Poista
 4. Onpa hieno! :) Ja ihana tuo lanka, löytyy omasta kaapistakin, ihan toteutettuna...

  VastaaPoista
 5. Pääntie on todella näyttävän näköinen.

  VastaaPoista
 6. Vitsit, miten kaunis väreineen kaikkineen! Aika kauhee piipertäminen ollut kyllä noissa palmikoissa! Mä olisin varmana jo oikaissut jostain :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä munkin teki mieli jättää hihoista jo palmikot pois. Vaan sinnillä loppuun asti ohjeiden mukaan. Ja kannatti.

   Poista
 7. No onneks otit puseron jäähyltä ja teit loppuun, sillä onhan toi nyt aivan upea! Harmillista, että malli on alhaalta ylös, muuten ohje oliskin kilahtanut samantien ostoskoriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs, kannatti tosiaan. Mäkin ihan hämmästyin, kun aloitin neulomisen ja täähän tehtiinkin ihan väärään suuntaan. :D Taitaa olla juuri tuon näyttävän pääntien takia. Ehkä sitä ei saa toiseen suuntaan tehtyä yhtä kauniisti..?

   Poista
 8. Ja kauniit palmikot näytätkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on suunnittelija hoitanut hommansa tässä paidassa viimeisen päälle.

   Poista
 9. On se upea, ai että... Tänä kesänä on kyllä villapaita tullut tarpeeseen useammin kuin kerran!

  VastaaPoista
 10. Huikean kauniin näkönen! Nyt vähintään joka toinen päivä päälle tuo ihana paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits. Paitsi, että ihan just nyt parhaillaan, ahkerassa käytössä on vaan pari uutta mekkoa, joista tulee postauksia myöhemmin. :) Ei pysy ihminen tuotantonsa perässä. :D

   Poista
 11. Tulipa kaunis! Mullakin on tämä paita ja muita Maciejewskan paitoja jonossa odottamassa. Ja jopa sopiva lankakin, melkein saman väristä Malabrigoa! Josko se pääsis puikoille kun syksy alkaa viiletä...

  VastaaPoista
 12. Kyllä vaan kannatti hillota puoliska vuotta. Siitä tuli mielettömän kaunis!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...