sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Pussukkanaisen paluu

En ole pitkään aikaan viitsinyt enää kirjoitella hullusta projektipussukoiden ompeluhimostani koskapa ne ovat kovin samanlaisia keskenään eikä niistä sinällään olisi paljonkaan uutta sanottavaa. Vaan nyt ette kyllä välty maailman suloisimmilta pussukoilta.


Mitä: Projektipussukoita
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Sekalaisia puuvilloja

Kuten jo edellisessä postauksessa kerroin, tämä viaton harrastelijakäsityöläinen lähestulkoon huijaroitiin kangasostoksille ja lähestulkoon siis vasten tahtoaan pistettiin ostamaan kassillinen kankaita ja muita tarpeita. No jaa. Ehkä on mahdollista, että ihan vapaaehtoisesti ja tietoisesti astuin kauppaan sisään ja saatoin jopa ihan omin pikku kätösin kauhoa tavaraa ostoskassiini.


Täysin maksamattomana mainoksena kerrotakoon vielä toistamiseen, että Mikkelistä löytyvä Korunappi yllätti iloisesti valtavan suloisella kangasvalikoimallaan, nappi- ja nauhatarjonnallaan ja kaiken huipuksi löysin vihdoin näitä ihanaisia pitsivetoketjuja. Ihan huippua! Sinne on mentävä toistekin. Ehkä myös kolmannen ja neljännen kerran. Mahdollisesti ihan vaikka aina joka toisella mökkireissulla.


Söpöt kissa- ja lammaskankaat myytiin ihan rullalta metritavarana ja vuorikankaat taas kaupattiin kätevinä pieninä paloina, joista sai sopivasti leikattua vuorin juuri kahteen pussukkaan. Niissäkin oli aivan mieletön valikoima. Lisäksi tahtoisin kiinnittää vielä huomionne pitsivetoketjuun ja maailman suloisimpaan kettunauhaan. Harvemmin sitä kuitenkaan ihan niin söpöjä projektipussukoita tulee ommeltua, että niille on pakko sössöttää kuin pienille pilteille. Mutta näille on ihan pakko. Pakko.


Vetoketjujen rajallisesta pituudesta johtuen näistä kahdesta tuli minipussukat. Aika sopivan kokoiset sukkaprojekteille. Pitsivetoketjujen ompeleminen toi pussukointiin uutta haastetta. Tulee vaatimaan harjoittelua ennen kuin osaan kohdistaa vetoketjut ja kankaat sopivasti. Nyt tahtoi herkästi käydä niin, ettei ommel osunut kankaisiin ensinkään. Vaan harjoitus tehnee mestarin tässäkin.

Meikkis siirtyy tästä lepertelemään pussukoilleen.

Neulisti

3 kommenttia:

  1. Voisit lähettää mulle vähän hullu pussukka nais geenejä niin saisin aikaiseksi ommella itselleni. Olen hulluna pussukoihin mutta en vain saa aikaiseksi. Minäkin kyllä lepertelisin noille, söpöjä.

    VastaaPoista
  2. Voi nunnunnuu kuinka ihanoita. Ymmärrän hyvin lepertelytarpeen. Onko silloin hieman päästään sekaisin, jos tekisi mieli leperrellä täältä ruudun takaakin :-D Ihan vähän vaan, pikkiriikkisen.

    VastaaPoista
  3. Ootko tulossa miittiin? Voisin siulta pussukan lunastaa ko itte en ossaa omella ja nuo on niin hienoja että 😊

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...