keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Flirttaillen

Ei oo helppoa olla neuloja. Joskus sitä käy lankakaupassa ja istahtaa hetkeksi alas ja sitten myyjä onkin jo kantanut sulle lankaa suoraan syliin ja käskenyt ostaa. Eikä sitä sitten osaa enää sanoa ei. Voi mua parkaa.Mitä: Fintry / Kate Davies
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: Louhittaren luola Tuulen tytär, 300 g

Lankakauppaan oli siis tullut näytille pieni koe-erä Louhittaren luolan lankauutuuksia ja niitä tuli hetki hypisteltyä. Ja ennen kuin huomasinkaan, mulle oli kaupattu kolme vyyhtiä takkia varten. Neulojia ei vahingoitettu tapauksessa.

Ihan ensin on pakko ällistellä lankaa. Se on listattu fingering-vahvuiseksi. Mutta oikeasti se on minusta huomattavasti pömpseämpää ja oikeastaan ihan sport-vahvuista. Paitsi, että siinä on pituutta 500m/100g. Siis ihan hulluna metrejä noin pullealle langalle. Tämä on joku silmänkääntötemppu. Ei pitäisi olla mahdollista. Kovasti tykkäsin langasta. Se on 100% merinoa ja siis hyvin pehmoista. Väri oli kauniin semisolidi olematta liian kirjava. Mainiota.


Niin, ja minullahan oli kyllä takkiohjekin jo tiedossa, kun uhrauduin nämä langat ostamaan. Jokin aika sitten ilmestyneessä Kate Daviesin erilaisia kaarrokkeita esittelevässä Yokes-kirjassa silmiini pistivät kolme kaunista takkia, tämä niistä ensimmäisenä.

Ikävä kyllä ohje oli kirjoitettu alhaalta ylös. En yhtään ymmärrä miksi. Kiltisti tottelin, mutta näin jälkiviisaana, tämä olisi ollut helppoa modata ylhäältä alaspäin neulottavaksi. Takissa on helmassa, hihansuissa, nappilistassa ja kaarrokkeessa helmineuletta ilmettä tuomassa. Kaarrokkeen helmineuleosioiden välissä on lyhennetyin kerroksin muotoiltu niskaan hieman etukappaletta enemmän korkeutta. Erittäin simppeli ja kaunis malli.Erikoisuutena tässä oli se, ettei nappilistaan tehty ensinkään napinläpiä. Napit ovat tässä takissa pelkkä koriste, sillä takkiin ommellaan nauhat ja nauhoihin nepparit kiinnityssysteemiksi. Tämä toi kieltämättä neuleeseen ihan omanlaista ryhtiä, vaikkei ompelujälkeni siisteintä mahdollista olekaan.Löysin vihdoin täydellisen parin supersuloisille sadepisaranapeille, joita olen hillonnut hyvän aikaa.

Loppuun vielä jännityskertomus. Jokainen neulojahan tietää sen jyskyttävän adrenaliiniryöpyn, joka pakottaa neulomaan nopeammin, jottei lanka ehdi loppua kesken. Noh, tällä kertaa se ihan oikeasti ehti loppua, vaikka kuinka vauhdilla paahdoin menemään. Lopulta takki ja kuutta kerrosta vajaaksi. Hiukan ärsyttää, koska olisin kaivannut kaula-aukosta hiukan tiukempaa. Tältäkin ongelmalta olisi vältytty, jos takki olisi neulottu ylhäältä alaspäin; olisin voinut neuloa hihat välissä valmiiksi ja sitten helmaa sen verran kuin lankaa riittää.

Kaiken kaikkiaan olen huipputyytyväinen. Onnea on uusi takki. Niin juu, tuo otsikko. Mun mieleni kääntää koko ajan takin nimen fintrystä flirtyksi.

Neulisti

17 kommenttia:

 1. Uskomattoman ihana villatakki! Väri on täydellinen ja nuo nauhat on ihan superkivat!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava takki! Voi mahdoton.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis! Uskaltaisinpa itsekin kokeilla..

  VastaaPoista
 4. Kiva takki ja lanka.
  Ja tuo "napitussysteemi"!

  VastaaPoista
 5. Ihana takki! Ja lanka kuulostaa sellaiselle, että pitää jemmata omaankin varastoon:)

  VastaaPoista
 6. Ihana, simppeli malli, mutta millaiset yksityiskohdat! Vau!! Ja väri on superihana, vaikken edes tykkää punaisesta.

  VastaaPoista
 7. Pömpseämpi lanka :)
  Ihana väri villatakissasi on.

  VastaaPoista
 8. Siitä tuli kyllä kaunis! Ja valkkasit ihan hirmuisen somat nauhat ja napit. <3

  VastaaPoista
 9. Ihana! Kiva kuulla kokemuksia tuosta langasta - kuulostaa perin hyvälle :-)

  VastaaPoista
 10. Kiva villatakki ja toi napitussysteemi on kyllä mainio :)

  VastaaPoista
 11. Uuh, mulle tuli taas uusia villatakkitarpeita :)

  VastaaPoista
 12. Ihana takki! Tosi kiva tuo nepparilista, tuota voisi kokeilla ilman nappejakin.

  VastaaPoista
 13. Voi sua poloista. Uskallatko sä nyt enää sinne kauppaan mennäkään? :)
  Takista tuli tosi hieno ja uutuuslanka vaikuttaa upealta neulottavalta.

  VastaaPoista
 14. Eiiii miten söpöt napit, mistä noi on?

  Jaaa niin on toi takkikin ihan kiva :D

  VastaaPoista
 15. Kyllä on ihana takki ja mahtava tuo nappilista :)

  VastaaPoista
 16. Kaunis takki yksityiskohtineen päivineen, ja ihanaa on kyllä lankakin. :)

  VastaaPoista
 17. Tosi kiva takki, ihan hirmu kiva. Nuo napit ja nepparinauhat on kyllä niin se kuuluisa piste iin päällä, ihan täydelliset.
  Se on hyvä, että annoit lankaparoille uuden kodin. Ajattele, jos ne eivät olisi kelvanneet kellekään, ja jääneet vain yksin hyllyyn ihan heitteille ja sitten niillä olis ollut ihan surku... Hyvä että ostit pois kuleksimasta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...