sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kieputin

Ylituotanto voi joskus osoittautua ahkeralla neulojalla todelliseksi ongelmaksi. Onneksi maailmassa on muita ihmisiä, joilla on neuletarpeita.


Mitä: Ympäri ja ympäri / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Louhittaren luola Väinämöinen Sport + Vuorelma Veto, 70 + 60 g

Jännästi toisinaan pääsee käymään niin, että omat kaapit ovat neuleita pullollaan, mutta lisää pukkaa koko ajan. Mihin ne kaikki laitetaan? Ja kuka niitä ehtii käyttää? Tällä kertaa kävi niin onnellisesti, että toveri tunsi toisen toverin, joka mieluusti käyttäisi villaisia lämmikkeitä, muttei semmoisia omista. Sepä sattui somasti. Minulla nimittäin oli tarve neuloa, muttei käyttäjää tiedossa.

Tämä oli toinen Huivileikki-kirjasta toteuttamani malli. Tykkäsin kovin. Luotiin kasa silmukoita, neulottiin hassusti kavennuksin ja levennyksin itsensä ympärille kiertyvää tuubia ja lopuksi silmukoitiin päät mutkalle yhteen. Valamista. Olkoonkin, että sadan silmukan silmukoinnissa kyllä vierähti kolmisen tuntia. Mutta onhan se nyt kaunista jälkeä, kun valmiista huivista ei pysty näkemään, mistä se alkaa ja mihin loppuu.


Projektista tekee erityisen huipun vielä se, että löysin lankakaapin kätköistä tähän passaavat jämät. Minä sain nauttia neulomisesta, lankalipasto sai edes pienen pientä helpotusta jämien vähenemisestä ja mysteerimies saa itselleen soman tuubin lämmikkeeksi. Tykkään.

Neulisti

9 kommenttia:

 1. Tuollainen täytyy tehdä itsellekin (tai lahjaksi). Vaikka mulla on Huivikirja, niin jotenkin olen hypännyt tuon mallin yli. Sinun versiosi sai kiinnostuksen heräämään.

  VastaaPoista
 2. Täällähän on neulottu urakalla Huivileikkiä läpi :) Kiva kaulustin tämä, ja upea Kappa alempana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun puheeksi otit, niin eilen aloitin kolmannen huivin siitä kirjasta. :D

   Poista
 3. Toi on kyllä tosi kaunis. Ja tykkään kyllä prosessin epäitsekkyydestäkin. Milloinkahan itse pääsisin moiselle asteelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupaten neuleita täynnä oleva vaatekaappini saattaisi kyllä nähdä tässä jotain ihan 'minun paras' -lähtökohtaakin. ;D

   Poista
 4. Ihanan rauhallinen väritys. Ja malli näyttää mielenkiintoiselta. täytyy pistää korvantaakse...!

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kaunis. Tuo pitääkin jossain vaiheessa laittaa puikoille :)

  VastaaPoista
 6. Tää oli selvästi sellainen win-win-tilanne. Hyvin kävi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...