lauantai 21. maaliskuuta 2015

Neuloa sukat sinun pitää

Startiittiviikolla tuli aloitettua myös yhdet sukat, joiden neulomisesta olen haaveillut vaikka kuinka pitkästi.


Mitä: Jedi Mind Tricks / Cookie A.
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Yarngrimoire Pick-A-Sock, 60 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/jedi-mind-tricks

Tunnettuna itsenikiduttajaneulojana minulla on tapana kiinnostua kaikesta, minkä neulomista en ymmärrä kuvasta. Näin tälläkin kertaa. Onhan tämä kuvio nyt vähintäänkin jännittävä. Tällä kertaa minulla tosin kävi onni ja sukat olivatkin ihan helpohkoa neulottavaa.


Tämä, nimestä päätellen mitä ilmeisimmin Yodan korvia esittävä kuvio saadaan aikaan luomalla ja päättelemällä silmukoita. Mutta päätellessä keskimmäiset kaksi päätellään kiinni edellisen läpän silmukoiden luomisreunaan. Ei varmastikaan kuulosta yhtään selkeältä, mutta oli aikasta helppoa hommaa. Ja vaikka ohjeessa sanotaan, että tähän tarvittaisiin jotain ylimääräistä neulaa tai muuta, millä poimia silmukoita, niin pah. Ihan hyvin pärjäsi ilman apuvälineitäkin.


Alkuperäisissä sukissa näitä Yodankorvarivistöjä oli neljä per sukka. Siis ihan ympäriinsä. Alusta asti oli selvää, että halusin modata sukista hiukan käytännöllisemmät ja rauhallisemmat tekemällä kuviota vain jalan ulkosyrjässä. Nätisti onnistui. Ainoa, mikä hiukan väänsi aivoja solmuun, oli ohjeen seuraaminen kantapään kohdalla. Sekin kuitenkin selätettiin maalaisjärjellä koskapa kyseessä oli ihan tavallinen kantis. Minä en ole koskaan oppinut näitä kantapäiden nimiä, hollantilaisia, ranskalaisia sun muita.


Langankin olin hamstrannut juuri nämä sukat mielessäni jo ainakin vuosi aiemmin. Kannatti hamsteroida, ovathan nämä muikean räimeät. Tykkään ihan hulluna. Pitkään oli selvillä, että valmiit sukat tulee ehdottomasti kuvata punaisten haisaappaideni kanssa. Vaan kuvauspäivänä oli tarjolla sitten haita enemmältikin. Meillä olisi ollut vielä keltaisetkin, mutta kolmas toveri oli jättänyt ne kotiin. Pukukoodi ei selvästikään ollut kaikille selvillä.

Neulisti

10 kommenttia:

 1. Kyä on Yodankorvat hyvännäköiset!

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanan erikoinen malli, tykkään kovasti. Todella veikeät ja kauniit! :)

  VastaaPoista
 3. Siis voi wau kun on päheet! Ohje singahti heti välittömästi omalle todo -listalleni :-)

  VastaaPoista
 4. Aaaah, nää on ihanat! Malli menee ihan yli mun käsityskyvyn, väri on mielettömä räimeä. En kestä, nää on niin heinot!

  VastaaPoista
 5. Hienot =) Väri on juuri täydellinen näihin. Kivemmat nämä kuin ne alkuperäiset!

  VastaaPoista
 6. Varmaan ihan toimiva ratkaisu neuloa vähemmän reikiä, johan noistakin tuulee läpi... Kähee väri!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...