torstai 12. maaliskuuta 2015

Leijonaa mä metsästän

Tällä neulojalla on ihan sydän sykkyrällään. Niin tuli hyvää jälkeä. Kehräsin nimittäin hiukan lankaa. Sitten neuloin langasta itselleni somat sukat. Ja nyt kehrään tyytyväisyyttäni uudet sukat jalassa.


Mitä: Navajokerrattu, 369 m / 110 g
Miten: Martin malliin
Mistä: Yarngrimoire, SW BFL/nylon värissä Joe the lion

Olen näköjään erikoistunut sukkalankojen kehräämiseen. Tämä kuitu oli nylonvahvistuksineen siihen tarkoitukseen toki tehtykin. Tykkään kehrätä sukkalankaa niin, että jaan villan jo valmiiksi kahtia, jotta voin kehrätä kaksi vyyhtiä, keriä niistä kaksi kerää ja neuloa sitten kaksi sukkaa magicloopaten yhtä aikaa. Kohtuu tyytyväinen olen kehruutulokseen. Kerien välille jäi pituuseroa noin 10 m ja aika hyvin olivat samanpaksuistakin lankaa. Tai olisivat ainakin olleet, jos olisin osannut aloittaa toisen kerän eri päästä kuin nyt tein...


Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Oma rukkikehruu, 79 g

Lanka oli mukavasti sen verran rauhallisen värinen, että sille saattoi etsiä pitsiä sisältävän sukkaohjeen. Terhenit ovat olleet jonossani jo pitkään ja olivat aivan täydellinen pari tälle langalle. Täyttä rakkautta alusta loppuun.Tykkään sukkamallista valtaisasti. Se on kaunis ja näyttävä, mutta todella helppo oppia muistamaan, joten ohjetta ei tarvitse olla koko ajan vilkuilemassa. Olen neulonut vielä sen verran vähän sukkia varpaista varteen, että kantapäät ovat aina suuri jännityksen paikka. Ei sillä, kyllä niistä aina selvitään, mutta jännitän joka kerta kovasti, miten ihmeessä ne oikein tehdään. Tälläkin kertaa kantapään käännöksessä tapahtui vaikka ja mitä mystistä, mutta lopputulos on kaunis. Toisessa kerässä vaan sattui tässä kohtaa olemaan hiukan paksumpaa lankaa, niin kyseisen sukan kantapäässä on sitten vähän turhan paljon tilaa. Mutta ei anneta sen harmittaa.


Alkuun hiukan hirvitti, noinkohan näistä tulee paria ensinkään, kun toinen sukka lähti liikkeelle oikein lämpimän keltaisella ja toinen hentoisen oljen värisenä. Vaan tasoittuivatpa ne matkan varrella. Ei ole joka tytöllä tämmöisiä jellonasukkia. Räyh.

Neulisti

25 kommenttia:

 1. Ihan sairaan hienot. Hieno lanka ja hyvä mallivalinta. Ihan iski sukkakateus.

  VastaaPoista
 2. On ne hienot, lanka ja malli ja niiden yhdistelmä. Mun pitäis varmaan joskus neuloa Terhenit uudelleen, kun ensimmäisistä tuli vähän itselle isot.

  VastaaPoista
 3. Monin verroin erityiset sukat, kun on itse tehty matskukin! Upeat :)

  VastaaPoista
 4. Upeat! Lanka ja malli täydentävät toisiaan kauniisti. Ja itsekehrättyä... Oi että! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Itse kehrätyissä sukissa on sitä jotain. :)

   Poista
 5. Oi kuinka hienot! Väri on aivan ihana ja passaa kyllä malliin. Olet taitava kehrääjä ja mää oon pikkasen kade. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä itsekin kovin ylpeä tästä kehruusta. :)

   Poista
 6. Aivan mielettömän upeaa lankaa, ja todella kauniit sukat! Ihana väri, ihanan tasaisen näköistä lankaa. Ja leijonat muka eivät osaa kehrätä - en usko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nää jellonat ehdottomasti kehräävät mun jaloissani. Ohuesta langasta on helpompi tehdä tasaista kuin paksusta. :)

   Poista
 7. Ihan mahtava väri ja malli näyttää kivalta :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...