torstai 5. maaliskuuta 2015

Kappas vaan

Rakastuin syksyllä päätä pahkaa Veera Välimäen Huivileikki-kirjan pitkulaiseen tuubihuivi-ponchoviritelmään. Sellainen oli saatava.


Mitä: Kappa / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: BC Garn Silkbloom Extra Fino + Black Sheep Dyeworks Merino Silk Lace + Kraft Handdyed MerinoSilk Lace + Manos del Uruguay Lace + Lotus Yarns Silky Cashmere Fingering, 50 + 36 + 39 + 50 + 55 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/kappa

Innostuin kirjaa selailtuani tästä ohjeesta välittömästi. Mulla on laatikot pullollaan huivien neulomisesta jääneitä pitsilangan jämiä. Niitä jää ihan aina yli, ja yleensä sellainen määrä, joka ei enää yksistään riitä uuteen huiviin. Tähän mainioon malliin sai upotettua ison kasan jämiä, yhteensä 230 g. Resorit reunoihin ja muuten sai posotella aivotonta sileää silmän kantamattomiin. Tasavälein tehtävät lisäykset kivasti rytmittivät neulomista; aina halusi saada vielä yhdet lisäykset tehtyä. Tykkäsin valtaisasti.Huivi on siis tämmöinen holtittoman pitkä putkilo, joka on yläreunasta sen verran kapea, että asettuu kaulalle myttyyn, ja alareunasta niin leveä, että sujahtaa helposti hartioiden yli muuta yläkroppaa lämmittämään.


Koskapa tästä tiesi jo valmiiksi riittävän neulottavaa hamaan tulevaisuuteen, en asettanut itselleni paineita sen valmistumisesta. Aloitin työn syksyllä ja kuljettelin sitä mukana neuletapaamisissa, missä on mukava olla neulottavana jotain aivotonta, joka ei vaadi turhan paljon keskittymistä. Loppukiriin sain sysäyksen, kun innostin pari toveria tätä samaa huivia neulomaan ja toinen heistä sai omansa huippuvauhtia valmiiksi. Mulle kanssa! Niin, että oli sitten pakko lopulta ottaa tämä tosissaan työn alle.


Tässä huivissa pituus on valttia. Sovitin kärsimättömänä huiviani alimmaisen punaisen raidan lopun tienoilla, jotta jokos se olisi hyvä, mutta se ei siinä kohtaa istunut vielä mitenkään. Työssä ei ollut vielä riittävästi leveyttä, jotta se laskeutuisi kauniisti hartioiden yli. Hassua, että vaikka viimeinen raita näyttää kovin lyhykäiseltä, se oli ehdottomasti tarpeen. Minun huivilleni tuli mittaa pituussuunnassa n. 170 cm ennen pingotusta ja sen myötä se venähti toki vielä hieman. Tämä kannattaakin liottaa ja pingottaa hyvin, jotta silkkiä sisältävät pitsilangat asettuvat kauniisti. Pingotusraudoille oli myös ehdottomasti hyvää käyttöä, ettei nuppineuloista jäänyt valmiiseen huiviin jälkiä.


Päästäisiinkö sitten valmiiseen huiviin ja siihen, miten ihana se on? Se tosiaankin on huikaisevan ihana. Mikään, toistan, mikään ei tunnu niin hyvältä kuin niskalle ja kaulalle lämmikkeeksi kertyvä kasa merinoa ja silkkiä. Pitsilanka on riittävän kevyttä, jottei huivi paina ja kiristä kaulalla. Merino lämmittää ihanasti ja voisin kuvitella, että tämä hieman ehkäisisi hartioiden jumiutumista, kun pitää ne lämpimänä. Elämänlaatu kuulkaa nousee kohisten, kun yhden Kapan itselleen neuloo. Olenko mä joskus kestänyt lähteä töihin ilman tällaista?


Kuvista kiitokset äiteelle ja Maijalle. <3

Neulisti

26 kommenttia:

 1. Tämä näyttää niin ihanalta! Taisin myös erehtyä sovittamaan sen toisen toverin huivi-ihanuutta, ja luulen että munkin täytyy tuollainen saada. Ehkä ensi talveksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kyllin suositella. Tämä on parasta aikoihin!

   Poista
 2. Tulipa siitä hieno ja on käytössä varmasti ihana!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava! Ihan pakko mennä penkomaan omat jämälankavarastot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kovasti, kun jämälankoja tuhlaamalla sai aikaa jotain näin hienoa.

   Poista
 4. Todella makee ja varmasti viel todella käytännöllinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan enää ymmärrä, miten kukaan voi istua toimistossa töissä ilman omaa Kappaa.

   Poista
 5. Näyttää todella kivalta! Mulla on tämä(kin) ollut kesken pitkään, ehkäpä nyt teen sen loppuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa. Tämä on kaiken sen vaivan arvoinen. :)

   Poista
 6. Mahtavaa! Siitä tuli hieno!

  Tykkään myös siitä, että jengi postaa kuvia niistä neuleista, jotka itelläkin on työn alla. Se inspiroi saattamaan ne loppuun. (Viimeinen raita menossa, woop woop!)

  VastaaPoista
 7. Ihana on! Pitäisköhän munkin tosiaan kaivaa oma Kapan alku esiin taas... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtottomasti kannattaa. Nyt vaan reippaasti rykäiset sen valmiiksi.

   Poista
 8. Tää on kyllä hieno! Hyvin yhteen sopivat nuo väritkin vaikka ovatkin jämälaarista. Mullekki tämmönen!

  VastaaPoista
 9. Mun on vielä kesken vaikka aloitinkin sen jo joskus tosi kauan sitten...kyllä se vielä valmiiksi tulee, mutta reppana jää aina muiden neuleiden jalkoihin. Sun kapasta tuli oikein ihana =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Mullakin tämä jäi koko ajan kaiken muun jalkoihin, kunnes tosiaan kaveri sai omansa valmiiksi ja sisuunnuin. :D

   Poista
 10. Mä en ole oikein aikaisemmin ymmärtänyt, että miten tätä käytetään. Mut toihan on ihana! Informatiiviset kuvat siinä suhteessa, koin valaistumisen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että selkiytyi näillä kuvilla. Ihan paras vaate ikinä on tämä! :)

   Poista
 11. Onpas kivannäköinen vaate. Piti laittaa heti kirjastoon varaus, että saa tutustua kirjaan ja nimenomaan tämä vaate kiinnostaa.

  VastaaPoista
 12. Näyttää tosi ihanalta ja monikäyttöiseltä!

  VastaaPoista
 13. Vähänkö kätevän näköinen! Laskeutuukin niin kauniisti, kun ohuesta langasta neulottu :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...