torstai 6. elokuuta 2015

Kaksin aina kaunihimpi

Ainakin mitä tulee mekkoihin. Kuten jo aiemmin kerroin, näitä piti heti tehdä kaksin kappalein.


Mitä: Lady Skater Dress / KitschyCoo
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Mistä: Käpysen Helmirouva-luomujersey, 2.2 m


Tällä kertaa otin ensimmäisestä mekosta hiukan opikseni. Tein yläosasta hiukan lyhyemmän, jotta vyötärö tulee korkeammalle. Muistin sentään leikata vastaavasti helman vähän pidemmäksi. Sen sijaan tarkkaavaisuuteni häilyi hihojen kohdalla ja kiinnitin vahingossa hihansuut niin, että kuvio kääntyi niissä nurin niskoin. Sovitaan, että se on designelementti.


Ensimmäisen mekon kohdalla tottelin kiltisti ohjeistusta, enkä venyttänyt vahvistukseksi ommeltavaa kuminauhaa yhtään. Sehän oli muuten ihan ok-neuvo, mutta vaikkei kuminauha venynyt, kangas kyllä hiukan venyi ja ensimmäisen mekon vyötärö meni vähän kupruille ja on turhan leveä. Nyt mittasin tarkkaan yläosasta, minkä pituisen kuminauhan vyötärö tarvitsee ja sitten sitä ommellessa venytin kuminauhaa sen verran, että se mätsäsi venyvään kankaaseen. Hyvä tuli. Jee, tässähän ihan oppii jotain!


Muokkasin tämän edellisen tapaan vyötäröltä rypytetyksi maksimekoksi. Leikkasin siis helmaa varten koko kankaan levyisen, n. 100 cm korkean pätkän kangasta ja ompelin sen putkiloksi, jonka yläreunan rypytin rypytyslankojen avulla. Sauman sijoitin mekon taakse. Jätin helman taas viimeistelmättä. Tämä kangas tosin rullaa sen verran reippaasti, että saatan vielä joskus sisuuntua ja huolitella alareunan.


Ei muuten mikään vaate ole niin mukava päällä kuin trikoinen maksimekko. Suosittelen.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Ja taas kerran tosi kaunis mekko!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis sun päällä ja uskon, että on varmasti mukava päällä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi ihan just eikä melkein mulle sopiva malli.

   Poista
 3. Siis ihan henkeäsalpaavan kaunis mekko! Ihan mieletön! Oon varma, et tartten vaatekaappiini trikookankaisen maksimekon!

  VastaaPoista
 4. Ehkä tyhmä kysymys mutta miten lasketaan esim. paidan pääntien ympärys? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina voi kysyä, mutta mulla ei kyllä ole vastausta kaikkeen. :D Ompelin nämä mekot tuolla ylhäällä linkatulla kaavalla, joten ei tarvinut itse kehitellä sopivan mittaisia päänteitä sun muita.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...