perjantai 28. elokuuta 2015

Syksy saa

Sopivasti kesän pahimpiin ja ilmeisesti myös viimeisiin helteisiin valmistui uusi mitä mainioin ja lämpöisin arkiasu.


Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Mistä: Korunapista shopattu trikoo, 2m

Löysin kesäretkellä jo pariinkin otteeseen ihastelemastani Mikkelin Korunapista hurjan nättiä trikoota ja sille piti löytää joku ihan erityinen malli. Pinterestiä selaillen löysin tällaisen hihattoman hupparimekon. En vaan oikein osaa hihattomia käyttää. Tuntuvat epäkäteviltä, kun alla täytyy olla joku paita ja sitten kohta onkin jo liian kuuma. Sen verran olin jo rohkaistunut ompeluksistani, että uskoin osaavani tehdä tähän hihat. Ja kuten kuvista näkyy, se onnistui. Jee.


Lekala tarjoaa melkoisen valtavan valikoiman kaavoja tilaajan mitoilla. Ohjeet ovat edullisia - toki hintaan sisältyy sitten vain yksi koko. Minulle tämä vaikutti ihan huippujutulta, sillä ylä- ja alavartaloni ovat hankalasti eri paria. Tämä ei ole itsekritiikkiä, vaan fakta, että ylävartaloni on yhtä tai kahta vaatekokoa pienempi kuin alakroppa. Sehän sitten tarkoittaa valmiskaavojen kohdalla joko sitä että yläosa istuu, mutta alaosa ei mahdu päälle tai sitten alaosa mahtuu ylle, mutta yläosa roikkuu. Niinpä innostuin kovasti siitä, jos voisin saada joka kohdasta minulle sopivan kaavan.


Vähän oli teknisiä ongelmia, sillä firma lupaa toimittaa kaavan ostajan mitoituksella 24 tunnissa, mutta omastani ei kuulunut moneen päivään mitään. Usean kiukkuisen viestin jälkeen selvisi lopulta, että vika oli myyjän sähköpostiasetuksissa ja minulle luvattiin paitsi tämä ostamani ohje ilmaiseksi, vielä kaupan päälle viisi muuta vapaavalintaista kaavaa! Koen olevani perinpohjaisesti hyvitelty ja tyytyväinen. Ongelma myöskin mitä ilmeisimmin koski firman Etsy-kauppaa, eikä tuota omaa nettisivua.


Seuraavaksi sainkin sitten pelata tetristä. En tietenkään kangasta ostaessa tiennyt, miten paljon sitä tarvitsisin. Arvatenkin huppu syö aika lailla kangasta. Aluksi näytti vähän siltä, ettei kangas riitä edes hihattomaan huppariin, mutta lopulta vanha tetrisaddikti näytti kyntensä ja voitti kankaan rajoittuneet mitat. Lainasin tähän projektiin aiemmin ompelemani Lady Skater Dress -mekon hihakaavaa. Jopa olikin näppärää, sillä se sopi ihan sellaisenaan. En vieläkään käsitä, miten onnistuin paitsi mahduttamaan kaikki kaavat kankaalle, vielä pidentämään hihakaavaa ja resoreita. Vaan sattuipa tulemaan just eikä melkein passelin kokoinen mekko ja juuri haikailemani täysmittaiset hihat.


Jos kaavat olivatkin minulle varta vasten mitoitetut, itse ohje oli turhan seikkaperäinen. Sain hyvän tovin pohdiskella itsekseni, miten ihmeessä taskut oli tarkoitus tehdä. Ei mikään ihan itsestään selvä operaatio, joka oli ohjeessa typistetty muutamaan sanaan. Siitä miinusta. Kyllä minusta on aiheellista hiukankin epäselvemmistä työvaiheista olla joku selventävä kuva tarjolla. Mutta selätinpä lopulta ne taskutkin.


Hupparimekosta tuli ihan paras arkivaate. Meillä on toimistossa ihan jääkylmää, vaikka ulkona helle ja olen palellut jo viikkoja siellä. Tämä ylläni vietin ensimmäisen ei-palellun päivän toimistolla. Toimii! Alan olla valmis syksyn tuloon.


Jahka onnistun valitsemaan, mihin kaavoihin käytän ilmaisohjeeni, jään mielenkiinnolla odottamaan, miten hyvin tämä mittojeni mukaan tehty kaavoitus toimii tyköistuvammissa vaatteissa.

Neulisti

22 kommenttia:

 1. Voi juku, miten kaunista kangasta ja ihan huippu mekko!

  VastaaPoista
 2. Mieletön mekko! Tuohon on syytä olla ihan superhypertyytyväinen.

  Tässä kohtaa taas harmittaa, että miks mä en osaa (ja töissä voi) käyttää mekkoja. Miks voi miks. Tämmöisiäkin vois olla moooonta eri väreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Mä justiinsa suunnittelinkin, että mistä saisin kangasta seuraavaan. Sille ei voi minkään, jos töissä ei voi käyttää, mutta vapaa-ajan käyttämisen oppii kyllä harjoittelemalla. :)

   Poista
 3. Ihana! Pitäiskö tässä nyt opetella ompelemaan, että sais samanlaisen:)

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko! Mulla on ollut jo niin pitkään aikeissa tehdä mekkoja, enkä ole saanut aikaiseksi, että olen vain vihreänä kateudesta katsellut näitä sun kuvia. Mun pitää ehkä kohta ottaa kehiin salainen aseeni, eli yksi superompelijaystävä, joka saa tulla potkimaan muhun vauhtia. :D Tai sitten sä voisit alkaa tehdä mulle mekkoja? Sulla on selvästi ylitsepursuavaa ompeluenergiaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D Onneksi mulla on vielä toistaiseksi ollut myös vastaanottavainen vaatekaappi. Vaikka kyllähän mä jo ylitsepursuilin sen verran, että ompelin äidille kolme mekkoa.

   Poista
 5. Et ole turhaan kehunut tuota kauppaa - ihana kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömän nätti kangas. Ei voi muuta sanoa.

   Poista
 6. Hänpä on aivan järkyttävän suloinen mekkonen! Nuo taskut ovat tosi hienot, ja väri yksinkertaisesti upea. Josko sitä tämän myötä ompeluinspis iskisi mullekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti iskee, sillä tavoin saa nimittäin ison kasan kivoja uusia vaatteita kaapin täytteeksi.

   Poista
 7. Ihana! Taskut kruunaa kaiken!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kangas ja tosi kivan mallinen mekko. Huiput taskut!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana kangas ja kovin nätti mekko. Me ollaan luotettavia sä teet mekkoja ja mä kasseja =D Pitää varmaan käydä joskus Mikkelissä!

  VastaaPoista
 10. Tää on aivan mielettämän ihana! Heti ottaisin itselleni, jos saisin! Taitaa vaan olla sen verran hankalatekoinen minulle, että ei auta kuin ihailla näitä sun kuvia. Meilläkin on töissä kylmä ja tää olisi aivan mielettömän hyvä siellä :-). Sitten kun teet näitä myyntiin, niin mä oon ensimmäisenä jonossa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä paljon taida saada toisten ohjeilla myyntiin ommella. Vaan rohkeasti kokeilemaan. Ei ollut mahdottoman hankalaa. Jos innostut oikeasti, niin multa voi sitten kysyä neuvoa niiden taskujen kanssa. :)

   Poista
 11. Tämä on i-ha-na.. ja nuo taskut! :O Mulla on pienonen mekkomania ja ottaisin heti samanmoisen mutta ei taitais multa onnistua hihojen kaavottaminen.

  VastaaPoista
 12. Ihana mekko ja aivan ihana kangas :). Toivottavasti postaat jatkossa vielä kokemuksia noista Lekalan kaavoista, kiinnostaa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...