tiistai 25. elokuuta 2015

Karkkisukat

Osallistuin tässä kesällä TitiTyyn Arjen luksusta -lankaklubiin. Ideana siis, että saan herkullisia lankaylläreitä. Ensimmäisestä klubipaketista pätkähtikin melkoinen herkku, kun kauan kaipaamani siililanka teki comebackin. Aijai. Se on kuulkaa maailman pehmointa.


Mitä: Swipe / Yarnissima
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Hedgehog Fibres Sock, 62 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/swipe-2

Vähän kolistellaan kyllä värin kanssa tämän neulojan mukavuuslootan reunoja. Kovasti on neulemaailmassa valoillaan näiden roiskevärjättyjen speckle-lankojen villitys. Ja mä en ole päässyt siihen sisälle sitten tippaakaan. Kuvailin tätä lankaa tovereille niin, että mun mielestä se näytti vyyhdillä siltä kuin yksisarvinen olisi käynyt ripuloimassa vyyhdin toiseen päähän. Mutta eipä tuo mittään - totutellaan. Ja sukat on siitä hyviä, että niissä menee vähän mikä vaan väritys. Eikä tosiaan ole siililangan pehmoisuudessa voittanutta.


Päätin, että väriyrjö tarvitsee parikseen mallin, jossa ei tapahdu turhan paljoa. Mieluiten jotain rauhallista joustinta. Sitten muistin sukat, jotka tein miehelle viime jouluksi. Niitä mä taisin haikailla jo silloin itselleni, kun malli oli niin kiva.Tässä kivasti yhdistellään joustinta, kierrettyjä silmukoita ja tuommoisia vinottain kulkevia paneeleja. Juuri sopivasti jotain, mutta pääasiassa rauhallinen malli. Erityisesti viehätyn jotenkin näistä joustimena neulotuista kantapään kiilalisäyksistä. Edelleen ohjeessa ärsytti se, ettei kaaviota ole käännetty toista sukkaa varten peilikuvaksi. Lisäksi minua häiritsi, ettei paneelien ympärillä kulkevissa kavennuksissa ollut ohjeen mukaan kierrettyjä silmukoita, vaikka muualla oli. Se vääryys oli korjattava. Olikin melko hauska pähkäillä, miten päin silmukoita pitää nostella puikolta toiselle, jotta sai kavennuksiin kiertyvät silmukat. Vähän aivojumppaa kaiken tämän joustimen sekaan.


Sukista tuli somat ja pääsevät varmasti käyttöön. Mutta ei musta saa roiskevärjäysten ymmärtäjää. En vaan tajua. Onneksi värjäys näyttää valmiissa sukissa vähän vähemmän levottomalta kuin vyyhdillä. Mulle nämä kuitenkin tulevat aina olemaan yksisarvisenpierusukat. Tykkään silti.

Neulisti

26 kommenttia:

 1. Hoo! Me ollaan ihan eri linjalla tän roiskevärjäyksen kanssa, musta se on ihan käsittämättömän mahtavaa just nyt. Itse asiassa juuri eilen mietin, mitenkähän päätäni puistellen viiden vuoden päästä katson niitä nyt hommaamiani lankoja, joita en ehdi neuloa.

  Mutta hienot sukat. Ja siis yksisarvisen pieru, voiko olla mitään parempaa vaikka maanantaisin, ei juuri voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan ne tosiaan vähintäänkin pirtsakat sukat... :D Mä luulen, että roiskevärjätyt langat näyttää vuosien päästä sitten aika lailla samalta kuin 80-luku näin jälkikäteen katsottuna. ;D

   Poista
  2. Pistä kalenteriin: 25.8.2020 kokoonnumme keskustelemaan aiheesta oluen äärellä :D

   Poista
  3. Sounds like a plan! (Olettaen, että saan vaihtaa olusen johonkin toiseen alkoholipitoiseen juomaan.)

   Poista
  4. No siis ilman muuta, en mäkään siitä kaljasta niin.

   Poista
 2. Tosi vekkuli kuvio sukissa! Se on kyllä totta, että sukkiin menee melkein mikä vaan väriyrjö. Mut ei tuo näytä kammolangalta ollenkaan, ihan somat roiskeet on :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nää on vielä hillityimmästä päästä roiskevärjäyksiä. Ihan ok menee sukissa, mutta en mä kyllä isompina pintoina sietäisi. :D

   Poista
 3. Samalla linjoilla roiskeissa, vaikka lopputulos onkin kiva!
  Olit nopeampi, mulla on vielä kakkukahvilan sukat kesken, kun väliin kiilas yks huivi...

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä roiskeista, mutta olet kyllä kesyttänyt nämä roiskeet ihan sieviksi sukiksi!

  VastaaPoista
 5. Täytyy sanoa , että kaunis on yksisarvisen pieru! :-D

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat! En minäkään väriroiske langoista tykkää, mutta tämä näyttää kyllä ihan siedettävältä langalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei ole tosiaan pahimmasta päästä tämä lanka.

   Poista
 7. Minusta herttaiset värit sukassa, sikäli kauniit, vaikka ymmärrän että roiskevärjätyistä langoista tulee mieleen ripulit ja muut hetket, jolloin pehmyt paska pääsee roiskumaan oikein kunnolla ^^

  VastaaPoista
 8. Mä vaan hihittelen täällä yksisarvisen ripulille. :D Oon ehkä vähän väsynyt kun juttu ei vaan laimene.

  Oon kylläkin samaa mieltä tässä roiskevärjäyksestä. Mulla tulee mieleen joku 90-luvun loppu. Silloin Novitalla oli näitä tämmösiä. Tein joskus pipon joka oli melkein tällainen väritykseltään, ilman vaaleanpunaista tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä kyllä tosiaan löytyi aikoinaan markettien hyllyistä! Itse olin aatellut, että muutaman vuoden päästä nää alkais näyttää samalta kuin 80-luku näin jälkiviisaana tarkasteltuna. ;D

   Poista
 9. Miulle tulee mieleen tosta väristä vadelma-valkosuklaa, siis valkonen suklaalevy jossa sisällä vatunpalasia jotka kuultaa sieltä täältä. Aika namit siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epistä. Iskee suklaanhimo tuommoisia lukiessa. :D

   Poista
 10. Nätit sukat oot saanut ripulista aikaiseksi :D Sukat on kivat!

  VastaaPoista
 11. Mun ei onneksi tarvitse neuloa roiskevärjättyjä, koska muut tekee ja vieläpä nättiä jälkeä. :) Mun puikoilta se niin näyttäisi siltä yksisarvisjätökseltä. Mutta enemmän mulle kuitenkin tulee noista mieleen sellaiset karkkien/jätskien pirskahtelevat pipanat... Mitäköhän ainetta ne edes on, sellaiset poksuvat... Ok. Se siitä. :D

  VastaaPoista
 12. Oikein somat yksisarvisenpieru sukat :D

  VastaaPoista
 13. Ihanat, ei tuu pieru mieleen laisinkaan! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...