tiistai 18. maaliskuuta 2014

Nyt kyllä otan ja...

Neulisti:
– Korjaan hihat rakkaasta kesäpaidasta. Paita on kovin rakas siksi, kun se on ensimmäisiä netistä bongaamiani neuleita. Toki tämä ohje oli kirjassa, joka piti tilata, mutta tämän ohjeen nähtyäni neulomiseni lähti oikein tosissaan lapasesta. Neuloin paidan hirmuista vauhtia ja niin kovalla innolla, etten hoksannut ommelleeni hihoja siihen väärinpäin! Sitten, kun tajusin virheeni, nolostuin niin, että paita on jäänyt vaatekomeron nurkkaan häpeämään. Viime kesänä vihdoin otin ja irrotin nurinkuriset hihat. Jospa nyt ottaisin ja ompelisin ne takaisin oikein päin.
– Virkkaan muutamia koreja. Sormethan siinä touhussa saa verille ja virkkaaminen ei ole minun mieleistäni puuhaa, mutta näitä on kaivattu jo pidempään. Latureille pitäisi virkata pikkuinen kori, jotta ne eivät pyörisi aina lattialla villakoirien seassa. Eteiseen tarvisi omat korinsa huiveille, pipoille ja käsineille. Jostain täysin mystisestä syystä nääs, meidän eteisen hattuhylly nostaa neulojan miehen verenpainetta.
– Selvitän, voisinko viedä jämälankoja läheiselle päiväkodille askartelukäyttöön. Näitä on pyörinyt nurkissa vaikka miten pitkään ja suunnitelmissa on ollut viedä ne hyötykäyttöön lapsia ilahduttamaan. Vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Mutta nyt kyllä otan ja hoidan asian.

Vyyhti:
 
– Hoidan roikkuvat korjausompeluhommat. Reiät umpeen ja napit takkiin

– Ompelen käyttäen kaksoisneulaa. On jo pitkään pitänyt selvittää, saisiko vanha ompelukoneeni aikaan kelvollista jälkeä kaksoisneulalla. Juuri sopivasti muistin viikonloppuna vihdoin sellaisen hankkia, joten jospa sitä nyt ottaisi itseä niskasta kiinni ja ompelisi pitkästä aikaa jotain kovaa vauhtia kasvavalle Nöttöselle.

– Teemme siipan kanssa perintökaapin kunnostustyöt loppuun. Ei sillä, että tässä mikään kiire vielä olisi, kun homma on ollut työn alla vasta vuodesta 2010. Viimeksi lupasin saattaa sen valmiiksi kesällä 2012, mutta jospa tällä kertaa saisin lupauksen pidettyä.
 
Parempia ratkaisuja kaivataan.
 
Neuloo ja purkautuu -blogin Snna K haastoi meidät hoitamaan roikkuvia asioita. Oman aikansa vei, että otettiin ja vastattiin haasteeseen. Saas nähdä, miten pian pääsemme sanoista tekoihin.

Haasteen säännöt olivat seuraavat:

 1. Valitse kolme roikkuvaa asiaa ja hoida ne. Asiat voivat olla mitä tahansa suuruusluokkaa. Pääasia, että ne ovat jostain syystä jääneet tekemättä ja ehkä vaivaamaankin.
 2. Kerro niistä ja mainitse myös, keneltä olet haasteen saanut.
 3. Haasta muita, jos tuntuu siltä.
 4.  
Niin jotta tähän loppuun sitten vielä haastettavia blogitovereita. Nyt kyllä otetaan ja haastetaan koko himoneulojien tukiryhmä:
Napit puuttuu -blogin Tiina
Talvi knits (and spins) -blogin Susanna
Sadelma-blogin Heidi

Katsotaan, päästäänkö joskus niin pitkälle, että raportoidaan hoidettuja asioita.

Neulisti & Vyyhti

3 kommenttia:

 1. Jeii, mahtavaa! Otitte ihan molemmat ja lähditte messiin! :) On kyllä aika tutun kuuloisia nuo asiat.. ihan samantyyppisiä jää roikuksimaan täälläkin. Toteuttamisessa ei ole aikarajaa, ihan omaan tahtiin vaan. :)

  Tulitte muuten vähän niin kuin haastuneeksi toistamiseen, kun tein Blogigallupia. Oho!

  VastaaPoista
 2. No voe räkä! Mä neulasin UFO-läjäni alkuvuodesta pois, joten mulla ei oo tähän sellasia ihan pakko-juttuja heti heittää. Mutta muhitellaas asiaa.

  VastaaPoista
 3. Jotain tuollaista pitäisi varmaan tehdä itsekin kun kaikenlaista keskeneräistä on kertynyt =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...