torstai 20. maaliskuuta 2014

Shöpöyden huippu

Mulle selvisi vastikään, että eräs ystävä oli saanut suloisen pienen vauvan. Sanomattakin lienee selvää, mikä oli seuraava missioni.


Mitä: Dino Baby Booties / Anna Meier
Miten: Sukkapuikot 3.0 mm
Mistä: Drops Merino Extra Fine, 38 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/dino-baby-booties

Ensinnäkin A) totta kai ja tietysti ystävien vauvat on neulotettava! B) olin pitkään halunnut päästä kokeilemaan tätä ohjetta C) vauvan tossukoihin saa mainiosti upotettua jämälankoja ja D) ohje oli kivasti vielä ilmainenkin. Hyvin tyytyväinen neulojaihminen olen ma.

Ensin neulottiin tossuille pohjat. Pohjan reunasta poimittiin silmukat ja neulottiin pykäreunus. Reunus kurottiin umpeen ekstrajännästi. Silmukat vedettiin virkkuukoukulla pohjan läpi ja sitten jatkettiin tossuosan neulomista. Useinhan tämmöiset reunukset neulotaan yhteen aiemman kerroksen silmukoiden kanssa, vaan ei tässä ohjeessa. Reunuksessa olikin suurin näpertäminen, muttei sekään mitenkään vaikeaa tai turhan työlästä ollut. Ja voiko joku hei muka vastustaa näin shöpöjä tossuja? En minä ainakaan.


Tossut olivat yhden päivän pikainen projekti. Tein varmuudeksi isomman koon (3-6 kk) tossut, jotteivät heti jää pieniksi. Bongasin muuten juuri, että jostain mysteerisyystä tuon suunnittelijan kaikista ohjeista on poistettu linkit, joista ohjeet saisi. Onneksi ehdin tehdä nämä jo.


Mitä: Baby Bunny / Snowy Woods Knits
Miten: Sukkapuikot 
Mistä: The Uncommon Thread Silky Fingering + Grinasco Baby Flavia,  +  g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/baby-bunny?new=true

Toki pukettiin piti saada lisää täytettä tossujen toveriksi. Vyyhti vinkkasi aikoinaan, että tumppuja ei koskaan voi olla vauvalla liikaa. Niin jotta niitä sitten. Ja kun se kirjoneule on kuuleman mukaan nyt selätetty, ei puputumppuja voinut estää mikään. Kyllä oli muuten hidasta! Voin ihan ilmaisena vinkkinä sanoa, ettei kannata käyttää silkkiä sisältävää lankaa kirjoneuleeseen. Se kun ei meinaa millään pysyä aloillaan vaan liukuu ja luisuu koko ajan mihin sattuu, ja kirjoneuletta neuloessa langat pitäisi saada pysymään omilla paikoillaan.

Kirjoneule oli muutoinkin haastavaa näissä tumpuissa. Langanjuoksuista tulee niin pitkiä, ettei niitä voi jättää itsekseen juoksentelemaan. Muuten olisi varmaan vaikea saada tumppuja pieniin kätösiin, kun langat sotkeutuisivat sormiin. Kuitenkin sitten, kun jouduin kieputtelemaan lankoja keskenään, niin tulos on epäsiisti. Pyh. Onneksi puput on sentään söpöt.


Pupuissa parastahan on tietty se, että niillä on myös peput. Tirsk. Heti alkaa soida päässä Jänöllä on pitkät korvat ja pöperöpää. Pistää päänsä piiloon. Luulee, ettei nää susihukka pientä hännäntypykkää.

Toivottavasti tuore tulokas pysyy näillä lämpöisenä.

Neulisti

14 kommenttia:

 1. Oiiii, übersöpöä! Pupukädet ja saurusjalat :D Mutta voi perskuta, mistä dinotossujen ohjeen nyt sais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun päässähän tuo muuten majailisi, mutta kukas ne silmukka- ja kerrosmäärät muistaisi?

   Poista
 2. On nuo tossut kyllä niin söpöt. Ja nuo pupu tumputkin ovat aivan ihanat.

  VastaaPoista
 3. Voi, mitä ihanuuksia! Varsinkin nuo dinotöppöset on ihan huiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanan ohjeen on joku kehittänyt. Sääli, että on sen nyt ottanut pois tarjolta jostain syystä.

   Poista
 4. Shöpöydet ne ovat ihan joka silmukkaa myöden :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten suloiset! Katselin itsekin tuota ohjetta joskus, mutta en koskaan toteuttanut. Onnekas ystävän vauva, kun nuo saa :)

  VastaaPoista
 6. No on kyllä tosiaan söpöyden huiput!

  VastaaPoista
 7. Peput on pop! Mulla on kesken Horatio & Orenit ja mua vieläkin jaksaa huvittaa se pyrstö.

  VastaaPoista
 8. Supersöpöt tossukat!

  Jaoin teille tunnustuksen blogissani, jotta tiedätte, että olette tykättyjä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...