maanantai 21. marraskuuta 2011

Raitoja

Vältellessäni viidettä kertaa aloittamaani murheiden tunikaa (ei se kyllä ainakaan näin valmistu!) neuloin viikonloppuna joululahjaksi tarkoitetun tuubihuivin. Lankana on Dropsin Andes neljässä eri sävyssä, puikot kokoa 9 ja ohje omasta päästä.Mitä: Tuubihuivi / oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 9.0 mm
Mistä: Drops Andes 150 g

Huivissa on kaksi hyvin erinäköistä puolta. Toisella on ”syvemmällä” oikein neulottua yksiväristä ja ”ulompana” nurin neulottua raidallista (kuvissa ylempänä). Toisella puolella taas on oikealla raidallista ja nurjalla yksiväristä muuten, paitsi ensimmäinen raita (kuvissa alempana). Käytännössä tästä pitkittäissuuntaisesta joustinneuleesta  (onkohan sille oma nimensä?) näkyvät lähinnä nuo kohoraidat, ellei huivia venytä.


Jos jotakuta kiinnostaa ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan, niin tässä tulee.

Tarvitset
 • 100 cm pyöröpuikon kokoa 9 (tai käsialan mukaan, ja toki myös kaapelin pituutta voi vaihdella sen mukaan mistä tykkää)
 • Dropsin Andes-lankaa neljä kerää eri värejä (tässä vaalean- ja tummanruskeaa ja -harmaata)
Luo parisataa silmukkaa tummanruskealla ja neulo kolme kerrosta oikeaa neuletta pyörönä. Neulo seuraavaksi nurja kerros vaaleanharmaalla, toinen nurja tummanruskealla, kolmas nurja taas vaaleanharmaalla ja neljäs nurja tummanruskealla. Seuraavat neljä kerrosta neulotaan oikein vaaleanharmaalla, sitten neljä nurjaa kerrosta vuorotellen vaalean- ja tummanharmaata kerroksittain, taas tummanharmaalla neljä kerrosta oikein, neljä kerrosta nurin vuorotellen tummanharmaata ja vaaleanruskeaa, neljä kerrosta oikein vaaleanruskealla, neljä kerrosta nurin vuorotellen tumman- ja vaaleanruskeaa ja lopuksi kolme kerrosta oikein tummanruskealla. Päättele silmukat löyhästi.

Tässä vielä kaavio, josta luultavasti saa helpommin selvän. Mallikertaa toistetaan haluttu määrä. Huomioi, että kuvaan on piirretty myös luodut silmukat ja päättelykerros.


Vyyhti

5 kommenttia:

 1. Kiitos! Toivottavasti lahjan saajakin tykkää. :)

  VastaaPoista
 2. Muhkea huivi lämmittää varmasti mieltä ja kroppaa!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan! Tykästyin kyllä tuohon Andesiin kovasti ja mietin jo, mihin käyttäisin huivista yli jääneet langat. Olen vähän huono neulomaan noin paksua, joten pitää miettiä tarkkaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...