tiistai 12. kesäkuuta 2012

Aurinko armas

Onpa täällä ollut kamalan hiljaista! Syynä Vyyhdin seikkailut maailmalla ja minun hieman isompi, vihdoin valmistunut projekti. Tällä kertaa valmistui ihanan aurinkoinen pieni peitto. Olin ihastellut ohjetta jo pitkään, mutten raaskinut ostaa, peitto kun syö niin paljon lankaa. Karnaluksin reissulta lopulta kotiutui juuri oikean sävyistä keltaista ja pääsin pistämään peiton puikoille.

Peitto söi Rowanin Cotton glacea 750 g.

Puikot olivat 4.5 mm pyöröpuikot.
Mitä: Sunbreak / Margaret Mills
Miten: Pyöröpuikot 4.5 mm
Mistä:  Rowan Cotton glace, 750 g

Peitto neulottiin ensin suljettuna neuleena, kunnes aurinkokuvio oli valmis. Sen jälkeen tehtiin kumpikin reuna erikseen. Lopuksi neulottiin hauska palmikkoreunus ja ommeltiin se kiinni peittoon. Sitten vain kastelu ja pingotus. Ohjeessa neuvottiin neulomaan reunus neljässä palassa ja ompelemaan sitten kulmistaan yhteen. Laiskuri minussa kysyi heti, miksi ihmeessä? Ihan kätevästi sen sai neulottua yhdessäkin palassa. Tämän verran siis muokkausta ohjeeseen.Oli vaihteeksi jotenkin omituisesti mukavaa aloittaa työ, jonka tiesi kestävän hyvän aikaa. Jostain syystä tuntui rentouttavalta tietää, että tässä sitten piisaa neulottavaa. Lisäksi tämä ohut puuvillalanka tuntui monen muun jutun jälkeen ihanan paksulta ja nopeasti etenevältä! :D


Viikon neulomisen jälkeen iski tietenkin lopulta kyllästyminen. Vieläkö tätä kestää pitkään? Painava työ rasitti ranteita ja on tylsää neuloa pelkkää sileää, vaikka se helpottaakin tv:n seuraamista. Lopulta jäljellä oli enää reunus, jonka ajattelin valmistuvan nopeasti, mutta väärässäpä olin. Siinä sitä vasta urakkaa riittikin, viikko vierähti pelkissä palmikoissa. Ennen pitkää peitto kuitenkin valmistui ja lopputulos on aivan ihana! Mittaa peitolle tuli noin 110 x 130 cm. Ja loppujen lopuksi sitä lankaakin jäi sitten yli, koska kuka sitä nyt jaksaa koko sängyn kokoista peittoa nyhrätä viikko toisen perään? :)


Mikä siinä onkin, että uutta lähtee aina innolla aloittamaan ja kahden päivän innokkaan neulomisen jälkeen homma alkaa maistua puulta ja tahtoo vain saada mahdollisimman äkkiä valmista, jotta pääsee seuraavan työn kimppuun? Orastavan startiitin oireita havaittavissa?

Neulisti

32 kommenttia:

 1. Onpas hauska aurinkoinen peitto! Työmaata siinä varmaan kyllä oli.

  VastaaPoista
 2. Peitossa on ollut kova tikuttaminen, mutta lopputulos on upea! Nyt teillä paistaa aina aurinko keleistä riippumatta.

  VastaaPoista
 3. Ihana, todella upea peitto!
  On siinä ollut tekemistä, mutta kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 4. Upea peitto, todellakin kovan työn arvoinen. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana, kaunis peitto! Ja tuo keltainen väri on upea.

  Tunnustan myös, että uusia töitä on aina yhtä ihana aloittaa. Mutta osa valmistuu sitten niin harmittavan hitaasti, kun motivaatio loppuu heti aloittamisen jälkeen:)

  VastaaPoista
 6. Ei voi olla tottakaan, miten ihana peitto. Vaan on siinä ollut tekemistä, onnittelut aikaan saannoksesta.

  VastaaPoista
 7. Ihanan kesäinen ja kaunis peitto!

  VastaaPoista
 8. Whoa! Todella hieno ja on siinä urakkaa riittänyt kerrakseen. Tunnistan itsessäni tuon saman piirteen, ois niin kiva saada heti valmista ja päästä seuraavan homman kimppuun!

  VastaaPoista
 9. Erikoisen poikkeava malli, joka miellyttää silmää suunnattomasti!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanan valoinen ja kaunis peitto!

  VastaaPoista
 11. Vau! Tuossa on todella ollut tekemistä.

  VastaaPoista
 12. Ihana!! Pitääpäs siirtää omallekin listalle...

  VastaaPoista
 13. Upea peitto ja taatusti vaivannäön arvoinen! :)

  VastaaPoista
 14. Ihan mielettömän hieno! Huhuh, mikä homma on varmaan ollut, mut kyllä silti tosi nopeasti olet saanut valmista!

  VastaaPoista
 15. Ihana peitto, tää taitaa olla mullakin jonossa vaikka tuskin tuun koskaan tekemään. :)

  VastaaPoista
 16. Wow, mikä peitto, ihana aurinko! Reunukset yllättävät aina, yhden huvinkin viimeisen kerrokset ovat kuolettavan hitaita, saatikka sitten tuollaisen peiton!

  VastaaPoista
 17. Ihan uskomattoman ihana & upea! :)

  VastaaPoista
 18. Mahtava, hieno, upea ja hienosti toteutettu.

  VastaaPoista
 19. Mielettömän upea! On siinä ollu hommaa...

  VastaaPoista
 20. Upea peitto. Ihana ja hienosti tehty :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos kaikille tasapuolisesti ihanista kommenteista! En osannut arvata, että tästä peitosta näin kovasti innostuttaisiin. :) Jos joku suunnittelee tekevänsä perässä, niin villalanka voi tuntua neuloessa mukavammalta kuin tämä puuvilla, kun peitolla oli aika lailla painoa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...