sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Suuria luuloja

Kevättalvella päätin, että minusta tulisi loistava neulesuunnittelija. Hieman selvittelin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että jos osaan laskea, osaan muokata neuleeni useampaan kokoon. Noh, olisin ehkä sen verran voinut järkeillä, että kannattaisi aloittaa jostain helposta. Päätin nimittäin samantien suunnitella saumattoman ylhäältä alaspäin neulottavan liivin ja kaiken lisäksi kokeilla siihen contiguous-tekniikkaa pieniä hihoja varten. Minä törppö tietenkin ajattelin sata asiaa aivan solmuun ja ainoastaan siitä alkuperäisestä M-koosta tuli hyvä.


Suunnittelin pitkään, että sitten kesäloman alettua minulla olisi varmasti aikaa viimein pähkäillä ohje kuntoon. No nyt se loma on päällä, mutta en ole yhtään kevättä viisaampi. Niinpä päätän tämän ohjeen osalta antaa periksi ja laittaa ohjeen tällaisenaan tarjolle. Neule ei sinänsä ole mielestäni erityisen vaikea, tarvitsee vain alkuun keskittymistä. Sitä vain ei sitten ollutkaan helppoa sovittaa moneen kokoon. Ehkä jos joskus viisastun suuresti, yritän vielä tehdä ne muutkin koot. Mutta ehkä minun ei myöskään tarvitse osata kaikkea. Jospa ensi kerralla jotain yksinkertaisempaa.

Jollen vielä kaikkia pelotellut pois neuleen ääreltä, niin M-koon ohje löytyy nyt täältä ilmaiseksi. :) Se on myös ainakin tuosta Baby Merinosta toteutettuna hyvin joustava, joten saattaa sopia myös L-koon ihmiselle. Itsekin olen jotain siitä väliltä ja neule istuu hyvin ylleni.

Neulisti

19 kommenttia:

 1. oli ihana päästä neulomaan tämä (vaikka käsialani ei ihan täysin mätsännytkään yrityksestä huolimatta) ja tyytyväinen olin tulokseen :D

  VastaaPoista
 2. Ens kerralla sit parempi onni :) Ja tää siun liiv on edelleen mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin kovasti. Ens kerralla vois tosiaan ymmärtää, ettei kannata ruveta kauheasti kikkailemaan ennen kuin tietää, miten kikkaillaan useammassa koossa. :D

   Poista
 3. Ihana! Pistin jonoon, vaikka mulle onkin lienee liian iso. Tosin teen kait normaalia tiukempaa käsialaa, että saatan ohjeella saada pienemmän aikaiseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohuempi lanka auttaa varmaan myös saamaan pienemmän koon.

   Poista
  2. Niin joo, se myös voi "auttaa". Pitää nyt katsoa, milloin ehtisin miettimään tarkemmin. :)

   Poista
 4. Hyvän näköinen malli ja mainio väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällaisella isolla sileällä pinnalla on minusta mukava hieman väri-iloitella jollain oikein kirkkaan värisellä langalla.

   Poista
 5. Neuleiden sarjoittaminen on tosiaan melko haastavaa. :) Edelleen niin ihana tuo sinun liivisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa joo. Olisi varmasti kannattanut ensin harjoitella sitä kokojen laskemista ihan perinteisen mallisella neuleella.

   Poista
 6. <3 rohkeet uskaltaa kokeilla, vaikka ei aina ihan onnistuiskaan ekalla! kyllä se vaan on niin ihana toppi (en osaa sanoa liivi, ko en osaa käyttää niitä :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se topistakin käy, kun vaan jättää tuon alemman paidan pois. :)

   Poista
 7. On tämä vaan ihana blogi. Toinen toistaan sievempiä neuleita.
  Harmi kun tuo vuodatus on nyt tauolla. Vaan eipä tässä mikään ole valmistumassakaan. Liekö vielä silloinkaan kun ja jos vuodatus on taas toiminnassa.
  Kesäterkuin Pirena vuodatuksen puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kesää myös sinulle! Toivottavasti se vuodatus saataisiin pian korjattua, on aiheuttanut monille harmia jo.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...