maanantai 12. marraskuuta 2012

Väittelysukat

Työkaveri väitteli tuossa taannoin ja tein hänelle pyynnöstä lahjaksi villasukat. Itse tilaisuus juhlineen jäi minulta valitettavasti väliin, koska olin tuolloin sairaalassa vauvan kanssa, mutta tohtori sieltä tuli joten sukat oli saatava. Aloitin nämä jo pitkän aikaa sitten kesällä, mutta loppuraskaudesta käsiäni vaivasi niin kova puutuminen, että toisesta sukasta puuttui vauvan syntymäpäivänä vielä lähes koko varsi. Sittemmin onkin ollut kädet täynnä tuota ihanaa pientä ihmistä ja neulepuolellakin ohi ajoi tärkeä lämmike. Yritin kuitenkin saada tehtyä edes jokusen silmukan päivittäin ja nyt sukat sitten vihdoin ja viimein valmistuivat.


Mitä: Portland Gussets / Marjan Hammink
Miten: Pyöröpuikko 2,5 mm + sukkapuikot 2,5 mm
Mistä: Koigu KPM, harmaankirjava 96 g

Päivänsankari tilasi "ihan yksinkertaiset" sukat, mutta pitäähän niissä nyt vähän jotain juonta olla, että jaksaa tehdä. Portland gussetit täyttävät toivottavasti molemmat ehdot. Langaksi löytyi kesäiseltä Tampereen reissulta ihanaa merinovillaista käsinvärjättyä Koigua.


Sukat neulottiin enimmäkseen pyöröpuikoilla varpaista varteen ja olivat oikein hauskat tehdä. Tämän projektin myötä tuli opeteltua niin Judyn taianomainen silmukanluontitekniikka kuin Jenyn erittäin joustava päättelykin. Molemmat oikein mieluisia uusia tuttavuuksia.

Vyyhti

8 kommenttia:

 1. Harmaatkin sukat voivat näemmä olla ihan tyylikkäät. :)

  VastaaPoista
 2. Vallan on nätit ja väri niin kaunis harmaa!

  VastaaPoista
 3. Ihana lankavalinta ja sievät sukat!

  VastaaPoista
 4. Sievät sukat ovat harmaanakin nämä. Tämä malli on kyllä varsin viehkon näköinen ja neulottavuueltaankin mielenkiintoinen. :)

  VastaaPoista
 5. Millonkahan minä saisin kerättyä riittävästi rohkeutta aloittaa perinteisistä poikkeavat sukat?! Nyt on työn alla elämäni sukat nro kolmoset ja tavoitteena tehdä ensimmäistä kertaa täysin virheettömät kantapäät. Jos nämä onnistuvat, niin ehkä seuraavissa sitten hurjastelen.. :D

  Niin, siis tosi nätit sukat! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...