torstai 16. toukokuuta 2013

Kärähtänyt

Tiedättehän. Kärähtäminen on sitä, kun käy lankakaupassa hamstraamassa vuoden tarpeiksi lankoja tietyt projektit mielessään ja saa aikaiseksi yhden suunnitelmien mukaisen. Kärähtäminen on sitä, kun ehkä aloitti ajallaan toisenkin suunnitellun projektin, mutta se UFOutui (UnFinished Object) aika lailla heti aloittamisen jälkeen. Siitä ei tietenkään kärähdä, jos ei kerro kenellekään. Mutta kun paikallinen lankakauppa pitää neuleillan UFO-teemalla, niin kärähtäähän sitä siinä kohtaa, kun laatikoita penkoessaan törmää tähän UFOon. Kärähtäminen on myös sitä, kun neuleillassa vihdoin palaa UFOn pariin ja päättää juhlallisesti, että nyt kyllä tempaisen tämän valmiiksi... Ja sitten tulee seuraava UFO-teemainen neuleilta ja tuo neule ei edellisen jälkeen edistynyt riviäkään. Onneksi tässä kohtaa nolostuminen saavuttaa sellaisia mittasuhteita, että tämäkin neule valmistui lopulta.


Miten: Pyöröpuikot 4.0 ja 4.5 mm
Mistä: Austermann Algarve Grande, 560 g

Luulenpa, että projekti lopahti alkuunsa lankavalinnan tähden. Karnaluksissa sitä hullaantuu ostamaan kaikkea edullista, eikä aina tule mietittyä loppuun asti. Algarve Grandessa oli täydellinen väri tunikaan, mutta yh, mikä neuletuntuma! Lanka koostuu ainakin kymmenestä puuvillasäikeestä, jotka on kaikki menty merseroimaan erikseen. Joka ikinen säie on siis todella muovisen tuntuinen ja niin liukas, ettei lanka pysy kasassa. Koetapa siinä innostua neulomaan. Puuvilla kun ei muutenkaan ole mukavimmasta päästä neuloessa.


Seuraavaksi neulomista jarrutti takakappaleen valmistuminen. Se kun näytti vähän turhan piukalta ja piti pingottaa ennen kuin voi aloittaa etukappaleen. Jos siitä vaikka pitäisi tehdä kokoa leveämpi. Kun lopulta sain aikaiseksi pingottaa, takakappale levisi kastuttuaan sellaista tahtia, että sitä pitikin mytätä kasaan, jotta se pysyisi järkevissä mitoissa.Missään kohtaa en hetkeäkään uskonut, että tästä tulisi hyvä. Päätin lopulta vaan taistella sen valmiiksi, että pääsisin siitä ja langasta eroon. Olin jo valmiiksi alkanut miettiä, mihin kirppikselle sen dumppaisin. Ja sitten tapahtui jotain ihan odottamatonta ja jopa hieman järkyttävää: Valmiista neuleesta tuli ihan huippu! Siis, toki toisesta langasta tehtynä, se voisi tuntua mukavammalta, mutta siitä tuli ihan tosi hyvän näköinen. Jännä, ei sitä näköjään aina tiedä ennen kuin neuloo loppuun asti.

Suurkiitos Miljalle kuvista!

Neulisti

21 kommenttia:

 1. No mutta mahtavaa, että lopputulos ilahduttaa, kaunis tuo onkin! Eikös sulla ollut tuo retriitissäkin mukana, muistelen ihailleeni väriä ja neulepintaa silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli mukana. Kun olin lopulta päättänyt vääntää sen valmiiksi. :D

   Poista
 2. Tästä tuli hieno ja nuo kuvat on huiput! :) Nolottaa myöntää että mun UFO-sukat ei oo vieläkään valmiit...

  VastaaPoista
 3. Hieno tunika! Kuuluu siis luokkaan "työvoitot". :D

  VastaaPoista
 4. Luin otsikon useampaan otteeseen väärin: "Tärähtänyt". Ajattelin vaan, että no niinhän sä olet. :D Khihihi!
  Ihan huippu tuo tunika, onneksi jaksoit rykästä sen valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sulla on varaa sanoa..? :D En kyllä tiiä, olisinko itsekseen saanut aikaiseksi. Mies pakotti!

   Poista
 5. Vika kuva on ihanan vauhdikas! Tulee pakostakin hyvälle tuulelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti yrittää keksiä jotain perinteisen pönöttämisen sijaan. :)

   Poista
 6. On se kaunis ja ihanat kuvat :-)

  Hih, mulla tulee kärähtämisestä mieleen vain ihon palaminen. Näillä ilmoilla voi olla jottain tekoa asian kanssa, kun omaa lähinnä lumivalkoisen ihon... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin "rusketus" ilmenee lähinnä niin, että näytän terveeltä. :D

   Poista
 7. Hieno! Tuo väri on kyllä ihan täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Onneksi valmiista neuleesta tuli hyvä, vaikkea lanka ollutkaan väristä huolimatta hyvää.

   Poista
 8. Onnistunut lopputulos ei tosiaankaan ole itsestäänselvyys. Neulesi näyttää tosi ihanalta!

  VastaaPoista
 9. Onneksi jaksoit tehdä loppuun, hieno tuli! Joskus meinaa neuloessa epäusko iskeä ja silloin on kyllä paikallaan tuumata hetki... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Olen vieläkin ihan järkyttynyt, miten tästä tuli hyvä, vaikka kaikki viittasi päinvatsaiseen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...